Wanneer   :  Programma stadsfestival LUNALIA 2019 komt eraan!Het stadsfestival LUNALIA presenteert in 2019 nog meer muziek met 20 concerten, 315 artiesten uit 15 landen, een nieuw luik LUNALIA 4 KIDS en een nieuwe naam voor het grote openingsfeest: LUNALIA LIFT OFF. Want 2019 is meteen een feesteditie: het zal 50 jaar geleden zijn dat het Festival van Vlaanderen de eerste concerten in Mechelen organiseerde. Dat wordt gevierd met als motto The Sound of M: de Klank van Mechelen, de Klank van Muziek. Alle facetten van de menselijke stem, de spelende mens en de sterke vrouw staan daarbij opnieuw centraal.

Voice in residence is dit jaar tenor Reinoud Van Mechelen. Vanaf de start van zijn carrière was hij reeds op internationale podia te zien. Speciaal voor LUNALIA deelt hij zijn liefde voor Ierse folkmuziek, poëzie en Mozart met het Mechelse publiek in drie unieke concerten in samenwerking met Cultuurcentrum Mechelen.
Maar ook sterke vrouwen met wonderlijke stemmen tekenen present voor LUNALIA 2019. Power verzekerd met flamencoster Rocío Márquez en publiekslievelingen Raquel Andueza en Lore Binon. Katharina Smets en Revue Blanche gieten het wonderlijke leven van de 20ste eeuwse Pools-Belgisch-Russisch-Franse diva Misia Sert in een hoorspel. 
BALSAM is het nieuwe project van Zefiro Torna: een zinnenprikkelend kruidenlabo, te ruiken, te proeven, te horen en te zien in de unieke locatie van Manufactuur De Wit, bijna uitverkocht!
Het topkoor Cappella Amsterdam sluit af met de machtige, diep-donkere Vespers van Rachmaninov, een van de indrukwekkendste a capella koorwerken ooit gecomponeerd.

In samenwerking met Kunstencentrum nona wordt de reeks LUNALIA XS verder uitgebreid. Met o.a. muziektheater-première Rainbow van Nazanin Fakoor met een nieuwe compositie van de Iraanse componiste Aftab Darvishi (Tenso Young Composers Award 2016), beats en stemacrobatiek van Lia Sahin, klankdichters van Pluto Tomomi Adachi en Hannah Silva, nieuwe jazz en improvisatie muziek van mòs Ensemble en How Town en bezwerende zeemeerminnenzang van IKI uit het hoge noorden.

Maar LUNALIA kijkt ook dichter bij huis en brengt, in samenwerking met Koor & Stem, het kruim van de Vlaamse Koormuziek in de Grote Parade samen: de deelnemende 12 koren zingen uitsluitend composities van Vlaamse componisten. Enige voorwaarde: het koor moet de compositie graag zingen! En er is een bijkomend cadeautje: elk koor krijgt van die compositie(s) een professionele opname mee, verzorgd door Evil Penguin TV uit Mechelen.

Speciaal voor de allerkleinsten is er het nieuwe luik LUNALIA 4 KIDS. Zo wordt er een verhalen- en sprookjescircuit verweven doorheen het festival met sprookjes van o.a. de “hedendaagse Sheherazade” Polina Tserkassova en geniet men van magisch muziektheater van Alexandra Aerts.

Veel om in de gaten te houden!

 

BEKIJK HIER HET VOLLEDIGE PROGRAMMA
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Jabbeke
22-04-2019

Vraagt u zich ook af hoe oude rommel pareltjes van museumstukken worden? Het antwoord is te vinden in De Velodroom.U vindt er een uitgebreide privécollectie oude werkmaterialen en historische fietsen, allen gerestaureerd tot in het detail.Laat u verrassen door staaltjes vakmanschap waarmee objecten werden gefabriceerd en ontdek hoe men het vroeger ‘maakte’ aan de hand van...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Aalst
22-04-2019

Op 21/04/2019 tussen 11.00 en 20.00 uur heeft de politie van Aalst een verkeersactie georganiseerd. Deze was georiënteerd naar motorrijders. Het dragen van de verplichte kledij, alcohol en boorddocumenten van het voertuig werden gecontroleerd. In het begin van het seizoen gebeuren te vaak verkeersongevallen waarin motorrijders betrokken zijn. Het is daarom van groot belang dat alle...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Pepingen
+1
22-04-2019

Tijdens de twee weken van de paasvakantie is er heel wat beweging op de voetbalvelden van SK Pepingen-Halle. Jaarlijks organiseert de voetbalclub dan een voetbalstage. De eerste week was er een stage op Kruisveld te Halle. De tweede week van de vakantie was de stage aan de Vroembos te Pepingen. Zo’n 95 spelertjes tussen 6 en 13 jaar namen deel en dit onder deskundige begeleiding van een...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Mol
22-04-2019

Wij als Port Aventura, Kempensup, vzw Crazyidee & de Maatvissers (4 verenigingen die hun belangen behartigen in en om het molse water) hebben vandaag 20 april een plastic opruimactie op en rond ons kanaalplas gehouden.Jammer genoeg ligt er jaarlijks een heleboel plastic en afval in het water…Met behulp van bootjes, electric peddle drives & supplanken en de nodige vrijwillegers...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het