Pittig oosters stoofpotje met kip en Gadium Metser



Nodig voor 6 personen

 

- 3 dubbele kippenborst filets

- 4 kleine tomaten

- 4 wortelen

- 4 stengels van witte selder

- 1 rode paprika

- 1 komkommer

- 1/2 ananas of 1 doos ananas

- sap van 1 limoen

- 2 cm gember

- 1 koriander plantje

- 2 teentjes knoflook

- 1 koffielepel maiszetmeel

- 25 cl Gaudium Metser (33 cl mag ook)

- 3 eetlepels olijfolie

- 4 eetlepels sojasaus

- 1 eetlepel Gaudium appelcider azijn

- 1 koffielepel paprikapoeder of kurkuma

- 1 mespuntje cayennepeper

- peper en zout

 

Snij de kip in reepjes van 1 bij 2 cm

Snij de tomaten in halve maantjes

Snij de ananas in kleine stukjes

Snij de komkommer is reepjes

Snij de wortelen en witte selder in fijne staafjes

Snij de paprika in fijne reepjes

Rasp de gember en pers de knoflook

 

Verhit de olijfolie in een wok en bak de kippereepjes goudbruin aan beide kanten.

Voeg de knoflook en de paprikapoeder of kurkuma toe en meng.

Kruid naar smaak met peper en zout. Haal alles nu uit de wok.

 

Verhit opnieuw wat olijfolie in de wok en bak de gember glanzig.

Voeg de wortel, selder, tomaten, paprikareepjes en 1dl Gaudium Metser toe en roer 3 minuten.

 

 

Voeg de ananas, komkommer en de kip terug toe.

Breng op smaak met de sojasaus, de Gaudium appelcider azijn, rest van het Gadium Metser bier, maiszetmeel en cayenne peper.

Roer alles goed onder en laat 5 minuten sudderen op een matig vuurke.

 

Breng opsmaak met het limoensap en de koriander snippers.

 

Serveren met lekkere rijst.

 

Smakelijk.

 

Brouwer Danny en Chef-kok van dienst Lijuan ;-)




 
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.








Heb je een Column?
 






Advertenties



Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het