Drink duurzaam: Kies voor water van de kraan!België behoort wereldwijd tot de landen met de hoogste flessenwaterconsumptie. In de maand mei proberen we in het kader van ‘Plasticvrij Mei’ zo weinig mogelijk plastic te verbruiken. Wegwerpplastic is namelijk een wereldwijd probleem. Elke minuut komt er een volle vrachtwagen plastic in onze zeeën bij.

De eenvoudigste manier om minder plastic te verbruiken? Simpelweg meer kraantjeswater drinken! Daar is geen verpakking voor nodig. Doe jij mee? Hieronder geven we tips hoe je jouw kraantjeswater nog lekkerder kan maken.

Kraantjeswater = niet lekker?

Smaak wordt vaak als hoofdreden opgegeven om geen kraantjeswater te drinken. Nochtans lukt het niet iedereen om het kraantjeswater te herkennen bij een blinde waterproeverij, integendeel. Neem zelf de proef op de som! Koel verschillende flessenwaters en kraantjeswater op dezelfde temperatuur, laat iemand de karaffen of glazen nummeren en... proeven maar!

Nog steeds geen fan van de smaak? Laat het water gewoon een kwartiertje rusten in een open karaf of voeg enkele druppeltjes citroensap of een schijfje citroen toe.

Liever wat variatie?

Voeg vers fruit, groenten of kruiden toe aan een karaf kraantjeswater. Zo maak je in geen tijd een gezond, verrassend lekker en verfrissend drankje. De combinaties zijn eindeloos!

Ga ook met jouw school, vereniging, organisatie of horecazaak het engagement aan om meer kraantjeswater te drinken! Onderteken het charter op www.drinkraantjeswater.be en geniet van de voordelen!

Meer info en tips vind je op www.drinkraantjeswater.be en op www.meiplasticvrij.be.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  08-05-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Niel

Niel
08-05-2019

Praatcafés Dementie RupelstreekSpreker: Kasper BormansEen zeer leerrijke avond met verschillende handvaten om tot communicatie te komen bij ouderen met dementie.Toegang gratis Meer info: Vlotter 03/880 58 00 Praktische informatieWanneer: di 21 mei 2019 van 19 tot 21.30 uurWaar: WZC Maria Boodschap - Broeklei 1 - 2845 Niel


Meer info

Niel
Niel
08-05-2019

Een wieler-initiatief dat zich manifesteert in een totaalspektakel voor elke toeschouwer en dit door retro-gelinkte animaties aan te bieden i.s.m. de plaatselijke horeca.Meer info? Klik hier Praktische informatieWanneer: zo 19 mei 2019 van 13.30 uurWaar : Gemeentehuis Niel - Ridder Berthoutlaan


Meer info

Niel
Niel
08-05-2019

Met dit project legt Aquafin een aparte afvoerleiding voor regenwater (RWA-leiding) aan in de N177 (Boomsesteenweg). Deze RWA-leiding vangt het regenwater op en transporteert het naar de Struisbeek waar het wordt geloosd. De bestaande leiding voor het transport van afvalwater (DWA-leiding) naar de zuiveringsinstallatie wordt hierbij ook vernieuwd. De werken zullen 20 maanden duren. Voor meer...


Meer info

NielAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het