Wanneer   :  Programma stadsfestival LUNALIA 2019 komt eraan!Het stadsfestival LUNALIA presenteert in 2019 nog meer muziek met 20 concerten, 315 artiesten uit 15 landen, een nieuw luik LUNALIA 4 KIDS en een nieuwe naam voor het grote openingsfeest: LUNALIA LIFT OFF. Want 2019 is meteen een feesteditie: het zal 50 jaar geleden zijn dat het Festival van Vlaanderen de eerste concerten in Mechelen organiseerde. Dat wordt gevierd met als motto The Sound of M: de Klank van Mechelen, de Klank van Muziek. Alle facetten van de menselijke stem, de spelende mens en de sterke vrouw staan daarbij opnieuw centraal.

Voice in residence is dit jaar tenor Reinoud Van Mechelen. Vanaf de start van zijn carrière was hij reeds op internationale podia te zien. Speciaal voor LUNALIA deelt hij zijn liefde voor Ierse folkmuziek, poëzie en Mozart met het Mechelse publiek in drie unieke concerten in samenwerking met Cultuurcentrum Mechelen.
Maar ook sterke vrouwen met wonderlijke stemmen tekenen present voor LUNALIA 2019. Power verzekerd met flamencoster Rocío Márquez en publiekslievelingen Raquel Andueza en Lore Binon. Katharina Smets en Revue Blanche gieten het wonderlijke leven van de 20ste eeuwse Pools-Belgisch-Russisch-Franse diva Misia Sert in een hoorspel. 
BALSAM is het nieuwe project van Zefiro Torna: een zinnenprikkelend kruidenlabo, te ruiken, te proeven, te horen en te zien in de unieke locatie van Manufactuur De Wit, bijna uitverkocht!
Het topkoor Cappella Amsterdam sluit af met de machtige, diep-donkere Vespers van Rachmaninov, een van de indrukwekkendste a capella koorwerken ooit gecomponeerd.

In samenwerking met Kunstencentrum nona wordt de reeks LUNALIA XS verder uitgebreid. Met o.a. muziektheater-première Rainbow van Nazanin Fakoor met een nieuwe compositie van de Iraanse componiste Aftab Darvishi (Tenso Young Composers Award 2016), beats en stemacrobatiek van Lia Sahin, klankdichters van Pluto Tomomi Adachi en Hannah Silva, nieuwe jazz en improvisatie muziek van mòs Ensemble en How Town en bezwerende zeemeerminnenzang van IKI uit het hoge noorden.

Maar LUNALIA kijkt ook dichter bij huis en brengt, in samenwerking met Koor & Stem, het kruim van de Vlaamse Koormuziek in de Grote Parade samen: de deelnemende 12 koren zingen uitsluitend composities van Vlaamse componisten. Enige voorwaarde: het koor moet de compositie graag zingen! En er is een bijkomend cadeautje: elk koor krijgt van die compositie(s) een professionele opname mee, verzorgd door Evil Penguin TV uit Mechelen.

Speciaal voor de allerkleinsten is er het nieuwe luik LUNALIA 4 KIDS. Zo wordt er een verhalen- en sprookjescircuit verweven doorheen het festival met sprookjes van o.a. de “hedendaagse Sheherazade” Polina Tserkassova en geniet men van magisch muziektheater van Alexandra Aerts.

Veel om in de gaten te houden!

 

BEKIJK HIER HET VOLLEDIGE PROGRAMMA
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Turnhout
26-06-2019

In provinciaal cultuurhuis de Warande opent op zaterdag 29 juni om 20 uur in de Luifelzaal de tentoonstelling ‘KANONNENVLEES’. In deze tentoonstelling brengt de Warande zeven jonge talenten samen uit de ruime Turnhoutse regio. Nanoe Carremans, Ella Goris, Ruth Govaerts, Joachim Sneyers, Jonas Sysmans, Hanna van Dun en Tijs Van Nieuwenhuysen tonen hun grafisch (en ander) werk. De...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Ieper
26-06-2019

Op 7 mei startte het Ambulant Behandelprogramma Alcohol (ABA). Daarmee komen PZ Heilig Hart, Jan Yperman Ziekenhuis en CGG Largo tegemoet aan een lacune in het zorgaanbod in de regio: een uitgebreid groepstherapeutisch aanbod voor mensen met alcoholafhankelijkheid, in een ambulante setting. Marlies Boeraeve (coördinator ABA): “Bij de regionale invulling van het ‘zorgpad...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Mol
26-06-2019

Met Bart Duchateau als voorzitter, Steffy Paskai als bestuurslid en Greet Van Tiggelen als deskundige heeft N-VA Mol een sterke delegatie in de Raad van Bestuur van kinderdagverblijf Molleke. De gezinnen zijn de hoeksteen van de maatschappij en kinderopvang is daar essentieel in. Al 25 jaar lang is kinderdagverblijf Molleke een begrip voor jonge ouders. Wij van de N-VA willen dit zo houden....


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Hove
25-06-2019

Sinds deze week staan er in Landschapspark Frijthout een aantal borden die de bezoekers moeten aanzetten tot het proper houden van het natuurgebied en er geen zwerfvuil achter te laten. De verschillende affiches vindt u in bijlage, alsook enkele foto’s ervan. Deze actie is een initiatief van de Jeugdraad en de Milieuraad in samenwerking met Vision Fotokring Hove. Landschapspark Frijhout is...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het