Wilrijkse districtsraad geïnstalleerdIn het district Wilrijk werd op dinsdag 8 januari de nieuwe districtsraad geïnstalleerd voor de bestuursperiode 2019-2024. De partijen N-VA, CD&V en Open Vld vormen er de meerderheid.

 

Op één na legden alle raadsleden de eed af in de raadzaal van het Wilrijkse gemeenschapscentrum aan de Bist. Vervolgens werd uit de nieuwe raad het Wilrijkse districtscollege verkozen, dat daarna een eerste keer bij elkaar kwam.

 

Van 23 naar 25 raadsleden

Door de bevolkingstoename van de afgelopen jaren in het district Wilrijk mag de districtsraad vanaf 2019 twee extra zetels rond de tafel schuiven. Daardoor werden op 14 oktober 2018 niet 23, maar 25 raadsleden verkozen.

 

De zetelverdeling in de vernieuwde districtsraad is als volgt:

 • N-VA: 10 raadsleden: Kristof Bossuyt, Linda Verlinden, Luk Lemmens, Robert Moens, Magda Biesemans, Monique Mahieu, Els Vanderelst, Xeno Wauters, Sophie Stukken, Philippe Kussé;
 • CD&V: 2 raadsleden: Hans Ides, Marleen Verbruggen;
 • Open Vld: 2 raadsleden: Werner Theuns, Alexandra D’Archambeau*;
 • Groen: 4 raadsleden: Dirk Avonts, Azeddine Hayani, Peggy Deckx, Luc Eliaerts;
 • Vlaams Belang: 3 raadsleden: Eric Huijbrechts, Werner De Gres, Maxime Peeters;
 • sp.a: 2 raadsleden: Martine Depauw, Omar Al Jouaidi;
 • PVDA: 2 raadsleden: Lien Moens, Youssef Boubker.

* Alexandra D’Archambeau was verhinderd voor de installatievergadering en zal de eed afleggen op de eerstvolgende zitting van de Wilrijkse districtsraad.

 

De samenstelling van de Wilrijkse districtsraad is ook terug te vinden op www.wilrijk.be (klik op ‘Politiek’ en ‘Districtsraad Wilrijk’), of via deze rechtstreekse link.

 

Wilrijks districtscollege onveranderd

Het Wilrijkse bestuur wordt gevormd door de partijen N-VA, CD&V en Open Vld. Samen tellen zij een meerderheid van 14 zetels. Groen, Vlaams Belang, sp.a en PVDA vormen de oppositie, zij tellen samen 11 raadsleden.

 

Kristof Bossuyt (N-VA) neemt in het nieuwe bestuur opnieuw de functie op van districtsburgemeester. Ook de samenstelling van het districtscollege blijft onveranderd in vergelijking met de vorige bestuursperiode:

 • districtsschepen Hans Ides (CD&V);
 • districtsschepen Linda Verlinden (N-VA);
 • districtsschepen Werner Theuns (Open Vld);
 • districtsschepen Robert Moens (N-VA).


De exacte bevoegdheidsverdeling vindt u als bijlage bij dit persbericht of op www.wilrijk.be (klik op ‘Politiek’ en ‘Districtscollege Wilrijk’), of via deze rechtstreekse link.

 

Ontwerp van bestuursakkoord gaat naar de Wilrijkenaar

De meerderheidspartijen van de Wilrijkse districtsraad kwamen samen tot een ontwerp van bestuursakkoord met de titel ‘6 unieke & diverse wijken, samen één Wilrijk’. Het districtsbestuur kiest bewust voor een ontwerp van akkoord waarmee het de komende maanden naar de Wilrijkenaar zal trekken voor verdere input. Uiteindelijk moet die inspraak leiden tot een finaal bestuursakkoord voor de zomer van 2019.

 

U vindt het Wilrijkse ontwerp-bestuursakkoord op www.wilrijk.be (klik op ‘Politiek’ en ‘Ontwerp-bestuurssakkoord Wilrijk’), of via deze rechtstreekse link.

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  09-01-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Antwerpen

Antwerpen
21-03-2019

De burgemeester besliste om een horecazaak in de Grote Pieter Potstraat tijdelijk te sluiten. De afterclub moet gedurende vier weekends, in de periode van 23 maart tot en met 14 april, gesloten blijven wegens overlast. De horecazaak die tijdelijk moet sluiten is een afterclub die pas laat opent en volk trekt tot in de vroege uurtjes wanneer alle andere uitgaansgelegenheden al gesloten zijn....


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
21-03-2019

Snuif de geur van lentebloemen op de Dokmarkt. Luister naar muziek uit Mali. Pik uw droomfiets uit op Bazaar Vitesse. Dompel u onder in de poldertraditie van het gansrijden. Of ga voor hypernieuw in de haven op energie-event Watt’s next. Je Moeder! vrijdag 22 maart, 20.15 uur, cc De Kern, Kern 18, Wilrijk, 14/16 euro Nederlander Bas Birker woont al 8 jaar in Vlaanderen. Maar lachen...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
>>
19-03-2019

5 of 7,5 kilo? 10 kilo of meer? Stadsreporter Sam trok met restafvalzakken en een weegschaal naar de markt en stelde de vraag aan voorbijgangers. Voor uw rug én die van de afvalophalers is het belangrijk dat u zich aan het maximumgewicht houdt. Meer info Alles over afvalophaling in Antwerpen en districten


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
>>
19-03-2019

De Energy Observer, het eerste schip ter wereld dat vaart op waterstof, meert aan in het Kattendijkdok. Op 23 en 24 maart komt u in en rond het Havenhuis meer te weten over waterstof en hoe Port of Antwerp werkt aan de energie van morgen. De Energy Observer is een catamaran van 30 meter lang en 13 meter breed. Hij vaart op waterstof, aangemaakt uit zeewater en geproduceerd met de energie van...


Meer info

AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het