Het zal in de terugwedstrijd moeten gebeuren : 0 - 0 in Praag.“Als een ploeg zich kwalificeert  in een groep met Zenith St-Petersburg, Bordeaux en Kopenhagen dan zijn ze sterk. Daar bestaat geen twijfel over. Het is een ploeg die dan weer wel en dan weer niet erg aanvallend speelt. Het zal afwachten zijn wat het wordt vanavond. Ik merk in elk geval veel gretigheid bij de groep,” vertelde Philippe Clement voor de wedstrijd.

Clement miste de geschorste Uronen. Berge en Lucumi waren nog niet speelklaar. Onze coach koos op het middenveld voor Fiolic, voorin kreeg Ndongala de voorkeur op Paintsil. Trossard was speelklaar en startte in de basis.

“Efficiëntie,” dat is het sleutelwoord voor deze wedstrijd vertelde Slavia coach Trpisovsky. “Ik verwacht twee ploegen die behoudend spelen. Maar kansen zullen er komen, dat staat vast. Het komt erop aan die te benutten.

Geen selectieproblemen voor de Slavia coach. Hij liet de in België gekende Peter Olayinka starten op de bank. Daardoor kon Zmrhal blijven staan. Stoch nam zijn plaats als draaischijf van de ploeg terug in. Ngadeu moest uitkijken voor een derde gele kaart. Dat zou hem de terugwedstrijd van volgende week kosten.

Eerste helft in evenwicht.

De studieronde duurde lang. Er was wel een schotje van Stoch na vijf  minuten maar dat kon Vukovic niet verontrusten. Slavia zette hoog druk om zo Genk het voetballen te beletten maar onze jongens hielden goed stand. Op het kwartier kon Trossard oprukken door het midden maar hij kraakte zijn schot en de bal ging naast. Bij stilstaande fases was het uitkijken voor de grote jongens bij de thuisploeg. Soucek kopte onder druk van Dewaest van dichtbij over.

In minuut twintig had Vukovic de hulp van het doelhout nodig om een achterstand te vermijden. Skoda nam aan en trapte vanuit de draai op de buitenkant van de paal. Aan de overkant stak Malinovskyi seconden later goed door richting Samatta maar doelman Kolar was net iets sneller op de bal. Kort na het halfuur scheelde het niet veel of Genk klom op voorsprong. Trossard ging voorbij zijn man en rukte op langs de achterlijn. Zijn schot ketste via de verste paal terug het veld in. Pech voor Leandro.

De wedstrijd leek nu definitief van start te gaan. Stoch mikte van ver buiten de zestien niet eens zo ver voorlangs. Op de tegenaanval legde De Norre goed terug voor doel waar Fiolic maar net naast knalde. We gingen rusten zonder doelpunten na een eerste helft die moeilijk op gang kwam maar dan toch goed op en neer ging.

Het zal in de terugwedstrijd moeten gebeuren.

Ook de tweede helft kwam moeilijk op gang. Trossard vond net niet de doorgelopen Fiolic en aan de overkant miste Skoda een dot van een kans toen hij half naast de bal trapte op een terug gekopte bal. Coach Clement greep in en bracht Pozuelo in voor Fiolic. Die vond al snel met een lange bal Ndongala op rechts. Die zette meteen voor maar doelman Kolar plukte voor de neus van Samatta.

Een minuutje later redde Vukovic zijn team van de achterstand toen hij een deviatie van Skoda onschadelijk maakte. Paintsil kwam dan Ndongala vervangen maar Slavia bleef gevaarlijk. Opnieuw Skoda kon van dichtbij devieren, opnieuw was Vukovic de sterkste. Zijn overbuur Kolar kreeg dan twee keer de kans om zich te onderscheiden. Pozuelo zette De Norre alleen voor de doelman maar die had een goede reflex in huis. Dat deed hij nog eens over toen Pozuelo met een opwippertje Samatta afzonderde voor doel.

Toen Aidoo in minuut 82 de bal verspeelde aan Olayinka werd het even warm voor het doel van Vukovic maar van Buren mikte nipt naast. Piotrowski kwam nog het middenveld versterken als vervanger voor Trossard. Gescoord werd er niet meer. Het bleef bij 0 – 0. Alles valt te spelen in de terugwedstrijd.

Opstelling Slavia Praag : Kolar, Coufal, Zmrhal (61’ Olayinka), Husbauer (77’ Kral), Ngadeu, Kudela, Stoch, Boril, Skoda (76’ van Buren), Soucek en Sevcik.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Maehle, Aidoo, Dewaest, De Norre, Heynen, Malinovskyi, Fiolic (57’ Pozuelo), Ndongala (69’ Paintsil), Trossard (87’ Piotrowski) en Samatta.

Doelpunten :

Gele kaarten : 27’ Heynen, 41’ Ngadeu, 45’ Malinovskyi, 49’ Kudela, 71’ Boril, 89’ Samatta

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Andris Treimanis
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  15-02-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
>>
17-05-2019

Supporters, het is zover. Op zondag 29 juli 2018 trapten we de Jupiler Pro League af met een overwinning tegen Lokeren. 39 wedstrijden later, met een uitverkocht bezoekersvak achter ons in Brussel, en met duizenden supporters achter ons op het Stadplein in Genk, speelden we 1-1 gelijk in Anderlecht. Club Brugge ging met 2-0 onderuit in Luik. De titel is van ONS!BEDANKT SUPPORTERS! Schouder aan...


Meer info

KRC Genk official
Genk
12-05-2019

“De wedstrijd is minstens zo belangrijk voor Brugge dan voor ons,” stelde Philippe Clement. “Ze moeten winnen. Ik weet zeker dat ze er deze week alles aan gedaan hebben om er een heksenketel van te maken. Het is in dit soort wedstrijden dat ik nog eens graag op het veld zou staan. Clement kon beschikken over zijn volledige kern. Enkel Borges en Screciu waren out. Geen reden om...


Meer info

KRC Genk official
Genk
08-05-2019

Voor onze achtste wedstrijd in Play Off 1 trekken we aanstaande zondag naar het Jan Breydelstadion van Club Brugge. Het bezoekersvak is al een tijdje uitverkocht. Er zijn duizenden Genkies die deze belangrijke wedstrijd graag meevolgen. Voor hen zorgt Stad Genk in samenwerking met KRC Genk voor een unieke avond in het centrum van Genk.Op het stadsplein plaatst Stad Genk een groot scherm waarop de...


Meer info

KRC Genk official
Genk
08-05-2019

KRC Genk is trots om te melden dat Abid Adnane (15) en Faissal Boujemaoui (16) zopas hun eerste contract tekenden.Abid kwam twee jaar geleden van Eupen naar de Jos Vaessen Talent Academy. Hij is een creatieve en snelle flankaanvaller, technisch sterk en met een goede vista. Ook Faissal is intussen twee jaar in Genk. Hij is net als Adnane een technische flankaanvaller met veel snelheid in zijn...


Meer info

KRC Genk officialAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het