10e editie ZOUTE GRAND PRIX® viert verjaardag in stijlDe ZOUTE GRAND PRIX® in Knokke-Heist is aan zijn 10e editie toe. Wat in 2009 begon als een droom van enkele gepassioneerde autoliefhebbers is vandaag met 263.000 bezoekers (2018) een van de grootste en meest prestigieuze oldtimer- en lifestyle events in Europa. De ‘10th Anniversary Edition’ van 10 tot 13 oktober 2019 belooft een bijzondere gebeurtenis te worden: een spektakelstuk in de vertrouwde stijl, met enkele opvallende verrassingen.

10 jaar passie, beleving en stijl
Visitors with a dream, drivers with a passion, cars with a story. Dat is na 10 jaar meer dan ooit het motto van de ZOUTE GRAND PRIX® in Knokke-Heist. Het prestigieuze oldtimerevent laat bezoekers dromen van wagens die tot de verbeelding spreken en van de verfijnde levensstijl waarmee Het Zoute steevast wordt geassocieerd. Het brengt bovendien deelnemers uit heel Europa samen in een uniek decor waar ze vier dagen lang hun passie voor zeldzame (oude en nieuwe) wagens kunnen beleven.

De tiende editie wijkt niet van deze weg af en bouwt voort op de nationale en internationale reputatie van het evenement. Met de steun van de lokale overheid en de samenwerking met een aantal trouwe autopartners en merken presenteert het dit jaar opnieuw een droomaffiche met vijf topevenementen op vier dagen:

• ZOUTE TOP MARQUES®: een openluchttentoonstelling van premium automerken met unieke prototypes, avant-premières en speciale versies van wereldberoemde carrossiers
• ZOUTE RALLY® by Stow: een oldtimerrally voor pre- en post war classic cars
• ZOUTE SALE® by Bonhams: een veiling van exclusieve droomwagens (Top 3 Europa)
• ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® by Degroof Petercam: een elegantieconcours van internationale klasse
• ZOUTE GT TOUR® by EY: een tour van uitzonderlijke GT-wagens (jonger dan 20 jaar)

‘10th Anniversary Edition’ specials:

• Op vrijdag 11 oktober gaat tijdens de ZOUTE SALE® by Bonhams in Knokke-Heist een iconische Ferrari onder de hamer. Meer info hierover volgt deze week!
• Op het Albertplein komt een grote Shopping Village waar iedereen ZOUTE GRAND PRIX® exclusives kan kopen van premium partners zoals Riverwoods, Bburago, Gins Online en Swissvax.
• Modelautofabrikant Bburago viert 10 jaar ZOUTE GRAND PRIX® met de Bburago Experience. Wie de gelimiteerde editie van de Lamborghini Huracán koopt, maakt kans om 1 jaar met een échte Lamborghini te rijden.
• De internationale jury van het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® by Degroof Petercam zal dit jaar vergezeld worden door een erelid. We kunnen u binnenkort de naam prijsgeven. De elegantiewedstrijd voor zeldzame en bijzondere classic cars vindt plaats op zaterdag 12 en zondag 13 oktober in de Royal Zoute Club in Knokke-Heist.
• De ZOUTE RALLY® by Stow, voorbehouden voor 200 wagens die voor het eerst ingeschreven werden tussen 1920 en 1965, is het hoogtepunt van het oldtimerseizoen. De aankomst van de wagens op zaterdag aan het Albertplein is altijd een topspektakel. Voor de deelnemers, waaronder heel wat ronkende namen, wordt het uitkijken naar de lunchstopplaatsen op het parcours. Zo zijn er stops voorzien bij de befaamde jachtbouwer Amels in het Nederlandse Vlissingen en in het pittoreske Kluisbergen.

• Met uitzondering van de ZOUTE SALE® by Bonhams en het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® by Degroof Petercam (tickets via https://www.zoutegrandprix.be/nl/programma-en-tickets ) zijn alle evenementen die tijdens de ZOUTE GRAND PRIX® in de straten van Knokke-Heist plaatsvinden vrij toegankelijk voor het publiek.

Wie met de wagen komt, wordt aangeraden te parkeren op de publieke parking Interparking Hippique – Nieuwstraat (er is een shuttle service voorzien).

Extra info: Gezien de werkzaamheden die zullen plaatsvinden in de Graaf d’Ursellaan, zal de ¼ Mile van de ZOUTE RALLY® by Stow op vrijdag 11 oktober niet plaatsvinden in Heist.
Om dezelfde reden wordt de sprint van de ZOUTE GT TOUR® by EY op zondag een aantal meters verplaatst naar de Elizabetlaan ter hoogte van de Chalet Suisse i.p.v. Graaf d’Ursellaan.

**

Tot slot: medeoprichter Philippe Van de Ryse stopt na deze tiende editie als zaakvoerder van Zoute Events, de organisator van de ZOUTE GRAND PRIX®, om zich te kunnen concentreren op nieuwe projecten. De Familie Bourgoo neemt het dagelijks bestuur op zich en zal zich de komende jaren focussen op de verdere uitbouw van het evenement.

Philippe Van de Ryse: “De ZOUTE GRAND PRIX® is a dream come true! Toen we er in 2009 mee begonnen, hadden Filip, David of ik nooit durven hopen dat het zo’n succes zou worden. De tiende editie is voor mij dan ook een ideaal moment om afscheid te nemen – op een hoogtepunt. Het was een mooi parcours, een schitterende ervaring, maar het is tijd om een nieuwe weg in te slaan. De toekomst van de ZOUTE GRAND PRIX® blijft evenwel verzekerd, met de Familie Bourgoo in the driver’s seat. Daar ben ik van overtuigd!”

Filip en David Bourgoo: “Samen met Philippe hebben we 10 jaar gebouwd aan een geweldig mooi project. We zijn erin geslaagd om onze jongensdroom te realiseren en vele anderen te doen dromen. Alleen al daarvoor willen we Philippe bedanken! We zijn bijzonder fier op wat we samen hebben bereikt en wensen hem alle succes toe bij wat hij in de toekomst nog zal ondernemen.”

Een portretfoto van Philippe Van de Ryse vindt u op https://we.tl/t-AUWkbABy6T
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-09-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Belga Media Support

Antwerpen
14-09-2019

Van 13 september 2019 tot 16 februari 2020 presenteert DIVA de tentoonstelling Wonderkamer II: Wouters & Hendrix. In maar liefst drie zalen en met ruim 300 objecten dompelt het juweelontwerpersduo, dat dit jaar het 35-jarig bestaan van hun label viert, de bezoeker volledig onder in hun surrealistische universum.Katrin Wouters & Karen Hendrix “Eén Wonderkamer is te klein voor...


Meer info

Belga Media Support
Antwerpen
12-09-2019

De FOD Mobiliteit en Vervoer en skeyeslanceren een uitgebreide versie van de droneguide-app. Professionele dronegebruikers zijn voortaan verplicht om hun vluchten via de app te melden.Vorig jaar kwam de eerste versie van droneguide uit, samen met de website droneguide.be. Recreatieve dronegebruikers vinden er alle regelgeving en nuttige informatie over het gebruik van drones. Ze kunnen er ook...


Meer info

Belga Media Support
Antwerpen
12-09-2019

Naar aanleiding van een controle van het FAVV is een te hoog gehalte aan Arseen werd vastgesteld in Bio-Mare Zeewier poeder dat online verkocht wordt via Nederlandse websites.Het FAVV vraagt het voedingssupplement niet te consumeren en contact op te nemen met de website waar het product werd aangekocht.Product omschrijving- Productcategorie: Voedingssupplement op basis van zeewier (poeder)- Naam...


Meer info

Belga Media Support
Antwerpen
12-09-2019

De opleiding Vroedkunde van AP Hogeschool Antwerpen mag als eerste in België een hightech Virtual Reality programma gebruiken waarmee studenten het lichaam van een zwangere vrouw van binnenuit kunnen bestuderen én opvolgen. Nieuwe technologieën vinden trouwens steeds meer hun weg naar de opleiding.De opleiding Vroedkunde van AP Hogeschool Antwerpen mag als eerste in België...


Meer info

Belga Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het