STERK! zorgt voor transparanter bestuurVorige maand werd door een uitgedund schepencollege beslist om de opbrengst van de verkoop van oude boeken uit de bib weg te schenken aan één welbepaalde vereniging. Dat dit beslist werd door amper vier schepenen tijdens een besloten vergadering lijkt op oude achterkamerpolitiek.


Om tot een zo breed mogelijk gedragen beslissing te komen, zowel bij het bestuur als bij onze inwoners, horen dit soort beslissingen thuis in de gemeenteraad! Net daar komen de 25 verkozenen samen in een publieke vergadering.
STERK! heeft op de gemeenteraad van 25 juni 2019 over een motie laten stemmen die deze beslissingen naar de gemeenteraad brengt.

Deze motie, waar alle oppositiepartijen reeds vooraf hun goedkeuring hadden aan gegeven, werd op de gemeenteraad unaniem goedgekeurd!

We zeggen zo vaak "graag meer ambitie voor onze mooie gemeente", met dank aan STERK!  doen we hier een mooie stap in de juiste richting.

 

De tekst van de goedgekeurde motie hierna :

 

Het toekennen van subsidies/giften, andere dan deze opgenomen in een subsidiereglement, behoort toe aan de gemeenteraad.

De gemeenteraad bepaalt de voorwaarden waaraan moet voldaan worden om van een subsidie/gift, anders dan deze opgenomen in een subsidiereglement, te kunnen genieten.

De hoogte van de subsidie/gift en de keuze van de persoon/organisatie die van de subsidie/gift kan genieten wordt bepaald door de gemeenteraad.

 

 

Reinout Janssens

Gemeenteraadslid STERK!

 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Aartselaar
13-07-2019

Goede doelen vieren mee met 30ste verjaardag van Antwerp Golf School AARTSELAAR – Voor haar 30ste verjaardag organiseert Antwerp Golf School dit jaar tal van activiteiten. In juli en augustus kan je er iedere dinsdagavond terecht voor de Afterwork Hole. Het concept? Ontspannen op de green, intussen je beste swing bovenhalen én kans maken op een geldprijs. Ook enkele goede doelen...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Dilsen - Stokkem
13-07-2019

De stad gaat een hondenlosloopzone aanleggen in het bos aan de Brugstraat in Rotem. De werken, goed voor een kostprijs van ca. € 10.000, worden spoedig afgerond.Wandelaars, joggers of fietsers hebben soms al eens last van honden. Niet iedereen vindt het even leuk als een hond enthousiast tegen hen opspringt of luid blaffend achter hen aanrent. Daarnaast hebben alle honden een jachtinstinct....


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Oudenaarde
13-07-2019

3 redenen waarom MOW geen bebouwing wenst op de site van de voormalige centrale van Ruien Milieufront Omer Wattez vzw (MOW) krijgt veel vragen over de site Ruien. We menen dat ons standpunt in het publieke debat niet steeds duidelijk aan bod kwam. Daarom sommen we hierbij de 3 argumenten op waarom MOW in beroep gaat tegen de vergunning van Samsonite.1: De gemeente wacht het provinciaal...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het