Online registreren voor orgaandonatie voortaan mogelijkGeel springt op de kar van de digitalisering voor de registratie van orgaandonatie. In België wachten meer dan duizend mensen op een orgaan. Je bent als Belg automatisch orgaandonor, tenzij je zelf anders beslist. In de praktijk overleggen artsen met familie en dierbaren en voor hen is toelating geven vaak moeilijk. Daarom is het belangrijk om je te registreren als orgaandonor. Dat kan vanaf nu ook online op www.geel.be/orgaandonatie.


Voor veel patiënten met chronische, onomkeerbare aandoeningen, is orgaantransplantatie de laatste mogelijke behandeling. Als je sterft door hersen- of hartfalen, dan kunnen je organen gebruikt worden om levens te redden. Het is belangrijk dat je daar nu al over nadenkt en je registreert als donor.


Registreren met een kaartlezer De registratie voor orgaandonatie kan natuurlijk al een hele tijd bij de dienst burgerzaken. Vanaf nu is langsgaan bij het stadhuis niet meer nodig, je kunt je online registreren op www.geel.be/orgaandonatie. Er zijn vier manieren om je veilig aan te melden: met een eID en kaartlezer, met een token, met beveiligingscode via mobiele app en met de app itsme. Enkel als je aanmeldt met een kaartlezer kun je de registratie ook ondertekenen en dus helemaal afhandelen. Bij de drie andere aanmeldingsmogelijkheden moet je achteraf nog ondertekenen met een kaartlezer of langsgaan bij dienst burgerzaken om het document te ondertekenen.


Afhandeling registratie Heb je de procedure helemaal doorlopen? Dan komt je aanvraag toe bij dienst burgerzaken. De dienst handelt je registratie verder af, dus je moet zelf niets meer doen. Je krijgt een e-mail wanneer je je aanvraag gedaan hebt en een e-mail wanneer je registratie in orde is.

Geen computer? Wil je liever langsgaan bij de dienst burgerzaken om je te registreren? Dat kan! Je vindt een formulier op www.geel.be/orgaandonatie, dat je op voorhand kunt invullen. Heb je geen computer? Dan vult een medewerker samen met jou het formulier in. Een afspraak maken hiervoor kan via www.geel.be/orgaandonatie of op het nummer 014 56 77 77.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  18-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Geel

Geel
23-05-2019

Culinair genieten van diverse (inter)nationale keukensGeels Stadspark wordt opnieuw omgetoverd voor smakelijk Frinket Foodtruck FestivalVan vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei 2019 maakt het Geelse stadspark opnieuw plaats voor Frinket Foodtruck Festival. Gedurende het hele weekend kan je er terecht voor streetfood toppers uit de lokale en internationale keuken en een gevarieerd aanbod van...


Meer info

Geel
Geel
23-05-2019

In april gingen de gemeenschapswachten op pad om sluikafval op te sporen tijdens een handhavingsactie. Ze doen dit sinds september 2017 twee maal per jaar. Dit keer werden ook de straatvuilbakken buiten het centrum en containers aan kerkhoven uitgeplozen. De actie leverde 833 sluikstorten op, goed voor 1530 kg sluikafval. Voor de eerste keer werd een sluikstorter op heterdaad betrapt. De komende...


Meer info

Geel
Geel
23-05-2019

AGB Sport Geel ontvangt een subsidie van 975 000 euro voor de bouw en renovatie van sportcentrum Axion. Deze subsidies kaderen in het decreet voor ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur. Sport Vlaanderen ontving 43 dossiers. 18 dossiers daarvan krijgen een part van de 10 000 000 die Vlaanderen verdeelt. De vernieuwde sportsite zal 8 265 000 euro kosten. Stad Geel zal onder andere een...


Meer info

Geel
Geel
23-05-2019

Twijfel je nog of je deelneemt aan het Tweede Geels Kampioenschap Buikschuiven op zaterdag 22 juni?Voor 12 euro per team van 4 personen, dus slechts 3 euro per persoon, krijg je een namiddag vol waterpret, teamwerk en beweging. En, als je wint, de eer om door het leven te gaan als Geels Kampioen Buikschuiven. Je kunt je nog inschrijven tot 16 juni via www.geel.be/buikschuiven. Niet twijfelen!


Meer info

GeelAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het