Wilrijkse districtsraad geïnstalleerdIn het district Wilrijk werd op dinsdag 8 januari de nieuwe districtsraad geïnstalleerd voor de bestuursperiode 2019-2024. De partijen N-VA, CD&V en Open Vld vormen er de meerderheid.

 

Op één na legden alle raadsleden de eed af in de raadzaal van het Wilrijkse gemeenschapscentrum aan de Bist. Vervolgens werd uit de nieuwe raad het Wilrijkse districtscollege verkozen, dat daarna een eerste keer bij elkaar kwam.

 

Van 23 naar 25 raadsleden

Door de bevolkingstoename van de afgelopen jaren in het district Wilrijk mag de districtsraad vanaf 2019 twee extra zetels rond de tafel schuiven. Daardoor werden op 14 oktober 2018 niet 23, maar 25 raadsleden verkozen.

 

De zetelverdeling in de vernieuwde districtsraad is als volgt:

 • N-VA: 10 raadsleden: Kristof Bossuyt, Linda Verlinden, Luk Lemmens, Robert Moens, Magda Biesemans, Monique Mahieu, Els Vanderelst, Xeno Wauters, Sophie Stukken, Philippe Kussé;
 • CD&V: 2 raadsleden: Hans Ides, Marleen Verbruggen;
 • Open Vld: 2 raadsleden: Werner Theuns, Alexandra D’Archambeau*;
 • Groen: 4 raadsleden: Dirk Avonts, Azeddine Hayani, Peggy Deckx, Luc Eliaerts;
 • Vlaams Belang: 3 raadsleden: Eric Huijbrechts, Werner De Gres, Maxime Peeters;
 • sp.a: 2 raadsleden: Martine Depauw, Omar Al Jouaidi;
 • PVDA: 2 raadsleden: Lien Moens, Youssef Boubker.

* Alexandra D’Archambeau was verhinderd voor de installatievergadering en zal de eed afleggen op de eerstvolgende zitting van de Wilrijkse districtsraad.

 

De samenstelling van de Wilrijkse districtsraad is ook terug te vinden op www.wilrijk.be (klik op ‘Politiek’ en ‘Districtsraad Wilrijk’), of via deze rechtstreekse link.

 

Wilrijks districtscollege onveranderd

Het Wilrijkse bestuur wordt gevormd door de partijen N-VA, CD&V en Open Vld. Samen tellen zij een meerderheid van 14 zetels. Groen, Vlaams Belang, sp.a en PVDA vormen de oppositie, zij tellen samen 11 raadsleden.

 

Kristof Bossuyt (N-VA) neemt in het nieuwe bestuur opnieuw de functie op van districtsburgemeester. Ook de samenstelling van het districtscollege blijft onveranderd in vergelijking met de vorige bestuursperiode:

 • districtsschepen Hans Ides (CD&V);
 • districtsschepen Linda Verlinden (N-VA);
 • districtsschepen Werner Theuns (Open Vld);
 • districtsschepen Robert Moens (N-VA).


De exacte bevoegdheidsverdeling vindt u als bijlage bij dit persbericht of op www.wilrijk.be (klik op ‘Politiek’ en ‘Districtscollege Wilrijk’), of via deze rechtstreekse link.

 

Ontwerp van bestuursakkoord gaat naar de Wilrijkenaar

De meerderheidspartijen van de Wilrijkse districtsraad kwamen samen tot een ontwerp van bestuursakkoord met de titel ‘6 unieke & diverse wijken, samen één Wilrijk’. Het districtsbestuur kiest bewust voor een ontwerp van akkoord waarmee het de komende maanden naar de Wilrijkenaar zal trekken voor verdere input. Uiteindelijk moet die inspraak leiden tot een finaal bestuursakkoord voor de zomer van 2019.

 

U vindt het Wilrijkse ontwerp-bestuursakkoord op www.wilrijk.be (klik op ‘Politiek’ en ‘Ontwerp-bestuurssakkoord Wilrijk’), of via deze rechtstreekse link.

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  09-01-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Antwerpen

Antwerpen
22-08-2019

Ter hoogte van alle toegangen tot de Antwerpse zones 30 werden de afgelopen jaren reeds gekleurde grondstickers aangebracht, ter aanvulling van de verkeersborden. In de grote zones 30 krijgt het wegdek nu ook extra stickers. Alle woonwijken zone 30Tijdens de vorige bestuursperiode werden alle woonwijken op het grondgebied van de stad Antwerpen gereglementeerd als een zone 30. Het doel was om de...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
22-08-2019

AG VESPA, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten Antwerpen, lanceert een oproep voor een ontwerpteam dat gezinsvriendelijk wonen aan het Houtdok moet mogelijk maken. Het gaat om een pilootproject dat kadert in de ruime ontwikkeling van het Eilandje en de Cadixwijk. Het gekozen ontwerpteam zal een ruimtelijk kader uittekenen voor twee bouwblokken aan het Houtdok, met de focus...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
22-08-2019

Ben jij geïnteresseerd in alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft? En fiets je graag? Dan kan jij op zondag 8 september deel uitmaken van een uniek moment tijdens het Bevrijdingsweekend.Welke verhalen vertelden jouw (over)grootouders over de Tweede Wereldoorlog? Misschien moesten ze met hun gezin vluchten? Zaten ze in het verzet? Of smokkelden ze wel eens eten over de grens?...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
>>
19-08-2019

Zondag 25 augustus stellen 175 cultuurhuizen hun nieuwe programma voor op de Cultuurmarkt in de Antwerpse binnenstad. De Belgische Improvisatie Liga trakteert u op een gratis voorstelling. U mag nog met pantoffels gooien ook als ze u niet aanstaat. Meer infoCultuurmarkt van Vlaanderenzondag 25 augustus, 11-18 uurbinnenstadgratisOntdek hier het programma


Meer info

AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het