DTM bevestigt overeenkomst voor 2020 met Circuit Zolder 

  • De “geboorteplaats van het DTM” blijft deel uitmaken van de kalender
  • DTM in België geliefd bij de toeschouwers en op TV
  • Kostron: “Zeer goede samenwerking met een enthousiaste partner”

 

Het DTM zal in het seizoen 2020 terugkeren naar Circuit Zolder, dat bevestigden DTM-organisator ITR en de verantwoordelijken van het Belgische circuit op dinsdag.

“De terugkeer naar Circuit Zolder eerder dit jaar was voor ons een klinkend success”, vertelt Achim Kostron, Managing Director ITR. “Circuit Zolder is een zeer bijzondere plaats voor het DTM. Een veeleisend circuit met een rijke geschiedenis dat een uitstekend strijdtoneel vormt voor aantrekkelijke autosport. Dat bewezen de twee wedstrijden eerder dit jaar in mei. In Circuit Zolder vonden we ook een zeer betrokken promotor. We zijn dan ook verheugd om op basis hiervan onze uitstekende samenwerking verder te zetten.”

Sven Pribylla, General Manager van Circuit Zolder, voegde hieraan toe: “Het is een eer om de samenwerking met een van de beste autosportkampioenschappen ter wereld verder te zetten. Deze overeenkomst is tot stand gekomen na een uitstekende samenwerking en voor ons is het dan ook zeer duidelijk: we hebben het volste vertrouwen in de doelen van het DTM, waarbij hun ambities perfect aansluiten bij de onze. De start van de samenwerking eerder dit jaar was een belangrijke stap om Circuit Zolder opnieuw internationaal op de kaart te zetten.

Rijders lovend over de sfeer in Zolder

Geen enkel circuit buiten de Duitse landsgrenzen organiseerde zoveel DTM-wedstrijden als Zolder, waar op 11 maart 1984 zelfs de eerste DTM-race werd verreden. Audi-fabrieksrijder René Rast (GER) won de meest recente race, op 19 mei 2019 – een dag nadat BMW-rijder Philipp Eng (AUT) op dezelfde locatie zijn allereerste DTM-overwinning mocht vieren.

“Ik ben zeer blij dat we volgend seizoen terugkeren naar Zolder, omdat het een geweldig evenement was”, vertelde Rast. “Een coole omloop voor ons rijders, maar ook zeer technisch en uitdagend. Ik won er dit jaar, wat natuurlijk altijd leuk is, maar ik hou ook van het circuit zelf en de sfeer die er hangt.”

“Ik ben zeer blij dat Zolder opnieuw op de DTM-kalender staat”, voegde Eng toe. “Ik hou zeer goede herinneringen over aan het circuit, omdat ik er dit jaar mijn allereerste DTM-zege pakte. Circuit Zolder is een fantastisch circuit met een geweldig publiek. In 2019 maakten we een succesvolle terugkeer naar het circuit en het is absoluut de juiste beslissing om het evenement ook in 2020 in de kalender op te nemen.”

Veel interesse voor DTM in België

De euforie rond de terugkeer van het DTM eerder dit jaar in mei bleef niet louter beperkt tot de regio Heusden-Zolder. Kijkcijfers op Belgische TV-zenders toonden ook aan dat er een grote interesse was voor het kampioenschap, waarbij SPORZA meer dan 200.000 kijkers registreerde in de live tv-uitzending op zondag; goed voor een marktaandeel van 31,3 percent.

Naast Circuit Zolder, zijn ook de Nürburgring en Assen – waar afgelopen weekend een succesvol DTM-debuut plaatsvond, tot een overeenkomst gekomen om volgend seizoen een DTM manche te organiseren. De precieze datum voor het DTM-evenement op Circuit Zolder zal in de toekomst worden aangekondigd, samen met de volledige DTM-kalender voor 2020.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  25-07-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis sportnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Circuit Zolder

Heusden - Zolder
>>
12-08-2019

Bert Longin mag zich voortaan mederecordhouder noemen met zes overwinningen in de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. De Leuvenaar won de editie 2019 aan het stuur van de Norma M20 FC #11 van Krafft Racing, samen met zijn zoon Stienes, Christoff Corten – die zijn tweede succes boekt – en de Zwitser Giorgio Maggi. De Porsche 991 #99 van Belgium Racing (Dylan Derdaele-Marc Goossens-Lars...


Meer info

Circuit Zolder
Heusden - Zolder
10-08-2019

Met een verbijsterende ronde van 1:28.128 heeft Gilles Magnus zich tijdens de Super Pole-sessie verzekerd van de pole positie voor de editie 2019 van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. In zijn Norma M20 FC #1 van Russell Racing by PK Carsport die hij deelt met Jeffrey Van Hooydonk, Fred Bouvy, Hans en Frank Thiers, was de 19-jarige Antwerpenaar maar liefst twee seconden sneller dan de Norma M20...


Meer info

Circuit Zolder
Heusden - Zolder
>>
20-07-2019

Er zijn nog drie weken te gaan tot het hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship, de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. Alle teams en rijders van het nationale uithoudingskampioenschap leggen de laatste hand aan hun voorbereidingen, en sommigen onder hen zullen half augustus wel één of andere nieuwigheid uit de hoge hoed toveren. Een overzicht van wat nu al vast staat....


Meer info

Circuit ZolderAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het