Wilrijkse districtsraad geïnstalleerdIn het district Wilrijk werd op dinsdag 8 januari de nieuwe districtsraad geïnstalleerd voor de bestuursperiode 2019-2024. De partijen N-VA, CD&V en Open Vld vormen er de meerderheid.

 

Op één na legden alle raadsleden de eed af in de raadzaal van het Wilrijkse gemeenschapscentrum aan de Bist. Vervolgens werd uit de nieuwe raad het Wilrijkse districtscollege verkozen, dat daarna een eerste keer bij elkaar kwam.

 

Van 23 naar 25 raadsleden

Door de bevolkingstoename van de afgelopen jaren in het district Wilrijk mag de districtsraad vanaf 2019 twee extra zetels rond de tafel schuiven. Daardoor werden op 14 oktober 2018 niet 23, maar 25 raadsleden verkozen.

 

De zetelverdeling in de vernieuwde districtsraad is als volgt:

 • N-VA: 10 raadsleden: Kristof Bossuyt, Linda Verlinden, Luk Lemmens, Robert Moens, Magda Biesemans, Monique Mahieu, Els Vanderelst, Xeno Wauters, Sophie Stukken, Philippe Kussé;
 • CD&V: 2 raadsleden: Hans Ides, Marleen Verbruggen;
 • Open Vld: 2 raadsleden: Werner Theuns, Alexandra D’Archambeau*;
 • Groen: 4 raadsleden: Dirk Avonts, Azeddine Hayani, Peggy Deckx, Luc Eliaerts;
 • Vlaams Belang: 3 raadsleden: Eric Huijbrechts, Werner De Gres, Maxime Peeters;
 • sp.a: 2 raadsleden: Martine Depauw, Omar Al Jouaidi;
 • PVDA: 2 raadsleden: Lien Moens, Youssef Boubker.

* Alexandra D’Archambeau was verhinderd voor de installatievergadering en zal de eed afleggen op de eerstvolgende zitting van de Wilrijkse districtsraad.

 

De samenstelling van de Wilrijkse districtsraad is ook terug te vinden op www.wilrijk.be (klik op ‘Politiek’ en ‘Districtsraad Wilrijk’), of via deze rechtstreekse link.

 

Wilrijks districtscollege onveranderd

Het Wilrijkse bestuur wordt gevormd door de partijen N-VA, CD&V en Open Vld. Samen tellen zij een meerderheid van 14 zetels. Groen, Vlaams Belang, sp.a en PVDA vormen de oppositie, zij tellen samen 11 raadsleden.

 

Kristof Bossuyt (N-VA) neemt in het nieuwe bestuur opnieuw de functie op van districtsburgemeester. Ook de samenstelling van het districtscollege blijft onveranderd in vergelijking met de vorige bestuursperiode:

 • districtsschepen Hans Ides (CD&V);
 • districtsschepen Linda Verlinden (N-VA);
 • districtsschepen Werner Theuns (Open Vld);
 • districtsschepen Robert Moens (N-VA).


De exacte bevoegdheidsverdeling vindt u als bijlage bij dit persbericht of op www.wilrijk.be (klik op ‘Politiek’ en ‘Districtscollege Wilrijk’), of via deze rechtstreekse link.

 

Ontwerp van bestuursakkoord gaat naar de Wilrijkenaar

De meerderheidspartijen van de Wilrijkse districtsraad kwamen samen tot een ontwerp van bestuursakkoord met de titel ‘6 unieke & diverse wijken, samen één Wilrijk’. Het districtsbestuur kiest bewust voor een ontwerp van akkoord waarmee het de komende maanden naar de Wilrijkenaar zal trekken voor verdere input. Uiteindelijk moet die inspraak leiden tot een finaal bestuursakkoord voor de zomer van 2019.

 

U vindt het Wilrijkse ontwerp-bestuursakkoord op www.wilrijk.be (klik op ‘Politiek’ en ‘Ontwerp-bestuurssakkoord Wilrijk’), of via deze rechtstreekse link.

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  09-01-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Antwerpen

Genk
19-05-2019

Op zondag 19 mei opende Zorgbedrijf Antwerpen het tweede deel van het nieuwe woonzorgcentrum Melgeshof en de nieuwe serviceflats. De bewoners namen eerder al hun intrek in de nieuwbouw. In de nieuwbouw van woonzorgcentrum Melgeshof vinden bewoners ruime kamers en al de voorzieningen die senioren vandaag terecht verwachten. Zo is er in elke kamer een verzorgingsbed, een ingemaakte kast, een tv en...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
17-05-2019

De stad Antwerpen en de buurtbewoners die een procedure aanvingen, hebben een akkoord bereikt over de Gedempte Zuiderdokken. Hierdoor kan de aannemer in de loop van de komende maanden de werken hervatten. Dankzij het akkoord kan de aannemer verder werken aan de parking Steendok. In de volgende fases van het project Park Dok Zuid wordt de bovengrond boven die parking aangelegd, en wordt de...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
>>
15-05-2019

Al 20 jaar kan de stad rekenen op de hulp van straatvrijwilligers om zwerfvuil op te ruimen. In Antwerpen zijn er nu al 2000 vrijwilligers die hun buurt mee proper houden. Camille Plompen (69, 3e persoon van rechts) uit Ekeren is een van hen. “Al bijna 20 jaar gaan we elke maandagvoormiddag op pad met hetzelfde groepje van 6 of 7 gepensioneerden. Niet iedereen kan er altijd zijn, maar we...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
15-05-2019

Vandaag opende op de De Gerlachekaai de grote nieuwe speeltuin aan de Schelde. De speeltuin van 2000 vierkante meter maakt deel uit van de heraanleg van de Scheldekaaien in het deelgebied Sint-Andries en Zuid. De werken aan het openbaar domein zijn er nog volop bezig en verlopen volgens planning. De opening van het volledige gebied, een strook van bijna 1 kilometer langs de rivier, is gepland...


Meer info

AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het