Wanneer   :  BIG JUMP, SPRING MEE VOOR PROPER WATER OP 14 JULI 2019!Big Jump is een internationale ecologische actie die jaarlijks plaatsvindt om de povere waterkwaliteit van rivieren en waterlopen onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Sinds 2005 organiseert GoodPlanet in het tweede weekend van juli de Big Jump. Op verschillende plaatsen in Europa springen mensen op dat moment gelijktijdig in rivieren, vijvers en kanalen om de vraag naar proper en gezond (zwem)water kracht bij te zetten. De Europese kaderrichtlijn Water schreef voor dat Europese rivieren tegen 2015 overal een goede kwaliteit zouden moeten hebben. We slaagden daar niet in en de Big Jump verdween in 2015 even van het toneel.
Op 08 juli 2018 was de Big Jump terug, aan pontons van de Harelbeekse Kano- Vereniging in de Klinkaardstraat in Harelbeke. Het was de enige plaats in West-Vlaanderen waar je kon deelnemen.

Op 14 juli 2019 (15u-17u) kan je opnieuw terecht thv de pontons van de Harelbeekse Kanovereniging, Klinkaardstraat 18 te 8530 Harelbeke (Kanaal Bossuit-Kortrijk).

De stad Harelbeke werkt hiervoor samen met GoodPlanet, de Harelbeekse Kano Vereniging en de stedelijke MiNaraad.

We vestigen daarmee de aandacht op de nood aan proper water, maar vragen evenzeer aandacht voor de recreatie op het kanaal. Er wordt momenteel gewerkt aan een project voor verbreding en verdieping van het kanaal. Er moeten grotere schepen over het kanaal varen en de doortocht naar de Leie moet efficiënter worden aangelegd. We vragen de ingenieurs, onderzoekers en verantwoordelijke overheden om ook te onthouden dat het kanaal voor heel veel recreanten van groot belang is en dat ingrepen op het kanaal rekening zouden houden met die recreanten op en langs het water.

 

Kinderen jonger dan 12 jaar moeten worden begeleid door een volwassene.
Breng gerust je luchtmatras of drijfmateriaal mee! Zwemmen doe je met schoenen aan.
De Harelbeekse Kano Vereniging voorziet een zomerbar.

 

Stad Harelbeke zet actief de schouders onder de verwezenlijking van de SDGs, er zal op die dag aandacht worden besteed aan SDG 14 (leven in het water) en SDG 6 (schoon water en sanitair).

 

De Big Jump lokt elk jaar honderden springers en een meervoud aan supporters naar de waterkant. Bij deze ben je ook uitgenodigd!

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-07-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Harelbeke

Harelbeke
12-06-2019

Wanneer en waar voel je je thuis? Jan Leysen nodigde 23 kunstenaars uit om met deze vraag aan de slag te gaan. Het resultaat is een boeiende expo die op 16 juni in het Kunstenhuis opent. Op de lijst van de kunstenaars prijken enkele grote namen zoals Berlinde De Bruyckere, Nick Ervinck, Klaus Verscheure en Greet Desal.Een huis beschermt, het is een plaats waar mensen zich goed horen te voelen....


Meer info

Harelbeke
Harelbeke
05-06-2019

woensdag 5 juni- Potjebuur - Huis van Welzijn- 9u - Sporthal, Kon. Leopold III-plein: Dans - OKRA Harelbeke - willy.messiaen@telenet.be- 9u - Wijkhuisje Bavikhove: Bestuur - OKRA Bavikhove - herve_vanhuyse@hotmail.com- 14u - Peter Benoit Museum: Kleuterdoedels: Sprookjesschaar - Jeugddienst - Inschrijven via 056 733 480, jeugd@harelbeke.be, www.harelbeke.be/kleuterdoedels donderdag 6 juni-...


Meer info

Harelbeke
Harelbeke
05-06-2019

De site van de brand werd op maandag 3 juni vrijgegeven door het parket na afronding van het onderzoek naar de oorzaak. Door het vrijgeven van de site kan de verzekeraar de site verder opruimen.Mensen die schade ondervonden van het neerkomen van de roetresten nemen best onmiddellijk contact op met hun eigen verzekeraar die zich zal wenden tot de aansprakelijke partij.Omwonenden die producten in...


Meer info

HarelbekeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het