Glansprestatie op Sclessin : 1 - 3 winst tegen Standard.“De euforie was groot na de prachtige overwinning tegen Brugge en dat mocht ook. Dat had iedereen wel verdiend. Toch mogen we ons niet blindstaren op dat succes. We mogen niet denken dat het aan 80 of 90% ook wel zal lukken. Als je in blind in het bos gaat wandelen sukkel je gegarandeerd in een put,” vertelde Philippe Clement voor de wedstrijd.

Veel reden om aan zijn elftal te sleutelen zagen we niet meteen voor onze coach. Hij moest Ingvartsen, Piotrowski en Borges missen. De basiself was dan ook dezelfde die Brugge versloeg.

Michel Preud’homme was voorzichtig. “We konden dit seizoen nog niet winnen tegen Genk. Dat moet veranderen. Het is en blijft een ploeg met heel veel kwaliteit. We zullen in elk geval alles moeten geven. Beginnen met rekenen is voor later,” luidde het bij de Luikse oefenmeester.

Bij Standard waren Emond, Oulare en Sa geblesseerd. Vanheusden keerde terug uit schorsing.

Heynen na een wondermooie combinatie.

De eerste kans was voor onze jongens en het was een mooie. Malinovskyi stuurde diep tot bij Ito. Die moest teveel naar de zijkant uitwijken om af te werken en legde dan maar voor doel. Aan de tweede paal trapte Samatta op een verdediger. Aan de overkant trapte Mpoku een vrije trap op de stevige knuisten van Vukovic. Met een schot van Djenepo had Vuko al evenmin moeite.

In minuut 20 legde Ito breed tot bij Malinovskyi. Die zocht en vond zijn linker om dan zijn schot afgeblokt te zien worden door Vanheusden. Kort daarna haalde Maehle op een afvallende hoekschop meteen uit. Het schot vanop zo’n dertig meter ging hoog over. Naar de overkant dan waar Carcela naar zijn linker kapte en zijn kans ging. Vukovic was attent en keerde het gevaar.

Naar het einde van de eerste helft kwam Standard opzetten. Djenepo slalomde door het midden de Genkse zestien binnen maar vond het stevige lijf van Dewaest op zijn weg. De beste kans voor de thuisploeg was voor Marin. Hij poortte Lucumi en stond plots alleen voor Vukovic. Maar onze Australische rots in de branding had een prima reflex in huis en duwde het schot over.

Een doelpunt viel er toch nog voor de rust en het was er een voor ons. Een heerlijke combinatie over meerdere stationnetjes zette Trossard diep. Hij zette in één tijd voor en het was Heynen die meesterlijk overhoeks binnentikte. In de slotseconden riep gans Luik nog voor een strafschop op Halilovic maar scheidsrechter Van Driessche geloofde er niet in. Meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Samatta en Trossard ronden glansprestatie af.

De tweede helft begon met dezelfde 22 auteurs op het veld. Maehle probeerde het al meteen van ver maar trapte naast. Een schot van Carcela vond aan de overkant een secuur keepende Vukovic op zijn weg. Ito werd aan de overkant nog afgevlagd voor buitenspel toen hij alleen voor Ochoa gebracht door Trossard maar de dieptepas van Malinovskyi richting Samatta was haarscherp. Samagoal liet de kans niet liggen en schoof de 0 – 2 tegen de touwen.

Even ging het tempo dan uit de wedstrijd. Tot Malinovskyi met een mooi hieltje Samatta alleen voor Ochoa zette maar de Mexicaan was sneller op de bal. Vukovic bewees dan nog maar eens dat hij een betrouwbaar sluitstuk is. Djenepo noch Mpoku geraakten voorbij de Australiër. Met nog een goede tien minuten te gaan had Trossard noch pech. Vanop ruim dertig meter vond hij de dwarslat op zijn weg.

Twee minuten later was het wel raak. Met dit keer Heynen als aangever kon de Genkse kapitein het derde Genkse doelpunt tegen de touwen duwen. Totaal uit het niets scoorde Marin twee minuten later de eerredder voor de thuisploeg. Heynen kon even later net niet zijn tweede van de avond binnentikken toen Trossard mooi doorstak. Meteen het laatste wapenfeit van Trossard want kort daarna moest hij aangeslagen naar de kant voor Ndongala. Intussen was ook Malinovskyi al afgelost door Wouters. Genk had geen enkele moeite om de winst over de streep te trekken. 1 – 3 werd en we raapten een knappe driepunter in een moeilijke uitwedstrijd.

Opstelling Standard : Ochoa, Vanheusden, Kosanovic, Cimirot, Carcela, Halilovic (76’ Lestienne), Marin, Djenepo, Fai, Laifis en Mpoku (76’ Bokadi).

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Uronen, Lucumi, Dewaest, Maehle, Heynen, Berge, Malinovskyi (86’ Wouters), Ito, Trossard (87’ Ndongala) en Samatta.

Doelpunten :

42’ : 0 – 1 : Heynen
52’ : 0 – 2 : Samatta
80’ : 0 – 3 : Trossard
82’ : 1 – 3 : Marin

Gele kaarten : 14’ Dewaest, 23’ Fai, 62’ Halilovic, 65’ Maehle

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Bram Van Driessche
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  20-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
19-05-2019

Vanavond reikte het OSV (Overkoepelende Supporters Vereniging) naar jaarlijkse traditie haar gouden, zilveren en bronzen schoen uit. Dé supportersprijzen dus, voor de meest verdienstelijke KRC Genk spelers van het seizoen. Voor elke wedstrijd hield het OSV een spelersrangschikking bij. Dit jaar werd er voor de verkiezing niet alleen rekening gehouden met de supportersclubs maar ook met de...


Meer info

KRC Genk official
Genk
19-05-2019

Net voor onze laatste competitiewedstrijd thuis tegen Standard verlengt Group Bruno de samenwerking met KRC Genk. De broeksponsor en uitbater van maar liefst 21 service stations in Limburg tekent bij tot 2022.Giuliano Bruno, afgevaardigd Bestuurder Group Bruno: "Onze samenwerking tijdens de voorbije 6 seizoenen bleek een groot succes. Daarom zijn we blij met de verlenging van onze...


Meer info

KRC Genk official
Genk
19-05-2019

Voor ons staat er buiten de drie punten niets meer op het spel. Voor Standard wel. Ze moeten nog vechten voor plaats drie. Maar coach Clement wil het seizoen in schoonheid afsluiten. “We geven geen cadeaus. Het is wel wachten in welke staat van frisheid de spelers gaan opdagen. We zullen het spel eerlijk spelen maar het zou wel kunnen dat ik andere jongens hun kans gaan geven. Die hebben ze...


Meer info

KRC Genk official
Genk
>>
17-05-2019

Supporters, het is zover. Op zondag 29 juli 2018 trapten we de Jupiler Pro League af met een overwinning tegen Lokeren. 39 wedstrijden later, met een uitverkocht bezoekersvak achter ons in Brussel, en met duizenden supporters achter ons op het Stadplein in Genk, speelden we 1-1 gelijk in Anderlecht. Club Brugge ging met 2-0 onderuit in Luik. De titel is van ONS!BEDANKT SUPPORTERS! Schouder aan...


Meer info

KRC Genk officialAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het