Op zondag 30 juni vindt de 70e editie van de garnaalstoet plaats in Oostduinkerke.Speciaal voor dit jubileum pakt de organisatie uit met een gloednieuwe wagen.

Er wordt altijd gezocht naar een thema dat kan gelinkt worden met visserij, geschiedenis van de badplaats, of een uniek boegbeeld van onze gemeente.
Na een overleg met burgemeester, de leden van de werkgroep garnaalstoet en de regisseurs van de stoet kwam dan het idee om bootrestaurant De Normandie na te bouwen.

Een monument met een rijke geschiedenis!

 

Sinds februari dit jaar is de dienst Technieken, onder leiding van Neal Baelen, bezig om het pronkstuk te bouwen. Er werd gestart met een kleine maquette.

De smeden, schilders, timmermannen, decorateurs en garagisten stopten er meer dan 1500 uren werk in. Het broertje van de Normandie was geboren.

 

Op 24 juni werd de nieuwe stoetwagen ‘gedoopt’ en naast zijn grote broer geplaatst. Ellen Vandendries en Timo Weiss (uitbaters De Normandie) zijn bijzonder vereerd: “Het is een prachtstuk en de gelijkenis is treffend! Op ieder detail werd gelet.”

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Vandaag voegen we opnieuw een meesterstuk toe aan de garnaalstoet. Elk jaar proberen we met nieuwigheden uit te pakken. Voor de 70e editie wilden we nog eens pieken en dat is gelukt. Ik ben bijzonder trots op mijn technische mensen die de stoetwagen hebben gerealiseerd, maar ook op de regisseurs en administratieve krachten die jaarlijks de stoet in goeie banen leiden. Tope sterk zeggen we binnen onze organisatie! De garnaalfeesten zijn jaarlijks dé seizoenopener voor onze gemeente en deze 70e editie belooft een fantastisch feestweekend te worden.”
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  25-06-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Koksijde

Koksijde
26-06-2019

In de week van de mobiliteit (16 september 2019) zal Koksijde een project lanceren dat kinderen beloont wanneer ze te voet of met de fiets naar school komen. De directies en leerkrachten van de deelnemende scholen kregen net voor de start van de zomervakantie al een opstartsessie.Deelnemende scholen zijn: Leefschool De Letterzee, Vrije Basisschool De Ark, Vrije Basisschool Oostduinkerke,...


Meer info

Koksijde
Koksijde
14-06-2019

Wat zou jij plezant vinden in Koksijde?Die vraag kregen alle Koksijdse kinderen in de loop van de maand mei voorgeschoteld. Een vraag waarmee ze graag aan de slag gingen. Dat getuigen de vele gedichten, ontwerpen en andere werkjes die ze indienden. Werkjes die te mooi zijn om zomaar in een donker hok te leggen. Vandaar dat die kunstwerken de komende twee weken – van 14 tot 28 juni –...


Meer info

Koksijde
Koksijde
29-05-2019

Steunpunt Graf - NoordduinenDe Noordduinen ken je waarschijnlijk van de jaarlijkse cyclocross. Maar wist je dat er ook bunkers uit de Tweede Wereldoorlog liggen? Vanop de top van de duinen kijkt een personeelsbunker uit op de Britse Militaire Begraafplaats. Iets verder, verscholen onder het zand en tussen de struiken, ligt een grote VF-machinebunker. Vind je hem? Of heb je de hulp nodig van een...


Meer info

KoksijdeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het