Wanneer   :  Kinderbijslag wordt groeipakketMomenteel ontvang je als ouder kinderbijslag via de werkgever en hoef je daar weinig tot niets voor te doen. Vanaf 1 januari 2019 verandert de naam van kinderbijslag naar groeipakket en verandert er ook heel wat voor ouders.

Ouders zullen vanaf dan uit vijf verschillende uitbetalingskassen moeten kiezen. Hoeveel geld je krijgt, is uiteraard gelijk bij alle vijf.

 

In het groeipakket zitten drie bedragen die gelden voor elk kind. De twee eerste bedragen zijn: het startbedrag en het basisbedrag. Beide bedragen zijn voor ieder kind gelijk en gelden voor kinderen die geboren zijn vanaf 1 januari 2019. Ze zijn bedoeld om elk kind de kans te geven zich te ontwikkelen en ondersteunen de ouders daarbij.

 

Voor elk kind is er in augustus nog een extra duwtje in de rug voor de start van het schooljaar, de schoolbonus. Deze bonus geldt voor alle kinderen, ongeacht geboortedatum.

 

DUS:

• Elk kind krijgt eenmalig een startbedrag van 1 122,0 euro bij zijn geboorte of bij zijn adoptie.

• Elk kind krijgt elke maand een basisbedrag van 163,20 euro.

• Elk kind krijgt in augustus een schoolbonus afhankelijk van de leeftijd.

 

Sommige kinderen hebben extra ondersteuning nodig om te groeien. Voor hen voorziet het groeipakket zorgtoeslagen en de sociale toeslag.

Omdat kinderen meer kansen krijgen naarmate ze deelnemen aan kinderopvang en onderwijs, zitten er in het groeipakket toeslagen die de deelname stimuleren: de participatietoeslagen.

 

Aan de verschillende vormen van steun zijn er regels verbonden, uitzonderingen en mogelijkheden die je als ouder zelf moet zoeken. Tijdens de vorming op 20 november willen we jou als ouder op weg helpen om een zicht te krijgen op de mogelijkheden en om de meest interessante keuzes te maken.

 

Alle antwoorden op jouw vragen worden beantwoord door de uitbetalingskassen zelf.

 

Praktische info betreffende de infoavond

De infoavond vindt plaats op dinsdag 20 november 2018 om 20 uur in het OCP, Polderbos 20, De Pinte. Gelieve in te schrijven via huisvanhetkind@ocmwdepinte.be. Je kunt hier ook terecht voor meer informatie.

 

Kan je er niet bij zijn in De Pinte? Misschien kan je aansluiten in één van de andere gemeenten.

 

• Nazareth: 8 november

(om 20 uur in cc De Zwaan, Dorp 1, inschrijven via huisvanhetkind@nazareth.be)

• Zulte: 15 november

(om 20 uur, Huis van het Kind, Staatsbaan 150, inschrijven via NancyDeleersnyder@ocmwzulte.be)

• Deinze: 26 november

(om 20 uur, Buurtcentrum De Rekkelinge,

Desiré Delcroixstraat 1A, Deinze, inschrijven via Anneleen.DeWilde@Deinze.be)

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  08-11-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over De Pinte

De Pinte
13-03-2019

Solliciteren kan uiterlijk op 5 april 2019. Functiebeschrijving: - De belangrijkste taak van de omgevingsambtenaar is het schrijven van het deskundig advies dat ter voorbereiding van de beslissingen van het college moet worden opgemaakt. - Als expert adviseren van omgevingsvergunningsaanvragen en andere ruimtelijke ordenings- en milieudossiers, het proactief evalueren van...


Meer info

De Pinte
De Pinte
13-03-2019

Interesse? Bezorg ons je kandidatuur met brief, cv en alle nodige documenten (zie infobundel) uiterlijk op 5 april 2019 (poststempel geldt). Je kandidatuur kan je mailen naar internezaken@depinte.be of richten aan het college van burgemeester en schepenen, Koning Albertlaan 1, 9840 De Pinte. Omgevingsambtenaar (Ruimtelijke ordening) A1a-A3a ● voltijds ● contractueel ● onbepaalde duur ●...


Meer info

De Pinte
De Pinte
28-02-2019

(Huiskamer)concerten Muziekschool De Pinte viert dit jaar zijn vijfde verjaardag in De Pinte. Gemeente en Muziekschool De Pinte slaan daarom de handen in elkaar voor een unieke samenwerking: 'Buffet, een muziekparcours in De Pinte'. Samen nodigen ze iedereen uit om op dinsdag 30 april 2019 (op de vooravond van de feestdag op 1 mei 2019) te komen genieten van een van de vele...


Meer info

De Pinte
Deinze
27-02-2019

Intergemeentelijke drugpreventiedienst Drugpunt schenkt alle zesdejaarsleerlingen van Deinze, Zulte, Nazareth, De Pinte en Sint-Martens Latem een tote bag naar aanleiding van de 100-dagenviering. De tas werd bedrukt met de boodschap ‘take care of each other, make sure everybody gets home safe!’. Hiermee wil de preventiedienst jongeren laten nadenken over hun gedrag, nog...


Meer info

De PinteAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het