Maaseik Maakt Muziek: Kugoni TrioIn de rubriek Maaseik Maakt Muziek zet de bibliotheek artiesten met roots in Maaseik (en omstreken) in de kijker. Deze maand is het Kugoni Trio aan de beurt.

Het Kugoni Trio bestaat uit Nicolas Dupont (viool), Kurt Bertels (saxofoon) en Maaseikenaar Bert Koch (piano). Met zijn unieke bezetting is dit trio een graag geziene gast op de nationale en internationale podia sinds zijn oprichting in 2010.

Het Kugoni Trio is een veelgevraagd ensemble in talrijke culturele centra in België en concerteerde al in heel wat prestigieuze Belgische concertzalen zoals het Paleis voor Schone Kunsten (Brussel), Flagey (Brussel), de Academiezaal (Sint-Truiden), AMUZ (Antwerpen) en het Concertgebouw Brugge. Bovendien kreeg het Kugoni Trio uitnodigingen voor festival- en cultuurdagen als Iedereen Klassiek (Brugge), Cultuurmarkt (Antwerpen), KlaraFestival (Brussel), BumaClassical (Utrecht) en Festival Van Vlaanderen. In het buitenland concerteerde het ensemble op uitnodiging in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Italië. Het trio legt een extra focus op Belgische muziek en is bijgevolg een bron van inspiratie geworden voor hedendaagse componisten.

Met het debuutalbum Timelapse (2016) presenteerde het trio voor het eerst zijn eigen artistieke signatuur. Ontdek het album in de bibliotheek!

Kugoni-pianist en Maaseikenaar Bert Koch wil nog graag het volgende kwijt voor onze bibliotheekbezoekers:

"Ik kom al vanaf mijn kindertijd zeer graag in de bibliotheek van Maaseik. Heel interessant is dat de bibliotheek enorm up-to-date is met opnames van klassieke muziek. Niet alleen kan de klassiekemuziekliefhebber zijn hart ophalen aan de talloze oudere opnames, ook kan die liefhebber zijn lusten botvieren met de meest recente en tevens noemenswaardige opnames van zeer diverse klassieke muziek (van middeleeuwse muziek en renaissancemuziek tot impressionisme en eigentijdse klassieke muziek). 

Het doet me oprecht plezier dat 'Timelapse', de eerste cd van het Kugoni Trio, in de bibliotheek is opgenomen: in deze cd wordt tangomuziek van Piazzolla afgewisseld met Vlaamse, nog levende componisten. Hedendaagse klassieke muziek is voor velen een ver-van-mijn-bed-show, zeker als het dan ook nog gaat over Vlaamse composities. De Vlaamse componist: een onderschat ras, maar wie luistert naar de cd zal merken dat dit totaal onterecht is. Elke Vlaamse compositie in Timelapse kijkt terug naar een belangrijke gebeurtenis in de moderne geschiedenis en heeft een haast louterende werking op de luisteraar."

Live te zien

Klik hier om te kijken waar Kugoni Trio speelt in 2018.

Meer info: www.kugonitrio.be
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-01-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws voor de cultuuragenda?
 Meer nieuws over Maaseik

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
19-01-2018

Vind jij de bibliotheek een basisdienst waar elke burger recht op heeft? Vind je het belangrijk dat jouw nieuwe gemeentebestuur ook na 2018 blijft investeren in de bib? Lees en teken het charter hier: www.bibvooriedereen.be Verspreid deze info naar je vrienden en kennissen, zo draag je bij aan een warme en duurzame samenleving met oog voor kennis, innovatie en ontmoeting. Een samenleving...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
09-01-2018

Meer sporten staat bij velen al jarenlang bovenaan de lijst met goede voornemens. Zes op de tien Vlamingen slagen er echter niet in hun goede voornemens vol te houden. Muziek kan dan redding brengen, en wij helpen je daarbij! Daarom lanceren Sport Vlaanderen en Studio Brussel in januari een campagne om de Vlaming te helpen de sportieve voornemens vol te houden. Uiteraard doen ze dat met veel...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
07-01-2018

Wij vernamen, dat op 9 januari 2018 werken starten aan de Hoogstraat op het grondgebied van onze buurgemeente As. Als gevolg daarvan is geen verkeer richting Dorne mogelijk. Dat betekent ook, dat de bussen van De Lijn niet tot in Dorne zouden kunnen rijden. Daardoor zou bijvoorbeeld de schoolgaande jeugd niet aan de voor hen vertrouwde opstapplaats de bus kunnen nemen. Wij hebben dat probleem...


Meer info

MaaseikAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het