Gouden huwelijksjubileum voor echtpaar Bonny-DecorteEddy Bonny en Annie Decorte vierden op zaterdag 9 september 2017 hun 50stehuwelijksverjaardag in restaurant Schildia. Het echtpaar kreeg er felicitaties uit naam van het gemeentebestuur bij monde van schepen Piet De Groote. Eddy en Annie stapten in het huwelijksbootje in Lissewege op 8 september 1967.

Eddy Bonny is geboren op 19 september 1945 in Blankenberge. Hij groeide op in een gezin met 4 kinderen. Zijn vader Albert Bonny was schilder-behanger en baatte in de Pannenstraat 122 een winkel uit. Net na de oorlog werkte Albert eerst nog bij schepen Parez. Eddy liep school in de gemeenteschool van Heist en daarna bij de broeders Xaverianen. Vanaf zijn 16de werkte Eddy bij zijn vader. Hij volgde nog 4 jaar avondschool in Gent om zelfstandig ondernemer te kunnen worden. In 1979 nam hij de zaak van zijn ouders over. Naast de winkel van zijn ouders, huurde hij ook nog 40 jaar lang een handelspand in de Pannenstraat 94-96. Uiteindelijk runde hij met Annie 3 winkels tot hij de meubelzaak uiteindelijk overliet aan zijn zoon Chris. 

Hij vervulde 12 maanden zijn legerdienst. Na zijn opleiding in Chièvres en Koksijde werd hij gekazerneerd bij de Luchtmacht in Kleine Brogel. Hij werkte er in de verkeerstoren, maar heeft ook diverse vluchten met transportvliegtuigen meegemaakt. Wielrenner Eric De Vlaeminck was een van zijn bekende mede-miliciens.

Annie Decorte zag het levenslicht op 24 september 1946 in Lissewege. Ze komt uit een gezin met 7 kinderen en groeide op in de Uitkerstraat in Lissewege. Als oudste fungeerde ze een beetje als extra moederkloek voor de jongere broertjes en zusjes. Haar vader werkte in de cokesfabriek van Zwankendamme en bouwde als naarstige en handige metser op zijn eentje ook heel wat huizen. Haar mama deed het huishouden en zorgde zoals Sneeuwwitje voor haar 7 kleine ‘knaspers’. Annie liep school in de Weststraat in Blankenberge. Ze volgde de richting snit en naad en ging als 13-jarige al vlug aan de slag bij Fientje Vlietinck om er mee te helpen in de winkel en het huishouden te verzorgen. Ze bleef daar werken tot haar huwelijk met Eddy.

Het paar heeft 3 kinderen en 7 kleinkinderen.

Zoon Chris is samen met Carine. Chris heeft 3 kinderen Gregory, Annelies  en Charlotte. Carine heeft zelf ook 2 kinderen: Bert en Eline.

Dochter Sandra is gehuwd met Antoine Vlietinck en heeft 2 kinderen: Eline (die samenwoont met Peter Coudeville) en Cedric.

Kathleen is gehuwd met visser Jeffrey. Zij hebben 2 zonen Dylan (die samen is met Chaveli De Muynck) en Daimen. 

Eddy is altijd heel sportief geweest. Hij was een uitstekend loper en voetballer. Nu het met zijn fysieke conditie wat minder gesteld is, gaat hij enkel nog naar het voetbal kijken. Hij drinkt ook graag een pintje in Heist. Hij houdt van biljarten en is een ster aan de kickerbak. Zelfs op hogere leeftijd “kuist” hij samen met zoon Chris heel wat jonge gasten af. Hij maakt ook graag een ritje met de fiets.

Annie zegt altijd dat ze geen echte hobby’s heeft en eigenlijk heel haar leven in de meubelzaak stond en hard gewerkt heeft. Maar ze staat altijd klaar om haar kinderen en kleinkinderen te helpen met het brengen van een soepje in de winter, het herstellen van een gescheurde broek of het uitvoeren van een boodschap. Ze trekt er ook graag op uit met Eddy en passeert dan vaak aan haar ouderlijk huis dat nog altijd veel emoties bij haar losweekt. Ze is een echte keukenprinses die overheerlijke oliebollen, pannenkoeken en wafels bakt voor heel de familie.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-09-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je een familiebericht?
 Meer nieuws over Knokke-Heist

Knokke - Heist
14-06-2018

Onze gemeente telt opnieuw een nieuwe handelaar met de kapperszaak New Look Hair Artist in de Dumortierlaan 92. Zaakvoerster Virginie Keifens uit Malmedy strijkt zo neer in Knokke-Heist met haar prestigieuze kappersketen. Je kunt er terecht voor knippen, brushing en mèches en de zaak werkt met producten van Kerastase, Redken en Matrix. New Look Hair Artist heeft ook salons in Waimes,...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
14-06-2018

Horeca Vlaanderen organiseert op dinsdag 19 juni 2018 van 9 tot 12 uur een startersopleiding in Kortrijk. Deze opleiding is gratis en bedoeld voor iedereen die eraan denkt om een horecazaak te starten, maar ook voor ondernemers die pas gestart zijn. Meer info en inschrijven:https://www.horecavlaanderen.be/startersopleidingen. Droom je ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
14-06-2018

De Vlaamse visserij heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om duurzamer te worden en lanceerde op maandag 11 juni ‘Visserij Verduurzaamt’, een erkenning van de Belgische rederijen rond verduurzaming. Op basis van 11 indicatoren ontwikkelde het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) de Valduvis-tool om die inspanningen in cijfers uit te drukken. Via Valduvis, kort voor...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
13-06-2018

Knokke-Heist is tussen 14 en 17 juni 2018 het decor voor een wereldprimeur: de eerste 'Short Take Off & Landing'-wedstrijd op een strand. Het principe van ‘de Zoute Air Trophy' is relatief simpel: de deelnemers proberen met hun vliegtuigen op een zo kort mogelijke afstand op te stijgen en te landen. Om de veiligheid van de deelnemers en omstaanders te garanderen, gelden er...


Meer info

Knokke-HeistAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het