Maïsdoolhof opent voor de tiende keer de deurenMaïsdoolhof opent de deuren op 12 juli


Maïsdoolhof is tien jaar jong
Het Peerse Maïsdoolhof opent deuren op vrijdag 12 juli. Tot en met 1 september kan je er heerlijk verdwalen in het groen. Na een topeditie in 2018, gaat de organisatie ook dit jaar voor meer dan 10.000 bezoekers. 2019 is bovendien een jubileumeditie want het groene labyrint wordt voor de tiende keer het decor voor enkele kilometers verdwaalplezier.


Mega-doolhof voor iedereen
Duizenden bezoekers vonden de voorbije jaren hun weg door het doolhof. Vorig jaar werd zelfs de 100.000- ste bezoeker in de bloemen gezet. Een succesnummer dus. De tiende editie moet dat ook worden. De vrijwilligers van de Landbouwraad, de Bedrijfsgilde en de Stad Peer maakten er alvast een pareltje in het groen van. De grote site van bijna 4 hectare aan de Lindebosstraat is niet alleen de locatie van het doolhof.
Elk jaar proberen de organisatoren iets nieuws te bedenken om - naast het doolhof - de kinderen te verrassen en om hen te leren opnieuw te genieten van ‘gewoon spelen’, zonder allerhande digitale hebbedingen. Ze doen dat met eenvoudige hulpmiddelen als strobalen, hoepels, een doolhof, een crossparcours, een zandbak, slingeren aan een touw, springen op een trampoline. Een andere troef blijft natuurlijk de kinderboerderij waar konijntjes, cavia’s of kuikentjes kunnen geaaid worden. Een zomers terrasje maakt het helemaal af.


Wanneer kalft de koe?
Net zoals de voorgaande jaren kan je dit jaar meedoen aan de wedstrijd ‘Wanneer kalft de koe’. Als jij exact raadt op welke dag de koe gaat bevallen van haar kalfje, dan maak je kans op mooie prijzen. Alle informatie vind je op www.wanneerkalftdekoe.be.


De feiten:
• Maar liefst 300.000 maïsplanten maken het Peerse Maïsdoolhof deze zomer tot een kleurrijk decor van 2,5 meter hoge ‘muren’ waartussen je heerlijk kan verdwalen.
• In 2018 kreeg het Peerse Maïsdoolhof de 100.000ste bezoeker over het veld.
• Bang? Nee hoor. Spannend? Ja zeker. Op vraag van velen werd de voorbije maanden het moeilijkste
• Midden in het doolhof werd een uitkijkpunt voorzien. Daar kan je zelf vaststellen in welke mate je nu eigenlijk verdwaald bent. Ook in de speeltuin kan je klimmen naar de top! De stroberg van 6 meter hoog is een attractie op zich.
• De geëffende wandelpaadjes zijn toegankelijk voor bezoekers met een kinderwagen of rolwagen.
• Voor alle bezoekers per fiets: het maïsdoolhof ligt vlakbij knooppunt 77 op het fietsroutenetwerk.
• Op vrijdag 9 augustus ontdek je het labyrint in het donker tijdens ‘Maïs by Night’. Tussen 20 en 24 uur zoek je je weg met zaklampen. Natuurlijk zijn er ook hapjes en drankjes voorzien.

Maïsdoolhof Peer, Lindebosstraat (nabij Baan naar Helchteren), nog tot en met zondag 1 september, dagelijks van 10 tot 18 uur.
Voor alle informatie over de vele zomerse attracties en evenementen in Peer kan je terecht op de website
www.zomerinpeer.be.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-07-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Peer

Peer - Grote en Kleine Brogel
22-06-2019

Perenaar kan verkoeling zoeken in de kerkenDe weersvoorspelling voor de komende week laat er geen twijfel over bestaan: het wordt warm. Heel warm zelfs en daarom heeft de Stad Peer het actieplan hitte in gang gezet. In overleg met de kerkfabrieken staan de deuren van alle Peerse kerken volgende week open. Iedereen kan er verkoeling zoeken.Er kondigen zich voor de komende week enkele zwoele dagen...


Meer info

Peer
Peer - Grote en Kleine Brogel
12-06-2019

Mobiel, gezond en slim Peer, met een plek voor iedereenDe Stad Peer maakt zich op voor een nieuwe ronde ‘participeren’. Vanaf 17 juni stapt het Stadsbestuur opnieuw naar de Perenaar om diens gedacht te vragen over een aantal thema’s. “In de eerste ronde staan er drie themamomenten op het programma. Wij denken samen na over een mobiel en veilig Peer, een gezond en slim Peer...


Meer info

Peer
Peer - Grote en Kleine Brogel
24-05-2019

De maand mei staat helemaal in het teken van Afvalvrij mei, een organisatie van Limburg.net. Ook de Stad Peer gaat de strijd tegen wegwerpverpakkingen aan en verdeelt herbruikbare groenten- en fruitzakjes tijdens de Peerse maandagmarkt van 27 mei.Volgende week is de laatste week van Afvalvrij mei. Elke week lanceerde Limburg.net een nieuwe uitdaging om de strijd tegen wegwerpverpakkingen aan te...


Meer info

PeerAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het