Wanneer   :  Kinderbijslag wordt groeipakketMomenteel ontvang je als ouder kinderbijslag via de werkgever en hoef je daar weinig tot niets voor te doen. Vanaf 1 januari 2019 verandert de naam van kinderbijslag naar groeipakket en verandert er ook heel wat voor ouders.

Ouders zullen vanaf dan uit vijf verschillende uitbetalingskassen moeten kiezen. Hoeveel geld je krijgt, is uiteraard gelijk bij alle vijf.

 

In het groeipakket zitten drie bedragen die gelden voor elk kind. De twee eerste bedragen zijn: het startbedrag en het basisbedrag. Beide bedragen zijn voor ieder kind gelijk en gelden voor kinderen die geboren zijn vanaf 1 januari 2019. Ze zijn bedoeld om elk kind de kans te geven zich te ontwikkelen en ondersteunen de ouders daarbij.

 

Voor elk kind is er in augustus nog een extra duwtje in de rug voor de start van het schooljaar, de schoolbonus. Deze bonus geldt voor alle kinderen, ongeacht geboortedatum.

 

DUS:

• Elk kind krijgt eenmalig een startbedrag van 1 122,0 euro bij zijn geboorte of bij zijn adoptie.

• Elk kind krijgt elke maand een basisbedrag van 163,20 euro.

• Elk kind krijgt in augustus een schoolbonus afhankelijk van de leeftijd.

 

Sommige kinderen hebben extra ondersteuning nodig om te groeien. Voor hen voorziet het groeipakket zorgtoeslagen en de sociale toeslag.

Omdat kinderen meer kansen krijgen naarmate ze deelnemen aan kinderopvang en onderwijs, zitten er in het groeipakket toeslagen die de deelname stimuleren: de participatietoeslagen.

 

Aan de verschillende vormen van steun zijn er regels verbonden, uitzonderingen en mogelijkheden die je als ouder zelf moet zoeken. Tijdens de vorming op 20 november willen we jou als ouder op weg helpen om een zicht te krijgen op de mogelijkheden en om de meest interessante keuzes te maken.

 

Alle antwoorden op jouw vragen worden beantwoord door de uitbetalingskassen zelf.

 

Praktische info betreffende de infoavond

De infoavond vindt plaats op dinsdag 20 november 2018 om 20 uur in het OCP, Polderbos 20, De Pinte. Gelieve in te schrijven via huisvanhetkind@ocmwdepinte.be. Je kunt hier ook terecht voor meer informatie.

 

Kan je er niet bij zijn in De Pinte? Misschien kan je aansluiten in één van de andere gemeenten.

 

• Nazareth: 8 november

(om 20 uur in cc De Zwaan, Dorp 1, inschrijven via huisvanhetkind@nazareth.be)

• Zulte: 15 november

(om 20 uur, Huis van het Kind, Staatsbaan 150, inschrijven via NancyDeleersnyder@ocmwzulte.be)

• Deinze: 26 november

(om 20 uur, Buurtcentrum De Rekkelinge,

Desiré Delcroixstraat 1A, Deinze, inschrijven via Anneleen.DeWilde@Deinze.be)

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  08-11-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over De Pinte

De Pinte
08-11-2018

Lezing door An Vranckx De jaarlijkse infoavond georganiseerd door de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) belicht telkens een actueel thema. We krijgen berichten over de schrijnende toestand in Venezuela, maar wat is daar juist aan de hand? Dit jaar komt An Vranckx naar De Pinte om de situatie in Venezuela toe te lichten. An Vranckx vulde haar dagen met het bevorderen...


Meer info

De Pinte
De Pinte
08-11-2018

Kom proefrijden met een elektrische wagen Op woensdag 21 november 2018 organiseert de gemeente een workshop over elektrisch autodelen, in samenwerking met burgercoöperatie Partago, een aanbieder van autodeelsystemen, die pionierde met 100 % elektrisch autodelen. Benieuwd naar het rijcomfort in een elektrische wagen? Wat zijn de mogelijkheden? Premies? Je komt het allemaal te weten...


Meer info

De Pinte
De Pinte
04-10-2018

Aan het kasteel Scheldevelde in de Kasteellaan (De Pinte) staat al zo’n 150 jaar een monumentale rode beuk. Een schitterende boom, waarvan de gezondheidstoestand de laatste jaren afnam, ondanks de inspanningen om de boom er weer bovenop te krijgen. Zo werd enkele jaren terug een groeiplaatsverbetering uitgevoerd en werd de kroonprojectie (omtrek kruin afgezet op de grond) afgesloten met een...


Meer info

De PinteAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het