Wanneer   :  Klokkenparade op 11 november gaat inhuldiging Aarschotse Vredesbeiaard voorafWie de Aarschotse Vredesbeiaard voor het eerst wil horen, wordt op zondagnamiddag 11 november in het centrum van de stad verwacht. Daar vindt de feestelijke inhuldiging plaats, door en voor alle Aarschottenaren. Voor de eerste noten van de Vredesbeiaard zullen weerklinken, trekt een grootse klokkenparade door het stadscentrum.

 

Spektakel

De parade wordt een spektakel. Er lopen heel wat enthousiastelingen in mee, waaronder verschillende Aarschotse verenigingen. Er zijn dansers, steltenlopers, trommelkorpsen, fanfares, figuranten in klederdracht, praalwagens en een rijdende beiaard. Ook percussiegroep DrumSpirit, de winnaar van ‘Belgium’s Got Talent’, loopt mee. Verder kan je Lowieke de Kasseiestamper, de nieuwe Aarschotse stadsreus, in primeur bewonderen.

 

Traject klokkenparade

De optocht vertrekt om 13.30 uur aan het Stedelijk Museum in de Elisabethlaan. Hij gaat verder langs de Schaluinevest, Gasthuisstraat, Bogaardenstraat, Theo De Beckerstraat, Grote Markt, Martelarenstraat, Leuvensestraat, Bonewijk, Albertlaan en het Begijnhof. Rond 15.45 uur is de aankomst gepland op het Hertogelijk Plein aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

 

Daar zal het grote publiek een levensechte kopie van de Aarschotse Vredesbeiaard kunnen bewonderen. Deze zal, samen met de reizende beiaard van Mons, de 51 gloednieuwe klokken van de Vredesbeiaard feestelijk verwelkomen.

Om 16.10 uur zal de gekende beiaardier Jo Haazen het inhuldigingsconcert spelen met als eerste nummer ‘Dan zal de beiaard spelen’ van Peter Benoit.

 

Bezoek de Vredesbeiaard

Wil je de Aarschotse Vredesbeiaard graag bezoeken? Dat kan vanaf januari onder leiding van een stadsgids. Na een beklimming van drie verdiepingen sta je tussen de 51 gloednieuwe klokken. Je komt ook heel wat te weten over de geschiedenis van de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het landschap, de vleermuizen en de slechtvalk die in de kerktoren leven.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  08-11-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Aarschot

Aarschot
15-06-2019

Gisteren zette het stadsbestuur Ingeborg Augustus in de bloemetjes tijdens de gemeenteraad voor haar verdienste als Laureaat van de Arbeid in de categorie Floristen.


Meer info

Aarschot
Aarschot
15-06-2019

De gemeenteraad stemde tijdens de zitting van donderdag 13 juni in met het verlagen van het tarief om te huwen op zaterdag of een brugdag. Vanaf 1 januari 2020 wordt het tarief verlaagd van 323,40 euro naar 150 euro.Schepen van Burgerzaken Annick Geyskens: “We brachten dit voorstel op de gemeenteraad omdat we ons binnen het stadsbestuur niet kunnen vinden in het hoge tarief dat momenteel...


Meer info

Aarschot
Aarschot
15-06-2019

Op donderdag 13 juni 2019 keurde de Aarschotse gemeenteraad enkele aanpassingen aan het nieuwe circulatieplan voor de binnenstad goed. Ook bekrachtigde de gemeenteraad enkele wijzigingen aan het parkeerbeleid.Fietszone aangepastDe fietszone werd aangepast op basis van het advies van de Fietsersbond. De Sint-Niklaasberg, de Leuvensestraat en de Bonewijk maken geen deel meer uit van de fietszone....


Meer info

Aarschot
Aarschot
12-06-2019

Aarschot is klaar voor de zomer! Van juli tot september worden de stad en de deelgemeenten omgetoverd tot een zomers paradijs voor jong en oud. De Zomer van Aarschot biedt iedereen die naar de Parel van het Hageland afzakt een boeiend en bruisend programma. Cultuur, natuur, sport, recreatie en muziek zorgen voor een mozaïek aan kleine en grote activiteiten.ZomerprogrammaHet zomerprogramma...


Meer info

AarschotAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het