La Financièe de l'échiquier : good doctorWe zijn de wereld van 2054 al binnengestapt, die Philip K. Dick beschreef in Minority Report, met zelfrijdende auto's, voorspellende algoritmen, mens-machine-interfaces… een reeks ingrijpende veranderingen. Voor het eerst in de geschiedenis gaat de technologische werkelijkheid sneller dan onze verbeelding. Welkom in het tijdperk van artificiële intelligentie (AI), een spannende technologische revolutie die evenveel hoop als angst teweeg brengt, maar niemand onverschillig laat!

 

Van de geneeskunde tot landbouw, van de auto tot kunst: algoritmen zijn essentieel geworden. AI heeft zelfs zijn entree gemaakt in de creatieve wereld (een Japans communicatiebureau heeft AI tot artistiek directeur gemaakt) waar het muziek componeert en scenario's schrijft. De toekomst van AI kent geen grenzen en de onweerstaanbare opkomst is nog maar net begonnen. Wij willen graag meedoen aan dit bijzondere avontuur, natuurlijk met de nodige voorzichtigheid, maar ook met een flinke dosis optimisme.


Hoewel sommigen vrezen dat artificiële intelligentie de controle over de mensheid overneemt, zorgt AI juist voor mensen. Vooral in China, waar de huisarts zoals wij die kennen niet bestaat. De Chinezen gaan dus rechtstreeks naar de spoedafdeling, bij voorkeur die van de beste ziekenhuizen, de ‘Klasse III’. Deze vormen slechts bijna 8% van het totale aantal ziekenhuizen, maar behandelen 50% van de patiënten. Die moeten gemiddeld 3 uur wachten voor een consultatie die amper 8 minuten duurt.


Zonder de hulp van technologie zou toegang tot de geneeskunde een onmogelijke uitdaging zijn in dit land, dat 4.800 artsen heeft voor één miljoen inwoners (vergeleken met 12.000 in de Verenigde Staten). Het Chinese bedrijf PING AN HEALTHCARE & TECHNOLOGY heeft een teleconsultatie-app gelanceerd met de naam Good Doctor. Op dit platform met medische diensten wordt de patiënt eerst geholpen door AI die al zijn informatie beoordeelt, van zijn identiteit tot zijn symptomen, om het ziektebeeld in kaart te brengen alvorens de patiënt wordt overgedragen aan een arts van vlees en bloed. Met de 500.000 dagelijkse raadplegingen die het platform registreert, kan AI nu inmiddels al een diagnose stellen, die vervolgens door een menselijke arts wordt gevalideerd. Het uitgegeven digitale recept kan op hetzelfde platform worden gebruikt om met één klik geneesmiddelen te bestellen die in de loop van de dag worden bezorgd.
Elke maand gebruiken meer dan 265 miljoen patiënten deze oplossing, die deel uitmaakt van de ontwikkeling van een nieuw ecosysteem. Het doel van PING AN GOOD DOCTOR is het samenstellen van een aanbod met zowel een ziektekostenverzekering als een zorgaanbod, voor alle medische situaties. Telegeneeskunde (e-health) is niet langer fictie, maar werkelijkheid in dit land, dat het meest in AI investeert en waar het wemelt van deze ondernemersavonturen die ten grondslag liggen aan de grote successen van morgen.


Deze bedrijven weten te vinden is een boeiende opdracht in deze snelle wereld, waar het zaak is altijd een voorsprong te hebben. Het gaat erom bedrijven te identificeren die in staat zijn strategieën te ontwikkelen die nu kunnen profiteren van de enorme groei van deze nieuwe markten. Dit is de routekaart van Echiquier Artificial Intelligence, waarvan het beheerteam de wereld afreist op zoek naar innovatieve projecten. Met een performance van 11,3% sinds de oprichting op 20 juni 2018 (6,7% voor zijn benchmark, de MSCI WORLD NR EUR) en van 29,5% sinds het begin van het jaar (17,4% voor zijn benchmark)[1], bevestigt het fonds zijn roeping: pionier en succesvol zijn!
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-07-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over bizz com

Brussel
11-07-2019

Een veelzeggend symbool. Afgelopen donderdag dook de Duitse tienjaarsrente op de financiële markten onder de depositorente van de Europese Centrale Bank (ECB), die op -0,40% ligt. Dat wil dus zeggen dat het voor banken duurder is om obligaties van de Duitse overheid in handen te hebben dan om geld bij de ECB te stallen. Dat komt niet alleen doordat er een nijpend tekort aan activa met een...


Meer info

bizz com
Brussel
11-07-2019

De obligatierendementen van 13 biljoen dollar zijn nu negatief. En sinds 2008 is de liquiditeit van de vastrentende markten verslechterd. Terwijl de aandelen in obligaties sterk zijn gestegen, is het kapitaal dat aan de markt wordt toegewezen, als gevolg van wettelijke vereisten gedaald. Minder opbrengst, minder liquiditeit, het drankje is bitter. Hoe kunnen obligatiebeheerders hun...


Meer info

bizz com
Brussel
05-07-2019

De Verenigde Staten gaan sterk achteruit, Europa en Japan lijken dit voorbeeld te volgen. De Amerikaanse president verergert de handelsspanningen en China is terughoudend. De zomer is in volle gang op de aandelenmarkten. Maar de grote centrale banken hebben de temperatuur verzacht door het houden van toespraken. En het verkopen van voorraden betekent vaak verlies van rendement: de tarieven...


Meer info

bizz comAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het