Wanneer   :  Voorleesweek in Dendermonde, een organisatie van de stedelijke bibOp zaterdag 18 november om 11u.  bijt ‘Kiki en de verdwenen letters’ de spits af. In deze muzikale vertelvoorstelling voor kleuters maakt Kiki graag alle kinderen enthousiast voor letters en boeken.

Kiki komt nog een tweede keer langs op woensdag 29 november om 14 u.

 

Zondag 19 november is het de beurt aan onze allerkleinste lezers. We verwachten meer dan 200 baby’s, peuters en (groot)ouders voor het Boekstartfeest! En daarmee is deze activiteit helemaal volzet. De boekstarters krijgen naast een ontbijt ook ‘Boek op schoot’-sessies en spel- en muziekprikkels voorgeschoteld. Als klap op de vuurpijl kan iedere aanwezige genieten van een muzikale voorstellen ‘We gaan op berenjacht’ door Ile s’agit.

We starten vanaf 9 uur met het feest in Zaal ’t Sestich. De voorstellingen vinden plaats om 9.30 u., 10.30 u. en 11.30 u.

 

Tot slot ontvangen we op zaterdag 25 november om 10 u. Laïla Koubaa om over haar nieuw boek te komen vertellen. Ze vertelt over het boek ‘Hoger dan de bergen en dieper dan de zee. Kroniek van een migrant’. Ze legt daarbij ook de link naar de actualiteit. Na het verhaal kan elke deelnemer een fijne sleutelhanger maken, als symbool van ieders droom een eigen thuis te hebben. Deze activiteit is voor kinderen van 9 tot 13 jaar en hun (groot)ouders.

 

Alle activiteiten hebben plaats in de bib en zijn gratis.

Inschrijven is aangewezen via https://webshopdendermonde.recreatex.be

 

Voorlezen aan senioren:

De bibliotheek gaat net zoals vorig jaar vertellen in de woonzorgcentra!

Professioneel vertelster Veerle Ernalsteen bezoekt ditmaal woonzorgcentra Mariatroon en Aymonshof om een paar prachtige verhalen te vertellen.

Op deze manier proberen we hen te bereiken die de bibliotheek niet meer zelf kunnen bezoeken, zelfs al verblijven ze relatief dichtbij.

De vertelsessies gaan door op 29 november om 13. 30 u. in woonzorgcentrum Mariatroon en om 15 u. in woonzorgcentrum Aymonshof.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws voor de cultuuragenda?
 Meer nieuws over Dendermonde

Dendermonde
18-01-2018

Naar jaarlijkse gewoonte deelde de Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG) bloemensymbolen uit voor de meest verdienstelijke bloemenprojecten in 2017. VVOG beoordeelde de bloemenpracht op een aantal criteria zoals creativiteit, duurzaamheid en ecologie. Bij een gemiddelde van 65 % krijgt een gemeente of stad 1 bloemensymbool. Vanaf 75 % zijn dat 2 bloemensymbolen en vanaf 85 % mogen steden en...


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
18-01-2018

Fietssnelweg N41 in Dendermonde, Hamme en Elversele (Temse): infovergadering op dinsdag 23 januari In november 2017 werd de nieuwe fietssnelweg langs de N41 tussen Sint-Niklaas en Elversele (Temse) in gebruik genomen. In het voorjaar van 2018 start het Agentschap Wegen en Verkeer met werken om deze fietssnelweg door te trekken tot in Dendermonde. Aard en timing van de werken De nieuwe...


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
18-01-2018

Vanuit de stad willen we ook aandacht geven aan kinderen en jongeren die niet aangesloten zijn bij jeugdverenigingen, bijvoorbeeld door in te zetten op ingrepen in de openbare ruimte. We merken al een tijdje dat het aantal skaters in Dendermonde duidelijk toeneemt en dit zien wij als een kans om speciaal voor hen een plaats te voorzien. Als prioriteit kozen we voor het vervangen van het oude...


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
18-01-2018

Het project voor de totale renovatie van het Stadhuis schiet heel goed op. Eind 2016 werd de gerestaureerde Lakenhalle geopend. Op de benedenverdieping van het Stadhuis bevindt zich nu een prachtig ingericht bezoekerscentrum en een nieuw toeristisch infokantoor. Beide hebben het voorbije jaar meer dan 30.000 bezoekers naar Dendermonde gelokt. Momenteel is het Belfort aan de beurt voor een...


Meer info

DendermondeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het