Werken Parkstraat en Houwstraat OpoeterenIngevolge de wateroverlast in de lente van 2016 werden door stad Maaseik en Fluvius twee dossiers opgestart om de waterhuishouding in de ruime omgeving van de Houwstraat te verbeteren.  

Er is een rioleringsdossier opgestart voor de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en buffering van regenwater in de Parkstraat, Houwstraat tot aan Fabrieksweg, Sjouwekapelstraat, Veldstraat en Berkendijk.  Het voorontwerp is afgerond en Fluvius zal op basis van deze plannen een eerste plaatsbezoek doen aan de eigenaars van de in te nemen gronden. Gezien dergelijke dossier een relatief lange doorlooptijd heeft, die kan oplopen tot ruim 10 jaar, is gezocht naar kleine aanpassingen die relatief snel uitgevoerd kunnen worden en de afvloer van het regenwater aanzienlijk kunnen verbeteren.  

Concreet houdt dit tweede dossier volgende werken in:

  • De aanleg van een dwarsgeul voor woning gelegen Parkstraat 11, aan te sluiten op de bestaande baangracht.
  • De aanleg van een dwarsgeul in de Houwstraat, stroomopwaarts van het kruispunt met de Parkstraat.
  • Het verruimen van de baangracht tegenover Parkstraat 2 en 2A.
  • Het herprofileren van de baangracht tegenover Parkstraat 13 tem 17.
  • Het plaatsen van een opstaande boord en straatkolken ter hoogte van de woningen Parkstraat 10 tem 14.

Alle voorziene werken zijn bedoeld om de afstroom van regenwater van het openbaar domein naar privaat domein te verhinderen of te beperken. We hopen de overlast naar de private percelen bij hevige regen met deze werken te minimaliseren.

Algemene ondernemingen Baeten uit Oudsbergen is door Fluvius aangesteld om deze werken uit te voeren. De werken zullen, behoudens onvoorziene omstandigheden, 8 juli starten en grotendeels uitgevoerd zijn voor de start van het bouwverlof. 

 

Enkel het verruimen van de gracht tegenover Parkstraat 2 en 2A is nog afhankelijk van de verplaatsing van een waterleiding door de Watergroep. Ook de lokale herstelling van het asfalt is nog afhankelijk van de weersvoorspellingen en wordt mogelijks pas na het bouwverlof uitgevoerd. De sleuven zullen dan tijdelijk worden hersteld met puin.
 
Het technisch plan van de werken vind je hier.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  09-07-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Maaseik

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
14-08-2019

We zijn in de bibliotheek nog op zoek naar enkele vrijwilligers voor onze maandelijkse CoderDojo, waarbij we kinderen vanaf het vierde leerjaar leren programmeren. De Coderdojo vinden elke maand plaats op een zaterdagvoormiddag van 10.00 tot 12.00 uur in de bib van Maaseik.We vragen geen diploma, wel een passie voor digitale nieuwigheden, wat didactische vaardigheden en veel zin om jongeren te...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
07-08-2019

De BinckBank Tour (voorheen Eneco) voor elite met contract is een ambitieuswielersportevenement in België en Nederland en maakt onderdeel van de UCI World-Tour.Op vrijdag 16 augustus rijden de renners een afstand van 189 km van Riemst naar Venray. Het parcours loopt die dag tussen 12.30 en 14 uur door Maaseik over de Rijksweg/N78, Maastrichtersteenweg, Stationsstraat,...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
06-08-2019

Vanaf dinsdag 6 augustus start de aannemer met het verhogen van het terrein onder de kanaalbrug over de Zuid-Willemsvaart in Voorshoven bij Neeroeteren. De grondwerken zijn nodig om de nieuwe rijweg en vrijliggende fietspaden aan te leggen. De ophogingswerken onder de brug duren vermoedelijk een tweetal maanden, tot eind september. Ze kaderen in de volledige heraanleg van de...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
02-08-2019

Onder de vorm van spektakel en entertainment brengt het Showteam verschillende disciplines van het waterskiën. Dit spektakel wordt geshowd voor het publiek met aangepaste kleurrijke kledij en muziek. Een deskundig speaker kleurt de show en begeleid de nummers door informatie te geven over de moeilijkheidsgraad.


Meer info

MaaseikAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het