Wanneer   :  Programma stadsfestival LUNALIA 2019 komt eraan!Het stadsfestival LUNALIA presenteert in 2019 nog meer muziek met 20 concerten, 315 artiesten uit 15 landen, een nieuw luik LUNALIA 4 KIDS en een nieuwe naam voor het grote openingsfeest: LUNALIA LIFT OFF. Want 2019 is meteen een feesteditie: het zal 50 jaar geleden zijn dat het Festival van Vlaanderen de eerste concerten in Mechelen organiseerde. Dat wordt gevierd met als motto The Sound of M: de Klank van Mechelen, de Klank van Muziek. Alle facetten van de menselijke stem, de spelende mens en de sterke vrouw staan daarbij opnieuw centraal.

Voice in residence is dit jaar tenor Reinoud Van Mechelen. Vanaf de start van zijn carrière was hij reeds op internationale podia te zien. Speciaal voor LUNALIA deelt hij zijn liefde voor Ierse folkmuziek, poëzie en Mozart met het Mechelse publiek in drie unieke concerten in samenwerking met Cultuurcentrum Mechelen.
Maar ook sterke vrouwen met wonderlijke stemmen tekenen present voor LUNALIA 2019. Power verzekerd met flamencoster Rocío Márquez en publiekslievelingen Raquel Andueza en Lore Binon. Katharina Smets en Revue Blanche gieten het wonderlijke leven van de 20ste eeuwse Pools-Belgisch-Russisch-Franse diva Misia Sert in een hoorspel. 
BALSAM is het nieuwe project van Zefiro Torna: een zinnenprikkelend kruidenlabo, te ruiken, te proeven, te horen en te zien in de unieke locatie van Manufactuur De Wit, bijna uitverkocht!
Het topkoor Cappella Amsterdam sluit af met de machtige, diep-donkere Vespers van Rachmaninov, een van de indrukwekkendste a capella koorwerken ooit gecomponeerd.

In samenwerking met Kunstencentrum nona wordt de reeks LUNALIA XS verder uitgebreid. Met o.a. muziektheater-première Rainbow van Nazanin Fakoor met een nieuwe compositie van de Iraanse componiste Aftab Darvishi (Tenso Young Composers Award 2016), beats en stemacrobatiek van Lia Sahin, klankdichters van Pluto Tomomi Adachi en Hannah Silva, nieuwe jazz en improvisatie muziek van mòs Ensemble en How Town en bezwerende zeemeerminnenzang van IKI uit het hoge noorden.

Maar LUNALIA kijkt ook dichter bij huis en brengt, in samenwerking met Koor & Stem, het kruim van de Vlaamse Koormuziek in de Grote Parade samen: de deelnemende 12 koren zingen uitsluitend composities van Vlaamse componisten. Enige voorwaarde: het koor moet de compositie graag zingen! En er is een bijkomend cadeautje: elk koor krijgt van die compositie(s) een professionele opname mee, verzorgd door Evil Penguin TV uit Mechelen.

Speciaal voor de allerkleinsten is er het nieuwe luik LUNALIA 4 KIDS. Zo wordt er een verhalen- en sprookjescircuit verweven doorheen het festival met sprookjes van o.a. de “hedendaagse Sheherazade” Polina Tserkassova en geniet men van magisch muziektheater van Alexandra Aerts.

Veel om in de gaten te houden!

 

BEKIJK HIER HET VOLLEDIGE PROGRAMMA
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Eeklo
21-02-2019

Natuurgebieden spelen meer dan ooit een belangrijke rol in de klimaatveranderingen. Bossen maar ook moerassen en historische graslanden slaan CO2 op. Waarom plant Natuurpunt hier een bos en ontwikkelt de vereniging ergens anders een stuk heide? Waarom kiest men voor maaien of eerder voor begrazing met schapen of runderen? Je moet weten welke maatregelen nodig zijn om iets te doen voor de natuur....


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Lummen
21-02-2019

Halle, 21 februari 2019 - Eoly, de groene energieproducent en -leverancier van Colruyt Group, en het Orthopedagogisch Centrum St.-Ferdinand (O.C. St.-Ferdinand) plannen de bouw van twee windturbines in Lummen. Eén daarvan zal open staan voor burgerparticipatie via Eoly Coöperatie, waarbij personeelsleden van O.C. St.-Ferdinand en omwonenden medeaandeelhouder kunnen worden van de...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Hasselt
20-02-2019

De lente komt eraan en dat betekent dat Chocoladehuis BOON weer uitpakt met een compleet nieuwe paascollectie. Dit jaar vonden maître-chocolatier Patrick Mertens en zijn team inspiratie in ... Amsterdam! En dat is uiteraard geen toeval. Al 5 jaar lang worden de pralines en sierstukken van BOON immers ook verkocht bij Hop&Stork in Den Haag en Utrecht, en vanaf juli ook in hartrje...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Houthalen - Helchteren
20-02-2019

e5 mode heropent in februari twee vernieuwde winkels in Houthalen en Beringen. e5 verving de volledige infrastructuur van de Limburgse winkels en moderniseerde ook hun look en feel. Met de vernieuwde winkels wil e5 de klant een betere service bieden en zijn winkelervaring nog aangenamer maken. De winkels kregen naast een volledig nieuwe infrastructuur, ook een andere look dankzij nieuwe...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het