Nieuwe brochures ‘Beter toegankelijke restaurants en cafés aan de Kust’ en ‘Aangepast sanitair’ verhogen toegankelijkheidDe Provincie West-Vlaanderen en Inter, het Vlaams expertisecentrum toegankelijkheid, hebben twee toegankelijkheidsbrochures grondig aangepakt en vernieuwd. Het gaat om de brochures ‘Aangepast sanitair’ en ‘Beter toegankelijke restaurants en cafés aan de Kust’. Mensen die minder mobiel zijn of een beperking hebben, kunnen op die manier hun dagje uit optimaal voorbereiden.

Brochure ‘Beter toegankelijke restaurants en cafés aan de Kust’
Inter onderzocht in opdracht van de Provincie West-Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen de voorbije jaren de toegankelijkheid van restaurants en cafés aan de Kust. Het expertisecentrum maakte een selectie van een 100-tal beter toegankelijke restaurants en cafés.

 

Per kustgemeente is er een brochure samengesteld met toegankelijkheidsinformatie over eet- en drinkgelegenheden. Op elke pagina van de brochure vinden bezoekers en toeristen één zaak terug. Belangrijke meetgegevens en hun toegankelijkheidsscore zijn opgenomen, samen met een detailfoto van het aangepast sanitair.

 

Per kustgemeente worden ongeveer 650 boekjes verspreid. De Haan en Bredene zitten gebundeld in één boekje.

 

Brochure ‘Aangepast Sanitair’
De Provincie West-Vlaanderen gaf de voorbije jaren aan Inter ook de opdracht om het aangepast sanitair in alle West-Vlaamse gemeenten te onderzoeken. Het overzicht van aangepast sanitair aan de Kust, in de Westhoek en in Brugge, Kortrijk en Roeselare is verwerkt in handige vernieuwde pockets. De vijf boekjes samen omvatten 260 verschillende locaties.

 

In deze brochures vinden gebruikers een overzicht van het aangepast sanitair aan de Kust, in de Westhoek en de centrumsteden. Per (deel)gemeente krijgen de bezoekers en toeristen een kaart te zien met alle locaties en per adres informatie over de toegankelijkheid. Zo kan iedereen zelf inschatten of het toilet geschikt en/of toegankelijk is. De gedetailleerde gegevens staan ook opgelijst op www.toevla.be, een digitale gebruikerstool.

 

Voor de Kust is er een oplage voorzien van 3.000 boekjes, voor de Westhoek 1.500 en voor elke centrumstad 500.

 

Verspreiding
De brochures zijn gratis beschikbaar bij het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis en de toeristische infokantoren van de betrokken gemeenten.

 

Organisaties zoals voorzieningen voor mensen met een beperking, mutualiteiten, adviesraden, opleidingen ergotherapie, bijstandsorganisaties, bijzonder onderwijs, gidsenverenigingen, autocarfirma’s met liftbus, aanbieders aangepast vervoer…) ontvangen deze week een brief met aankondiging van de nieuwe brochures. Zij kunnen een grotere oplage bestellen bij Inter of ophalen in het kantoor van Inter in Brugge, in de Baron Ruzettelaan 7/0, 8310 Brugge).

De brochures zijn ook digitaal beschikbaar en kunnen gedownload worden.

 

 

Praktisch – brochure bestellen

Voor individuen via het Tolhuis

Via de website https://webshop.west-vlaanderen.be/

Via het kantoor: Jan Van Eyckplein 2, 8000 Brugge

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  31-07-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Koksijde

Koksijde
28-08-2019

Na een interval van twee jaar is de Keizer der Juniores weer te gast in Koksijde.Deze wedstrijd werd meteen terug in de Internationale Wielerkalender opgenomen.Deze wedstrijd is toe aan haar 37ste editie en geniet van een zeer grote reputatie in binnen- en buitenland. Heel wat grote namen in het prof peloton hebben hier hun basis gelegd voor hun verdere carrière zoals recent Mathieu VAN...


Meer info

Koksijde
Koksijde
06-08-2019

Bezoek de voormalige feestzaal van Oostduinkerke Wist je dat boven het huidige brandweerarsenaal van Oostduinkerke er vroeger een feestzaal was? Het gebouw werd opgericht in 1910 om te dienen als feestzaal en als berging voor materieel van de zeebadendienst, de muziekkiosk en de door paarden getrokken omnibus. De voor die tijd moderne feestzaal werd gebruikt voor opvoeringen van toneel, bonte...


Meer info

Koksijde
Koksijde
23-07-2019

“Leadingcourses” is een toonaangevend forum waarop golfers hun mening kunnen geven over een golfbaan. Het is in het golfmilieu een belangrijke waardemeter.In Vlaanderen is de Koksijdse golf van 6 naar 4 gestegen.In elke beoordeling komen professionalisme, vriendelijkheid, kwaliteit van de golfbaan en behulpzaamheid steeds terug. Jan Deramoudt, directeur Koksijde Golf ter Hille:...


Meer info

KoksijdeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het