Wanneer   :  Voorleesweek in Dendermonde, een organisatie van de stedelijke bibOp zaterdag 18 november om 11u.  bijt ‘Kiki en de verdwenen letters’ de spits af. In deze muzikale vertelvoorstelling voor kleuters maakt Kiki graag alle kinderen enthousiast voor letters en boeken.

Kiki komt nog een tweede keer langs op woensdag 29 november om 14 u.

 

Zondag 19 november is het de beurt aan onze allerkleinste lezers. We verwachten meer dan 200 baby’s, peuters en (groot)ouders voor het Boekstartfeest! En daarmee is deze activiteit helemaal volzet. De boekstarters krijgen naast een ontbijt ook ‘Boek op schoot’-sessies en spel- en muziekprikkels voorgeschoteld. Als klap op de vuurpijl kan iedere aanwezige genieten van een muzikale voorstellen ‘We gaan op berenjacht’ door Ile s’agit.

We starten vanaf 9 uur met het feest in Zaal ’t Sestich. De voorstellingen vinden plaats om 9.30 u., 10.30 u. en 11.30 u.

 

Tot slot ontvangen we op zaterdag 25 november om 10 u. Laïla Koubaa om over haar nieuw boek te komen vertellen. Ze vertelt over het boek ‘Hoger dan de bergen en dieper dan de zee. Kroniek van een migrant’. Ze legt daarbij ook de link naar de actualiteit. Na het verhaal kan elke deelnemer een fijne sleutelhanger maken, als symbool van ieders droom een eigen thuis te hebben. Deze activiteit is voor kinderen van 9 tot 13 jaar en hun (groot)ouders.

 

Alle activiteiten hebben plaats in de bib en zijn gratis.

Inschrijven is aangewezen via https://webshopdendermonde.recreatex.be

 

Voorlezen aan senioren:

De bibliotheek gaat net zoals vorig jaar vertellen in de woonzorgcentra!

Professioneel vertelster Veerle Ernalsteen bezoekt ditmaal woonzorgcentra Mariatroon en Aymonshof om een paar prachtige verhalen te vertellen.

Op deze manier proberen we hen te bereiken die de bibliotheek niet meer zelf kunnen bezoeken, zelfs al verblijven ze relatief dichtbij.

De vertelsessies gaan door op 29 november om 13. 30 u. in woonzorgcentrum Mariatroon en om 15 u. in woonzorgcentrum Aymonshof.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws voor de cultuuragenda?
 Meer nieuws over Dendermonde

Dendermonde
17-11-2017

In de periode van 20/11 tot 1/12/2017 voert Telenet graafwerken uit om nutsleidingen aan te leggen. De graafwerken vinden plaats in de omgeving van Allnex. Het verkeer zal geregeld worden met verkeerslichten, waarbij beurtelings langs de werken gereden wordt.


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
17-11-2017

Iedereen kan de openbare zitting bijwonen. De raad voor maatschappelijk welzijn vergadert op dinsdag 21 november 2017 om 20 uur in de raadzaal van het OCMW, Kerkstraat 115. Lees door voor de agendapunten.


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
17-11-2017

Vernieuwingsproject voor de stationsomgeving: werk/denk actief mee! Workshopweek van 20 tot 24 november Het stadsbestuur wil werk maken van een grondige vernieuwing en herwaardering van de stationsomgeving. We willen hierover graag nadenken samen met u. Een team van experten zal voorstellen voor de ontwikkeling van de ruime omgeving van het station uitwerken. Maar we maken dit plan niet alleen....


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
+1
17-11-2017

Het pedagogisch project is een verplicht document dat elke school in bezit moet hebben. Hierin staan, voor al onze scholen in de scholengemeenschap, 9 fundamentele uitgangspunten ten aanzien van mens en maatschappij waarvoor wij, als school, staan. Dit pedagogisch project heeft de school ‘schooleigen’ gemaakt, maar ook kindvriendelijker! De 9 klassen kozen elk een uitgangspunt en...


Meer info

DendermondeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het