Gouden huwelijksjubileum voor echtpaar Bonny-DecorteEddy Bonny en Annie Decorte vierden op zaterdag 9 september 2017 hun 50stehuwelijksverjaardag in restaurant Schildia. Het echtpaar kreeg er felicitaties uit naam van het gemeentebestuur bij monde van schepen Piet De Groote. Eddy en Annie stapten in het huwelijksbootje in Lissewege op 8 september 1967.

Eddy Bonny is geboren op 19 september 1945 in Blankenberge. Hij groeide op in een gezin met 4 kinderen. Zijn vader Albert Bonny was schilder-behanger en baatte in de Pannenstraat 122 een winkel uit. Net na de oorlog werkte Albert eerst nog bij schepen Parez. Eddy liep school in de gemeenteschool van Heist en daarna bij de broeders Xaverianen. Vanaf zijn 16de werkte Eddy bij zijn vader. Hij volgde nog 4 jaar avondschool in Gent om zelfstandig ondernemer te kunnen worden. In 1979 nam hij de zaak van zijn ouders over. Naast de winkel van zijn ouders, huurde hij ook nog 40 jaar lang een handelspand in de Pannenstraat 94-96. Uiteindelijk runde hij met Annie 3 winkels tot hij de meubelzaak uiteindelijk overliet aan zijn zoon Chris. 

Hij vervulde 12 maanden zijn legerdienst. Na zijn opleiding in Chièvres en Koksijde werd hij gekazerneerd bij de Luchtmacht in Kleine Brogel. Hij werkte er in de verkeerstoren, maar heeft ook diverse vluchten met transportvliegtuigen meegemaakt. Wielrenner Eric De Vlaeminck was een van zijn bekende mede-miliciens.

Annie Decorte zag het levenslicht op 24 september 1946 in Lissewege. Ze komt uit een gezin met 7 kinderen en groeide op in de Uitkerstraat in Lissewege. Als oudste fungeerde ze een beetje als extra moederkloek voor de jongere broertjes en zusjes. Haar vader werkte in de cokesfabriek van Zwankendamme en bouwde als naarstige en handige metser op zijn eentje ook heel wat huizen. Haar mama deed het huishouden en zorgde zoals Sneeuwwitje voor haar 7 kleine ‘knaspers’. Annie liep school in de Weststraat in Blankenberge. Ze volgde de richting snit en naad en ging als 13-jarige al vlug aan de slag bij Fientje Vlietinck om er mee te helpen in de winkel en het huishouden te verzorgen. Ze bleef daar werken tot haar huwelijk met Eddy.

Het paar heeft 3 kinderen en 7 kleinkinderen.

Zoon Chris is samen met Carine. Chris heeft 3 kinderen Gregory, Annelies  en Charlotte. Carine heeft zelf ook 2 kinderen: Bert en Eline.

Dochter Sandra is gehuwd met Antoine Vlietinck en heeft 2 kinderen: Eline (die samenwoont met Peter Coudeville) en Cedric.

Kathleen is gehuwd met visser Jeffrey. Zij hebben 2 zonen Dylan (die samen is met Chaveli De Muynck) en Daimen. 

Eddy is altijd heel sportief geweest. Hij was een uitstekend loper en voetballer. Nu het met zijn fysieke conditie wat minder gesteld is, gaat hij enkel nog naar het voetbal kijken. Hij drinkt ook graag een pintje in Heist. Hij houdt van biljarten en is een ster aan de kickerbak. Zelfs op hogere leeftijd “kuist” hij samen met zoon Chris heel wat jonge gasten af. Hij maakt ook graag een ritje met de fiets.

Annie zegt altijd dat ze geen echte hobby’s heeft en eigenlijk heel haar leven in de meubelzaak stond en hard gewerkt heeft. Maar ze staat altijd klaar om haar kinderen en kleinkinderen te helpen met het brengen van een soepje in de winter, het herstellen van een gescheurde broek of het uitvoeren van een boodschap. Ze trekt er ook graag op uit met Eddy en passeert dan vaak aan haar ouderlijk huis dat nog altijd veel emoties bij haar losweekt. Ze is een echte keukenprinses die overheerlijke oliebollen, pannenkoeken en wafels bakt voor heel de familie.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-09-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je een familiebericht?
 Meer nieuws over Knokke-Heist

Knokke - Heist
13-12-2017

De traditionele kerstboomverbranding van Jeugdraad Knokke-Heist maakt dit jaar plaats voor een Winterdrink. Bij het verbranden van kerstbomen komt veel stikstof en fijn stof vrij. De adviesraad koos daarom na overleg met het gemeentebestuur voor een nieuw milieuvriendelijker concept, maar wel even gezellig. De Winterdrink vindt plaats op zondag 14 januari 2018 om 14 uur in het tentendorp op het...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
13-12-2017

Door het grote succes van de filmvoorstellingen 'de dag van toen, mensen uit Knokke-Heist vertellen' worden op woensdag 7 februari 2018 twee extra vertoningen georganiseerd in de schouwburg van Cultuurcentrum Scharpoord. De voorstellingen zijn opnieuw gratis en reservatie is verplicht. Tijdens de filmvoorstelling van één uur maken we kennis met 10 bekende en minder bekende...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
13-12-2017

Het Centrum voor volwassenenonderwijs IVO Knokke-Heist startte in oktober met de opleidingen 'Zorgkundige' en 'Buitenschrijnwerk' in het Kasteeltje in de Kursaalstraat 55 (voormalige visserijschool in Heist). Op vrijdag 15 december 2017 kun je er terecht van 15.30 tot 21 uur voor een Winterfair ten voordele van de Vzw Clinidogs in het kader van 'De Warmste Week" van...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
13-12-2017

Op donderdag 14 december 2017 om 20 uur brengt vtbKultuur Knokke-Heist de zonnepanelenfietser Grégory Lewyllie naar het Cultuurcentrum Scharpoord met een unieke reisreportage. Grégory is werkzaam als pers- en communicatieverantwoordelijke binnen het onderwijs. Al tien jaar lang combineert hij in zijn vrije tijd de passies reizen en fietsen. Zijn zwerftocht doorheen Latijns-Amerika...


Meer info

Knokke-HeistAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het