Wanneer   :  Weekendje Antwerpen: onze tips voor 15-17 juniTrap het WK af in een van de fandorpen. Supporter op het eerste Port of Antwerp Triathlon festivalt. Verder dit weekend: Sinksenfoor, circustoeren, een barokexpo, jazz en een romantische zonsondergang.

 

WK Rusland in Antwerpen

vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni, Scheldekaaien aan de busparking en park Spoor Noord bij de overdekte bar, Antwerpen, gratis

Voetbal kijken is veel leuker samen met andere supporters. Vanaf dit weekend kan u terecht in het fandorp aan de Scheldekaaien en in park Spoor Noord voor alle matchen van het WK.
WK op groot scherm in Antwerpen

 

Jazzkroegentocht

vrijdag 15 juni, vanaf 20 uur, Sint-Andrieswijk en Schipperskwartier, Antwerpen, gratis

Wandel van een zwoele saxofoon op een terras naar lustige swing in een bruine kroeg. Cafés in de Sint-Andrieswijk en in het Schipperskwartier programmeren live jazz van lokale oorsprong.
Jazzkroegentocht

 

Laatste weekend Red Star Line

vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni, van 10 tot 17 uur, Red Star Line Museum, Montevideostraat 3, Antwerpen, gratis/6/8 euro

Het Red Star Line Museum sluit enkele maanden voor een opfrisbeurt. Leef dit weekend nog even mee met de passagiers die met de Red Star Line naar Amerika reisden.
Red Star Line Museum

 

Smullen van Bus-Kruid

vrijdag 15 en zaterdag 16 juni, van 16 tot 24 uur, zondag 17 juni van 11 tot 20 uur, park Hof De Bist, Veltwijcklaan 252, Ekeren, gratis

Op dit culturele foodtruckfestival spelen kruiden een hoofdrol. Kies uit vis, vlees, koosjer of halal, geniet van het artistieke programma en voor kinderen is er muziek en theater.
Festival Bus-kruid

 

Barok in het groen

vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni, van 10 tot 21 uur, Middelheimmuseum, Middelheimlaan 61, Antwerpen, gratis

‘Experience Traps’ is de barokexpo van het Middelheimmuseum. U ziet er werk van kunstenaars als William Forsythe, Bruce Nauman en Dennis Tyfus. Maak in het park een wandeling langs de barokke installaties.
Experience Traps

 

Sinksenfoor

vrijdag 15 juni van 15 tot 2 uur, zaterdag 16 juni van 14 tot 2 uur, zondag 17 juni van 14 tot 0 uur, Spoor Oost, Noordersingel, Borgerhout, gratis met betalende attracties

Plezier maken, zwieren, gillen en smullen. Op de Sinksenfoor natuurlijk! Beleef de sensatie van een pretpark en de gezelligheid van een volkscafé op het grote terrein Spoor Oost.
www.antwerpen.be/sinksenfoor

 

Gloeiende zonsondergang

vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni,  dijk naast Sloepenweg, Antwerpen, gratis

 

 Thomas Dhanens

Zoek een plaatsje uit op de tribune en geniet van de schitterende kleuren van een Antwerpse zonsondergang op de Schelde. Kom gerust al wat vroeger om te aperitieven of uw lief te kussen.
Tribune Zonsondergang

 

Lezen voor een prikje

zondag 17 juni, van 10 tot 16 uur, De Coninckplein 25, Antwerpen, gratis

Trek voor tweedehands Jommekes, Hugo Claus, sciencefiction of romans naar het Strip- en Boekenplein. Hoe vroeger u gaat, hoe groter het aanbod. Onderhandelen is toegestaan.
Boekenplein

 

Triatlonfestival

zondag 17 juni, van 9 tot 18.30 uur, Eilandje, Antwerpen, gratis tot 70 euro

Met een kwarttriatlon, een funrace, verschillende kinderwedstrijden en de enige echte Worldcup wordt de eerste Port of Antwerp Triathlon een knaller van formaat. 
www.antwerptriatlon.be

 

Sinjor Circo

zondag 17 juni, vanaf 13 uur, Willem Elsschotstraat aan de bib, Antwerpen-Linkeroever, gratis

De dames van Lady Cocktail zwieren aan de trapeze alsof het niks is. Madam Circo, een gezellig terras en een dj op wieltjes doen de rest.
Sinjor Circo

 

Bereikbaarheid

Gebruik fiets, openbaar vervoer of een park-and-ride. Of combineer vervoerswijzen op slimnaarantwerpen.be.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-06-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Antwerpen

Antwerpen
26-03-2019

Dankzij een aantal werken die momenteel langs de Schelde worden uitgevoerd, hebben de stedelijke archeologen een unieke kans om het DNA van de stad verder te leren kennen. Het gaat om de stabilisatiewerken aan de kaaimuren en de heraanleg van de Scheldekaaien, de restauratiewerken aan het Steen en de werken voor een nieuwbouwproject. De archeologen voeren momenteel onderzoek uit op drie plaatsen:...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
>>
22-03-2019

Lijkt een triatlon u niet haalbaar door de grote afstanden? Dan hebben we goed nieuws. Tijdens het Triathlon Festival zwemt, fietst en loopt u minder dan een 1/8ste triatlon. En als u een team zoekt, wordt het nog haalbaarder. Op het Eilandje kan u op zondag 23 juni alleen of in team gaan voor de sportprestatie van uw leven. Doe mee aan het gezellige Triathlon Festival. Voor de fun race...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
22-03-2019

De Britse Ambassade heeft een elektronische gids gemaakt met de laatste informatie en veranderingen die een effect kunnen hebben voor de Britten die in België verblijven na de Brexit-dag. U kan de informatie terugvinden op de website www.gov.uk.


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
22-03-2019

Op zondag 31 maart vindt er een vintage- & designmarkt voor en door de bewoners van Antwerpen-Zuid plaats. De binnentuin van seniorenresidentie Domitys en de omliggende straten worden omgevormd tot een hippe inspirerende en circulaire markt. Wie denkt nog een verborgen schat te hebben, kan zijn eigendommen bovendien ter plaatse laten schatten door de experts van veilinghuis Bernaerts....


Meer info

AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het