new members joining #teamkompanySimon Davies (45) is aangesteld als hoofdcoach van RSC Anderlecht. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot 2022. Hij vervolledigt de sportieve staf, waar ook Pär ZetterbergKarim BelhocineJonas De RoeckFloribert Ngalula en keeperstrainer Max de Jong deel van uitmaken. Zij zullen Vincent Kompany bijstaan bij het uitbouwen van zijn voetbalvisie bij RSC Anderlecht.

Simon Davies komt samen met Vincent Kompany over van Manchester City. De Welshman, ex-speler van onder andere Manchester United en Chester City, werkte negen jaar in de coaching staf van Manchester City. Hij was onder meer assistent van Patrick Vieira en werd in 2016 diens opvolger bij de Elite Development Squad (EDS), waar het zijn taak was de toptalenten klaar te stomen voor een plaats in het A-team. In 2018 werd hij als Head of Academy Coaching verantwoordelijk voor de implementering van de speelstijl van Pep Guardiola bij de U13 t.e.m. U23.   

Nu maakt hij samen met Vincent Kompany de overstap naar RSC Anderlecht. “Toen Vinny mij vroeg om met hem naar RSC Anderlecht te komen, heb ik niet getwijfeld”, aldus Davies. “We starten hier een prachtig project: RSC Anderlecht opnieuw brengen waar het thuishoort, met een accent op de ontwikkeling van talentvolle jeugdspelers.”

Ook Sportief Directeur Michael Verschueren is opgezet met de komst van Davies. “We hebben hem aangeworven op aanraden van Vincent Kompany. Ze werken al een tijdje samen en willen het succesverhaal van Manchester City naar RSC Anderlecht brengen”, legt hij uit.

Floribert Ngalula maakt de overstap van BX Brussels, waar hij vijf jaar als hoofdcoach werkte. Hij is een echte ‘ket’, die tijdens zijn jeugd samen met Vincent Kompany voor RSC Anderlecht speelde.

Welcome in #TeamKompany!
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  28-05-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over RSCA

Anderlecht
>>
16-06-2019

Vincent Kompany zorgde voor een inspirerende kick-off met zijn staf en verschillende departementen in Durbuy. #RSCA has a plan. Let’s make it work! #TeamKompany


Meer info

RSCA
Anderlecht
12-06-2019

Met het Pinksterweekend achter de rug, zitten ook de laatste jeugdtoernooien erop. De U12 eindigden tweede op het Seesing Tournament, terwijl de U11 een derde plaats behaalden op het Jorrit Hendrix U11 Tournament. Op het Seesing Tournament werd Jarne Flies bovendien verkozen tot beste speler van het toernooi!De U12 trokken afgelopen weekend naar Zieuwent, waar ze naar goede gewoonte deelnamen aan...


Meer info

RSCA
Anderlecht
>>
28-05-2019

We Are Anderlecht. We are #111years young!


Meer info

RSCAAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het