Installatie districtsbestuur Borgerhout25 raadsleden legden op 8 januari 2019  de eed af voor de nieuwe Borgerhoutse districtsraad. 16 zijn nieuwkomers. Groen, PVDA en sp.a zijn de coalitiepartijen voor de komende zes jaar. N-VA, CD&V, Open Vld en Vlaams Belang vormen de oppositie.

 

Op 8 januari 2019 legden 25 districtsraadsleden in Borgerhout hun eed af. Verder werden de nieuwe districtscollegeleden en de voorzitter van de districtsraad officieel verkozen.

Met 16 raadsleden vormen Groen, PVDA en sp.a de komende 6 jaar de coalitie. N-VA, CD&V, Open Vld en Vlaams Belang voeren de oppositie met 9 raadsleden.

 

16 nieuwkomers in de districtsraad

16 verkozenen zetelen voor het eerst in de districtsraad. Het oudste raadslid is Patrick Paredaens van N-VA met zijn 63 jaar. Het jongste raadslid, Abdullah Ibrahim van Groen, is 21 jaar. Er zetelen 10 vrouwen in de districtsraad (40 %).

 

Verkiezing districtscollegeleden en voorzitter districtsraad

Na de installatie van de districtsraad kozen de raadsleden de districtscollegeleden en de voorzitter van de districtsraad.

 • districtsburgemeester: Marij Preneel (Groen)
 • districtsschepenen:
  • Stephanie Van Houtven (sp.a)
  • Luc Moerkerke (Groen)
  • Mariam El Osri (Groen) – volgt Luc Moerkerke op vanaf 2022
  • Ben Van Duppen (PVDA)
  • Omar al Jattari (Groen)

 

Voorzitter van de districtsraad

Olivier Elias (CD&V) is de voorzitter van de districtsraad. De voorzitter van de districtsraad wordt in Borgerhout apart gekozen uit de districtsraad. Dat is een bewuste keuze zodat de districtsraad, los van het districtscollege, voluit zijn rol kan spelen als hoogste democratisch verkozen orgaan. Groen, PVDA en sp.a kozen er bovendien voor om een voorzitter van de districtsraad aan te duiden die deel uitmaakt van de oppositie. De meerderheidspartijen onderstrepen daarmee de constructieve samenwerking in Borgerhout tussen meerderheid en oppositie in het belang van alle Borgerhoutenaars, en de transparantie van het bestuur.

 

Het college zal instaan voor de dagelijkse werking van het districtsbestuur. De bevoegdheden van dit nieuwe college worden tijdens de eerste collegezitting van januari (dinsdag 15 januari 2019) officieel vastgelegd. De inhoud van het ontwerp-bestuursakkoord zal besproken worden in de districtsraad op donderdag 28 januari 2019.

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  09-01-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Antwerpen

Antwerpen
26-03-2019

Dankzij een aantal werken die momenteel langs de Schelde worden uitgevoerd, hebben de stedelijke archeologen een unieke kans om het DNA van de stad verder te leren kennen. Het gaat om de stabilisatiewerken aan de kaaimuren en de heraanleg van de Scheldekaaien, de restauratiewerken aan het Steen en de werken voor een nieuwbouwproject. De archeologen voeren momenteel onderzoek uit op drie plaatsen:...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
>>
22-03-2019

Lijkt een triatlon u niet haalbaar door de grote afstanden? Dan hebben we goed nieuws. Tijdens het Triathlon Festival zwemt, fietst en loopt u minder dan een 1/8ste triatlon. En als u een team zoekt, wordt het nog haalbaarder. Op het Eilandje kan u op zondag 23 juni alleen of in team gaan voor de sportprestatie van uw leven. Doe mee aan het gezellige Triathlon Festival. Voor de fun race...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
22-03-2019

De Britse Ambassade heeft een elektronische gids gemaakt met de laatste informatie en veranderingen die een effect kunnen hebben voor de Britten die in België verblijven na de Brexit-dag. U kan de informatie terugvinden op de website www.gov.uk.


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
22-03-2019

Op zondag 31 maart vindt er een vintage- & designmarkt voor en door de bewoners van Antwerpen-Zuid plaats. De binnentuin van seniorenresidentie Domitys en de omliggende straten worden omgevormd tot een hippe inspirerende en circulaire markt. Wie denkt nog een verborgen schat te hebben, kan zijn eigendommen bovendien ter plaatse laten schatten door de experts van veilinghuis Bernaerts....


Meer info

AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het