Wilrijkse districtsraad geïnstalleerdIn het district Wilrijk werd op dinsdag 8 januari de nieuwe districtsraad geïnstalleerd voor de bestuursperiode 2019-2024. De partijen N-VA, CD&V en Open Vld vormen er de meerderheid.

 

Op één na legden alle raadsleden de eed af in de raadzaal van het Wilrijkse gemeenschapscentrum aan de Bist. Vervolgens werd uit de nieuwe raad het Wilrijkse districtscollege verkozen, dat daarna een eerste keer bij elkaar kwam.

 

Van 23 naar 25 raadsleden

Door de bevolkingstoename van de afgelopen jaren in het district Wilrijk mag de districtsraad vanaf 2019 twee extra zetels rond de tafel schuiven. Daardoor werden op 14 oktober 2018 niet 23, maar 25 raadsleden verkozen.

 

De zetelverdeling in de vernieuwde districtsraad is als volgt:

 • N-VA: 10 raadsleden: Kristof Bossuyt, Linda Verlinden, Luk Lemmens, Robert Moens, Magda Biesemans, Monique Mahieu, Els Vanderelst, Xeno Wauters, Sophie Stukken, Philippe Kussé;
 • CD&V: 2 raadsleden: Hans Ides, Marleen Verbruggen;
 • Open Vld: 2 raadsleden: Werner Theuns, Alexandra D’Archambeau*;
 • Groen: 4 raadsleden: Dirk Avonts, Azeddine Hayani, Peggy Deckx, Luc Eliaerts;
 • Vlaams Belang: 3 raadsleden: Eric Huijbrechts, Werner De Gres, Maxime Peeters;
 • sp.a: 2 raadsleden: Martine Depauw, Omar Al Jouaidi;
 • PVDA: 2 raadsleden: Lien Moens, Youssef Boubker.

* Alexandra D’Archambeau was verhinderd voor de installatievergadering en zal de eed afleggen op de eerstvolgende zitting van de Wilrijkse districtsraad.

 

De samenstelling van de Wilrijkse districtsraad is ook terug te vinden op www.wilrijk.be (klik op ‘Politiek’ en ‘Districtsraad Wilrijk’), of via deze rechtstreekse link.

 

Wilrijks districtscollege onveranderd

Het Wilrijkse bestuur wordt gevormd door de partijen N-VA, CD&V en Open Vld. Samen tellen zij een meerderheid van 14 zetels. Groen, Vlaams Belang, sp.a en PVDA vormen de oppositie, zij tellen samen 11 raadsleden.

 

Kristof Bossuyt (N-VA) neemt in het nieuwe bestuur opnieuw de functie op van districtsburgemeester. Ook de samenstelling van het districtscollege blijft onveranderd in vergelijking met de vorige bestuursperiode:

 • districtsschepen Hans Ides (CD&V);
 • districtsschepen Linda Verlinden (N-VA);
 • districtsschepen Werner Theuns (Open Vld);
 • districtsschepen Robert Moens (N-VA).


De exacte bevoegdheidsverdeling vindt u als bijlage bij dit persbericht of op www.wilrijk.be (klik op ‘Politiek’ en ‘Districtscollege Wilrijk’), of via deze rechtstreekse link.

 

Ontwerp van bestuursakkoord gaat naar de Wilrijkenaar

De meerderheidspartijen van de Wilrijkse districtsraad kwamen samen tot een ontwerp van bestuursakkoord met de titel ‘6 unieke & diverse wijken, samen één Wilrijk’. Het districtsbestuur kiest bewust voor een ontwerp van akkoord waarmee het de komende maanden naar de Wilrijkenaar zal trekken voor verdere input. Uiteindelijk moet die inspraak leiden tot een finaal bestuursakkoord voor de zomer van 2019.

 

U vindt het Wilrijkse ontwerp-bestuursakkoord op www.wilrijk.be (klik op ‘Politiek’ en ‘Ontwerp-bestuurssakkoord Wilrijk’), of via deze rechtstreekse link.

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  09-01-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Antwerpen

Antwerpen
19-01-2019

Van 18 januari tot 10 februari worden bezoekers in bibliotheek Permeke helemaal ondergedompeld in de Chinese cultuur en geschiedenis. De expo Legends of Liondance vertelt meer over de symboliek achter het Chinese Nieuwjaar en de eeuwenoude leeuwendans. Ook de Chinese opera en verschillende traditionele muziekinstrumenten komen aan bod. Op 5 februari gaat het Jaar van het Varken/Zwijn in en...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
18-01-2019

Op het Kiel opende Leefschool Toverbol haar natuurspeelplaats. Antwerpen telt nu al meer dan 35 natuurspeelplaatsen. De stad Antwerpen steunt scholen die hun speelplaats willen inrichten met meer natuur. Via het EcoHuis krijgen ze begeleiding, projectsubsidies en materialen. Het Onderwijsnetwerk Antwerpen en de Provincie bieden projectmatige, participatieve en educatieve ondersteuning. ...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
18-01-2019

Op zaterdag 2 februari is Antwerpen gaststad voor de grote Chinese parade. Meer dan 1500 artiesten vertrekken aan de Groenplaats en gaan van daar uit naar het Koningin Astridplein. Enkele dagen na de parade, op dinsdag 5 februari, vieren we het Chinees nieuwjaar. De Chinese parade wordt jaarlijks georganiseerd in een Belgische stad. Dit jaar komt ze voor de eerste keer naar Antwerpen. Het is...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
13-01-2019

Om alle bevoegdheden rond stads- en buurtonderhoud te centraliseren bij één schepen, heeft het college beslist om de bevoegdheid groen onder te brengen bij schepen Fons Duchateau, die al verantwoordelijk was voor stads- en buurtonderhoud. Schepen Koen Kennis die eerst bevoegd was voor groen, neemt toerisme over van schepen Duchateau. Schepen Kennis nam vorige legislatuur al toerisme...


Meer info

AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het