Je bent huurder van een woning; wat met mijn afrekening?Huurder : indien je maandelijks voorschotten betaalt moet er een afrekening volgen!

Vooral bij appartementen kunnen er gemeenschappelijke kosten en lasten zijn, zoals het onderhoud van de lift, schoonmaakkosten, verbruik van nutsvoorzieningen,…

Meestal staat er dan in het huurcontract dat de huurder een maandelijks bedrag moet betalen als voorschot (provisie) op die kosten. Indien dit het geval is zal er een jaarlijkse afrekening volgen. Indien je die niet krijgt, moet je daar zelf actief om vragen. Anders bestaat immers de kans dat je dit pas na een aantal jaar krijgt en dat de rekening hoog oploopt. De verhuurder kan over het algemeen immers tot 5 jaar terugvorderen!

Enkel wanneer in het huurcontract bepaald wordt dat het maandelijks bedrag vast (forfaitair) is, kan er in principe geen afrekening volgen.

Indien je meer informatie wenst, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met de Huurdersbond.

Huurdersbond Oost-Vlaanderen v.z.w. is een ledenorganisatie die juridisch advies geeft aan sociale en private huurders, voor een jaarlidgeld van 20 euro. Wij hebben spreekuren in Sint-Amandsberg, Eeklo, Aalst en Ronse. Voor meer informatie: 09/223.28.77 of 09/223.63.20, elke werkdag tussen 9u30 en 12u30. Zie ook www.huurdersbond.be.

De afdeling Waasland geeft advies in Sint-Niklaas en Dendermonde (03/778.36.90).
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  26-10-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je een tip of een truk plaatsen?
 


AdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het