Poetsvrouw Cynthia Morant is Europees Koningin boogschietenCynthia Morant is in het dagelijkse leven poetsvrouw bij de gemeente Assenede, in haar vrije tijd is ze een soort vrouwelijke Robin Hood. Zo werd ze onlangs Europees Koningin boogschieten in Melsele.

 

De 38-jarige Cynthia staat bij haar collega’s van het gemeentebestuur bekend als een enthousiaste spring in ’t veld. Wat velen niet weten, is dat ze in haar vrije tijd  graag gaat boogschieten. Hoewel ze nog niet lang is aangesloten bij boogschietclub ‘Jockey’ in Kaprijke, kroonde ze zichzelf op 8 juni tot Europees Koningin.

 

Die dag vond het vierjaarlijks EK boogschieten plaats in Melsele. Daar nam ze het op tegen 28 topboogschutters uit België, Nederland, Frankrijk en Slovenië. Die 28 deelnemers zijn de crème de la crème van het boogschutterswereldje, ze worden ook wel koninginnen genoemd. “Woorden kunnen niet beschrijven hoe trots ik ben op mezelf”, zegt Cynthia. “Ik heb moeten opboksen tegen boogschutters die minstens tien jaar schieten, terwijl ik amper 3,5 jaar ervaring heb. Van zulke toppers winnen, is een ongelooflijke eer.”

 

Queen of queens

Nu ze Europees Koningin is geworden, mag Cynthia voortaan altijd deelnemen aan de prestigieuze ‘Queen of queens’.  “Dat is een wedstrijd die maar om de vier jaar georganiseerd wordt waarin de beste schutters allertijden het tegen elkaar opnemen. Dat gaat vonken geven. Maar ik ga de uitdaging vol goesting aan”, aldus de kersvers Europees Koningin.

 

Uiteraard zijn alle collega’s bij het gemeentebestuur trots op hun kampioene.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-07-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis sportnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Assenede

Assenede
06-08-2019

Door collectief verlof bij de marktkramers is er op dinsdag 20 en 27 augustus geen wekelijkse markt op het marktplein in Assenede. Op dinsdag 3 september zijn onze marktkramers opnieuw op post.Bedankt voor het begrip.


Meer info

Assenede
Assenede
06-08-2019

Sinds april lopen er schapen in de Braakmanstraat om de dijken te begrazen. Door deze dieren de dijken te laten begrazen, wordt gewerkt aan het ecologisch beheer van bloemrijke dijken. Vorige week werden de schapen verhuisd naar een nieuw stuk dijk. Daarom durven we vandaag nogmaals een oproep te lanceren aan iedereen die in de Braakmanstraat passeert om respect te tonen voor de schapen en...


Meer info

Assenede
Assenede
06-08-2019

Burgemeester Philippe De Coninck mocht deze ochtend in bijzijn van het voltallige schepencollege de Mayors for Peace-vlag hijsen in de tuin van het gemeentehuis. Mayors for Peace is een internationaal netwerk van steden en gemeenten waar ook Assenede lid van is. Deze organisatie werd in 1982 opgericht door de burgemeesters van Hiroshima en Nagasaki en heeft tot doel om in solidariteit met steden...


Meer info

AssenedeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het