Wanneer   :  Dessel Swingt pakt uit met eerste namen!Traditiegetrouw sluit Dessel Swingt de zomervakantie af met een marktfestival en dat is in 2019 niet anders!

Zaterdag 31 augustus zal Dessel Swingt het Marktplein in Dessel laten swingen en ook dit jaar beloofd het weer een schitterende editie te worden. BlitZ sluit de Roefeldag van de Desselse roefelaars af op Dessel Swingt en warmt meteen ook het hoofdpodium op. Jelle Cleymans en zijn El Bandido’s zullen gevolgd door Ode aan Neil Young het marktplein laten swingen. Ook het programma voor de namiddag van het Vlaamse levenslied en de Rock classic tent is om muzikaal van te smullen. Van Luc Van Meeuwen, Yves Segers en John Leo tot Revival, Swizzle, Up the Irons en Fenix is er muziek voor jong & oud. De absolute topper van Dessel Swingt houden we nog even geheim, hou ons in de gaten! 

Kleppers van formaat op het Marktplein in Dessel     

Jelle Cleymans en zijn El Bandido’s

Met zijn liefde voor Nederlandstalige levensliederen besliste hij voor de gelegenheid deze zomer zijn band samen te roepen voor een tournee door Vlaanderen.

Samen met twee bekende vrienden brengt hij bekende meezingers voor jong en oud. Geen Vlaams plein zal nog veilig zijn voor Jelle Cleymans en zijn El Bandido’s, ook in Dessel.

Ode aan Neil Young

Guy Swinnen geeft samen met Douglas Firs, Patrick Riguelle, Piet De Pessemier, Bjorn Eriksson, Axl Peleman, Jan Hautekiet en Ron Reuman een tweede leven aan de bekende liedjes van Neil Young.

Met covers zoals ‘Keep on rockin’ in the free world’, zullen ze het Marktplein in Dessel doen rocken.

Roefelaars sluiten roefel af en warmen hoofdpodium op

De Roefeldag is een organisatie van de jeugddienst en de gemeentelijke jeugdraad. Op deze dag kunnen kinderen kennis maken met allerlei beroepen en activiteiten.

BlitZ sluit de Roefeldag op Dessel Swingt in stijl af en warmt meteen ook het hoofdpodium op. Verwacht je aan een interactieve muziekshow waarop de roefelaars kunnen dansen, zingen en swingen.

Namiddag van het Vlaamse levenslied

Tijdens de Namiddag van het Vlaamse levenslied zorgen Luc Van Meeuwen, Yves Segers en John Leo voor sfeer en ambiance op het podium van de tent.

Al zeer vroeg bleek dat Luc Van Meeuwen over een krachtige stem beschikte en staat hij dagelijks op Vlaamse podia met levensliedjes en meezingers. Hij is bekend van zijn verschillende duetten met zangeressen Chrissy en Mieke en bracht al enkele singels en een album uit. Met veel enthousiasme brengt Luc zijn bekendste liedjes mee naar Dessel.

Yves Segers begon zijn carrière al op vroege leeftijd als miniprins Carnaval wat doorheen zijn leven en carrière sterk wordt benadrukt. Na een periode van zanger bij de populaire groep ‘Toast’, scoorde hij in ’97 een megahit met de wals ‘Café De Zwaan’.  Voor ambiance ben je bij Yves Segers aan het juiste adres!

John Leo, bekend als de winnaar van The Voice Senior, leerde al als vijfjarige accordeon spelen. Samen met zijn showband brengt hij orkestmuziek met sfeervolle melodieën en toerde hij in de jaren tachtig en negentig al in Duitsland, Oostenrijk en Nederland. Met zijn vele jaren ervaring weet John iedere keer opnieuw het publiek te doen swingen.     

Rock classic tent

Revival, Swizzle, Up The Irons en Fenix zullen dit jaar de Rock Classic tent op stelten zetten.

Revival is een duo van gedreven muzikanten die de bekendste Rock Classics van de voorbije decennia brengen. Met klassiekers van blues-rock tot rock & roll laten ze het publiek kennismaken met een stukje muziekgeschiedenis.

Swizzle is een coverband die het publiek weet te entertainen. Deze groep kameraden maakt al bijna 40 jaar samen muziek. Van stevige rock en swing tot funk en disco, brengen ze niet-alledaagse-covers van bekende liedjes.

Met meer dan 15 jaar ervaring heeft Up The Irons overal ter wereld opgetreden. In 2006 en 2015 speelde ze op Graspop Metal Meeting. Dessel mag een spectaculaire show verwachten met rekwisieten en speciale effecten.

Fenix vormde zich in 2003 met maar één doel, het brengen van de beste pop- en rockcovers. Deze talentvolle groep speelde al in het voorprogramma van Gorki en deelde al affiches met Guy Swinnen. Zanger Bert Lievens schopte het in 2017 tot in de finale van The Voice van Vlaanderen. Fenix heeft vorig jaar bewezen dat ze Dessel Swingt kunnen afsluiten met een knaller, in 2019 meer van dat.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-03-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Dessel

Dessel
20-03-2019

De afdeling grondgebiedzaken voert extra verkeersmaatregelen in tijdens de wielerwedstrijd Zuidkempense Pijl op zondag 24 maart. Zo geldt die dag tussen 9 en 18 uur een parkeerverbod in enkele straten en is er tijdens de manifestatie enkel enkelrichtingsverkeer toegestaan op bijna het hele parcours. In volgende straten wordt op het parcours een verplichte richting ingevoerd: Nieuwedijk,...


Meer info

Dessel
Dessel
19-03-2019

In 2018 registreerde de lokale politie Balen-Dessel-Mol 2 821 misdrijven in hun politiezone. De meest voorkomende gerechtelijke inbreuken op het niveau van de politiezone waren achtereenvolgens diefstal en afpersing, drugs en beschadigingen van eigendom. In ons activiteitenoverzicht 2018 gaan we dieper in op de cijfers en lees je de voornaamste veranderingen in de werking van ons korps. De meest...


Meer info

Dessel
Dessel
14-03-2019

Burn-out, stress is een zeer actueel thema, de aantallen lopen in stijgende lijn op. Uit onderzoek blijkt inmiddels de helende werking van een groene omgeving op mensen met burn-out. Een open landschap, het buiten zijn en bewegen zijn hier belangrijke elementen. Een agrarische omgeving biedt daarbovenop de mogelijkheid om van het hoofd over te schakelen naar de handen. De beleving van de dieren,...


Meer info

DesselAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het