Online registreren voor orgaandonatie voortaan mogelijkGeel springt op de kar van de digitalisering voor de registratie van orgaandonatie. In België wachten meer dan duizend mensen op een orgaan. Je bent als Belg automatisch orgaandonor, tenzij je zelf anders beslist. In de praktijk overleggen artsen met familie en dierbaren en voor hen is toelating geven vaak moeilijk. Daarom is het belangrijk om je te registreren als orgaandonor. Dat kan vanaf nu ook online op www.geel.be/orgaandonatie.


Voor veel patiënten met chronische, onomkeerbare aandoeningen, is orgaantransplantatie de laatste mogelijke behandeling. Als je sterft door hersen- of hartfalen, dan kunnen je organen gebruikt worden om levens te redden. Het is belangrijk dat je daar nu al over nadenkt en je registreert als donor.


Registreren met een kaartlezer De registratie voor orgaandonatie kan natuurlijk al een hele tijd bij de dienst burgerzaken. Vanaf nu is langsgaan bij het stadhuis niet meer nodig, je kunt je online registreren op www.geel.be/orgaandonatie. Er zijn vier manieren om je veilig aan te melden: met een eID en kaartlezer, met een token, met beveiligingscode via mobiele app en met de app itsme. Enkel als je aanmeldt met een kaartlezer kun je de registratie ook ondertekenen en dus helemaal afhandelen. Bij de drie andere aanmeldingsmogelijkheden moet je achteraf nog ondertekenen met een kaartlezer of langsgaan bij dienst burgerzaken om het document te ondertekenen.


Afhandeling registratie Heb je de procedure helemaal doorlopen? Dan komt je aanvraag toe bij dienst burgerzaken. De dienst handelt je registratie verder af, dus je moet zelf niets meer doen. Je krijgt een e-mail wanneer je je aanvraag gedaan hebt en een e-mail wanneer je registratie in orde is.

Geen computer? Wil je liever langsgaan bij de dienst burgerzaken om je te registreren? Dat kan! Je vindt een formulier op www.geel.be/orgaandonatie, dat je op voorhand kunt invullen. Heb je geen computer? Dan vult een medewerker samen met jou het formulier in. Een afspraak maken hiervoor kan via www.geel.be/orgaandonatie of op het nummer 014 56 77 77.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  18-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Geel

Geel
14-08-2019

Verwacht je op vrijdag 23 augustus aan een spetterend optreden vol ambiance op Geel Zomert! Met pop, rock en folk covers van de jaren '50 tot het recente heden zet Nerveus het publiek in vuur en vlam. Van ‘Lac du Conemara’ tot ‘Sex on fire’, van Elvis tot Eminem, alles kan ... zelfs een streepje foute muziek!Op vrijdag 30 augustus, de laatste Geel Zomert! van 2019,...


Meer info

Geel
Geel
14-08-2019

Van vrijdag 30 augustus tot en met vrijdag 13 september is het zwembad gesloten voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt.Vanaf zaterdag 14 september kun je weer plonsen, spetteren, springen, glijden … en zwemmen.


Meer info

Geel
Geel
14-08-2019

Door werkzaamheden aan de riolering is de Markt vanaf woensdag 21 augustus afgesloten voor verkeer van kerk tot Diestseweg. De weg zal voor de rest van die week afgesloten zijn.De rijweg op de Markt van de kerk tot Diestseweg is van 21 tot en met 25 augustus afgesloten voor verkeer. Daarom zijn de bussen van de Lijn genoodzaakt een andere route te nemen. Tijdelijke Lijnroute langs...


Meer info

Geel
Geel
14-08-2019

YAR Vlaanderen biedt jongeren (15-21 jaar) in moeilijkheden een kans om hun leven weer op de sporen te krijgen. En zij zijn op zoek naar vrijwilligers!YAR, of Youth at Risk, focust zich op jongeren tussen 15 en 21 jaar die problemen ondervinden op verschillende levensdomeinen. YAR Coaching en YAR Wonen zijn de centrale programma’s. Deze programma’s laten jongeren ervaren dat zij zelf...


Meer info

GeelAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het