Glansprestatie op Sclessin : 1 - 3 winst tegen Standard.“De euforie was groot na de prachtige overwinning tegen Brugge en dat mocht ook. Dat had iedereen wel verdiend. Toch mogen we ons niet blindstaren op dat succes. We mogen niet denken dat het aan 80 of 90% ook wel zal lukken. Als je in blind in het bos gaat wandelen sukkel je gegarandeerd in een put,” vertelde Philippe Clement voor de wedstrijd.

Veel reden om aan zijn elftal te sleutelen zagen we niet meteen voor onze coach. Hij moest Ingvartsen, Piotrowski en Borges missen. De basiself was dan ook dezelfde die Brugge versloeg.

Michel Preud’homme was voorzichtig. “We konden dit seizoen nog niet winnen tegen Genk. Dat moet veranderen. Het is en blijft een ploeg met heel veel kwaliteit. We zullen in elk geval alles moeten geven. Beginnen met rekenen is voor later,” luidde het bij de Luikse oefenmeester.

Bij Standard waren Emond, Oulare en Sa geblesseerd. Vanheusden keerde terug uit schorsing.

Heynen na een wondermooie combinatie.

De eerste kans was voor onze jongens en het was een mooie. Malinovskyi stuurde diep tot bij Ito. Die moest teveel naar de zijkant uitwijken om af te werken en legde dan maar voor doel. Aan de tweede paal trapte Samatta op een verdediger. Aan de overkant trapte Mpoku een vrije trap op de stevige knuisten van Vukovic. Met een schot van Djenepo had Vuko al evenmin moeite.

In minuut 20 legde Ito breed tot bij Malinovskyi. Die zocht en vond zijn linker om dan zijn schot afgeblokt te zien worden door Vanheusden. Kort daarna haalde Maehle op een afvallende hoekschop meteen uit. Het schot vanop zo’n dertig meter ging hoog over. Naar de overkant dan waar Carcela naar zijn linker kapte en zijn kans ging. Vukovic was attent en keerde het gevaar.

Naar het einde van de eerste helft kwam Standard opzetten. Djenepo slalomde door het midden de Genkse zestien binnen maar vond het stevige lijf van Dewaest op zijn weg. De beste kans voor de thuisploeg was voor Marin. Hij poortte Lucumi en stond plots alleen voor Vukovic. Maar onze Australische rots in de branding had een prima reflex in huis en duwde het schot over.

Een doelpunt viel er toch nog voor de rust en het was er een voor ons. Een heerlijke combinatie over meerdere stationnetjes zette Trossard diep. Hij zette in één tijd voor en het was Heynen die meesterlijk overhoeks binnentikte. In de slotseconden riep gans Luik nog voor een strafschop op Halilovic maar scheidsrechter Van Driessche geloofde er niet in. Meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Samatta en Trossard ronden glansprestatie af.

De tweede helft begon met dezelfde 22 auteurs op het veld. Maehle probeerde het al meteen van ver maar trapte naast. Een schot van Carcela vond aan de overkant een secuur keepende Vukovic op zijn weg. Ito werd aan de overkant nog afgevlagd voor buitenspel toen hij alleen voor Ochoa gebracht door Trossard maar de dieptepas van Malinovskyi richting Samatta was haarscherp. Samagoal liet de kans niet liggen en schoof de 0 – 2 tegen de touwen.

Even ging het tempo dan uit de wedstrijd. Tot Malinovskyi met een mooi hieltje Samatta alleen voor Ochoa zette maar de Mexicaan was sneller op de bal. Vukovic bewees dan nog maar eens dat hij een betrouwbaar sluitstuk is. Djenepo noch Mpoku geraakten voorbij de Australiër. Met nog een goede tien minuten te gaan had Trossard noch pech. Vanop ruim dertig meter vond hij de dwarslat op zijn weg.

Twee minuten later was het wel raak. Met dit keer Heynen als aangever kon de Genkse kapitein het derde Genkse doelpunt tegen de touwen duwen. Totaal uit het niets scoorde Marin twee minuten later de eerredder voor de thuisploeg. Heynen kon even later net niet zijn tweede van de avond binnentikken toen Trossard mooi doorstak. Meteen het laatste wapenfeit van Trossard want kort daarna moest hij aangeslagen naar de kant voor Ndongala. Intussen was ook Malinovskyi al afgelost door Wouters. Genk had geen enkele moeite om de winst over de streep te trekken. 1 – 3 werd en we raapten een knappe driepunter in een moeilijke uitwedstrijd.

Opstelling Standard : Ochoa, Vanheusden, Kosanovic, Cimirot, Carcela, Halilovic (76’ Lestienne), Marin, Djenepo, Fai, Laifis en Mpoku (76’ Bokadi).

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Uronen, Lucumi, Dewaest, Maehle, Heynen, Berge, Malinovskyi (86’ Wouters), Ito, Trossard (87’ Ndongala) en Samatta.

Doelpunten :

42’ : 0 – 1 : Heynen
52’ : 0 – 2 : Samatta
80’ : 0 – 3 : Trossard
82’ : 1 – 3 : Marin

Gele kaarten : 14’ Dewaest, 23’ Fai, 62’ Halilovic, 65’ Maehle

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Bram Van Driessche
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  20-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
21-07-2019

Met de Supercup kon Felice Mazzu al meteen voor zijn nieuwe ploeg de tiende prijs binnenhalen. “Maar die pluim wil ik niet op mijn hoed steken,” vertelde de Karolinger vooraf. “Als we de supercup winnen zal dat de verdienste zijn van de trainer en het team van het vorige seizoen. Zij zijn kampioen geworden en daarom mogen we nu deze wedstrijd spelen.”Voor zijn eerste...


Meer info

KRC Genk official
Genk
20-07-2019

Vanavond gaven we samen met méér dan 6.000 supporters het startschot van het nieuwe voetbalseizoen. Voor de eerste keer werd er een heus Fanweekend georganiseerd in en rond de Luminus Arena, en dat was een ongelooflijk succes.Om 16u werd het fandorp geopend. Springkastelen, botsauto’s, schminkstanden, drank- en eetkraampjes, standjes van onze sfeergroepen. Er was iets te...


Meer info

KRC Genk official
Genk
19-07-2019

Kinderarmoede in Limburg blijft stijgen. Vijf jaar geleden werd 1 kind op 10 geboren in een kansarmgezin. Vandaag is dat al 1 op 6. Koploper in Limburg is Genk met bijna 1 op 3 (cijfers Kind & Gezin).Unicef hanteert een lijst met 14 behoeften om na te gaan of een kind tot een arm gezin behoort. Enkele voorbeelden: Drie maaltijden per dag, beschikken over sportkledij, de kans om vriendjes uit...


Meer info

KRC Genk officialAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het