Wanneer   :  Voorleesweek in Dendermonde, een organisatie van de stedelijke bibOp zaterdag 18 november om 11u.  bijt ‘Kiki en de verdwenen letters’ de spits af. In deze muzikale vertelvoorstelling voor kleuters maakt Kiki graag alle kinderen enthousiast voor letters en boeken.

Kiki komt nog een tweede keer langs op woensdag 29 november om 14 u.

 

Zondag 19 november is het de beurt aan onze allerkleinste lezers. We verwachten meer dan 200 baby’s, peuters en (groot)ouders voor het Boekstartfeest! En daarmee is deze activiteit helemaal volzet. De boekstarters krijgen naast een ontbijt ook ‘Boek op schoot’-sessies en spel- en muziekprikkels voorgeschoteld. Als klap op de vuurpijl kan iedere aanwezige genieten van een muzikale voorstellen ‘We gaan op berenjacht’ door Ile s’agit.

We starten vanaf 9 uur met het feest in Zaal ’t Sestich. De voorstellingen vinden plaats om 9.30 u., 10.30 u. en 11.30 u.

 

Tot slot ontvangen we op zaterdag 25 november om 10 u. Laïla Koubaa om over haar nieuw boek te komen vertellen. Ze vertelt over het boek ‘Hoger dan de bergen en dieper dan de zee. Kroniek van een migrant’. Ze legt daarbij ook de link naar de actualiteit. Na het verhaal kan elke deelnemer een fijne sleutelhanger maken, als symbool van ieders droom een eigen thuis te hebben. Deze activiteit is voor kinderen van 9 tot 13 jaar en hun (groot)ouders.

 

Alle activiteiten hebben plaats in de bib en zijn gratis.

Inschrijven is aangewezen via https://webshopdendermonde.recreatex.be

 

Voorlezen aan senioren:

De bibliotheek gaat net zoals vorig jaar vertellen in de woonzorgcentra!

Professioneel vertelster Veerle Ernalsteen bezoekt ditmaal woonzorgcentra Mariatroon en Aymonshof om een paar prachtige verhalen te vertellen.

Op deze manier proberen we hen te bereiken die de bibliotheek niet meer zelf kunnen bezoeken, zelfs al verblijven ze relatief dichtbij.

De vertelsessies gaan door op 29 november om 13. 30 u. in woonzorgcentrum Mariatroon en om 15 u. in woonzorgcentrum Aymonshof.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws voor de cultuuragenda?
 Meer nieuws over Dendermonde

Dendermonde
23-04-2018

Naar jaarlijkse gewoonte ondersteunt het stadsbestuur van Dendermonde verschillende actiegroepen bij hun paddenoverzetactie. Afhankelijk van de weersomstandigheden loopt de actie van half februari tot eind maart, begin april. In de Scheutlagestraat, Bijlokestraat en Killeweg trekken vrijwilligers van Natuurpunt er in deze periode elke avond op uit om kikkers, padden en salamanders veilig over de...


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
19-04-2018

De gemeenteraad zette op 18 april het licht op groen om 11 CNG-bestelwagens aan te kopen. Deze voertuigen op aardgas zijn heel milieuvriendelijk. Ze komen er ter vervanging van afgeschreven bestelwagens en worden ingezet bij de technische uitvoeringsdiensten en het Ros Beiaardcomité. De stad beschikt op dit moment over een uitgebreid en verscheiden wagenpark van ca. 15 tot 20 jaar oud....


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
19-04-2018

De Stedelijke Academie voor Woord, Muziek en Dans in de Kerkstraat 47 wordt verbouwd in 2019. Tijdens de verbouwingswerken worden de leerlingen ondergebracht in tijdelijke locaties. Eén van de locaties bestaat uit 8 containermodules op de parking naast het Sociaal Huis. Het bestek en de raming voor deze opdracht werden in de gemeenteraad van 18 april goedgekeurd. De containers worden...


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
19-04-2018

De gemeenteraad besliste op woensdag 18 april dat de relevante beroepservaring van nieuwe medewerkers nu onbeperkt wordt meegerekend, dit zowel voor beroepservaring uit de privésector of als zelfstandige. Deze beslissing geldt voor alle lopende en toekomstige vacatures van de stad. Tot woensdag 18 april konden nieuwe medewerkers maximum 6 jaar beroepservaring laten meerekenen (of...


Meer info

DendermondeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het