Gouden huwelijksjubileum voor echtpaar Bonny-DecorteEddy Bonny en Annie Decorte vierden op zaterdag 9 september 2017 hun 50stehuwelijksverjaardag in restaurant Schildia. Het echtpaar kreeg er felicitaties uit naam van het gemeentebestuur bij monde van schepen Piet De Groote. Eddy en Annie stapten in het huwelijksbootje in Lissewege op 8 september 1967.

Eddy Bonny is geboren op 19 september 1945 in Blankenberge. Hij groeide op in een gezin met 4 kinderen. Zijn vader Albert Bonny was schilder-behanger en baatte in de Pannenstraat 122 een winkel uit. Net na de oorlog werkte Albert eerst nog bij schepen Parez. Eddy liep school in de gemeenteschool van Heist en daarna bij de broeders Xaverianen. Vanaf zijn 16de werkte Eddy bij zijn vader. Hij volgde nog 4 jaar avondschool in Gent om zelfstandig ondernemer te kunnen worden. In 1979 nam hij de zaak van zijn ouders over. Naast de winkel van zijn ouders, huurde hij ook nog 40 jaar lang een handelspand in de Pannenstraat 94-96. Uiteindelijk runde hij met Annie 3 winkels tot hij de meubelzaak uiteindelijk overliet aan zijn zoon Chris. 

Hij vervulde 12 maanden zijn legerdienst. Na zijn opleiding in Chièvres en Koksijde werd hij gekazerneerd bij de Luchtmacht in Kleine Brogel. Hij werkte er in de verkeerstoren, maar heeft ook diverse vluchten met transportvliegtuigen meegemaakt. Wielrenner Eric De Vlaeminck was een van zijn bekende mede-miliciens.

Annie Decorte zag het levenslicht op 24 september 1946 in Lissewege. Ze komt uit een gezin met 7 kinderen en groeide op in de Uitkerstraat in Lissewege. Als oudste fungeerde ze een beetje als extra moederkloek voor de jongere broertjes en zusjes. Haar vader werkte in de cokesfabriek van Zwankendamme en bouwde als naarstige en handige metser op zijn eentje ook heel wat huizen. Haar mama deed het huishouden en zorgde zoals Sneeuwwitje voor haar 7 kleine ‘knaspers’. Annie liep school in de Weststraat in Blankenberge. Ze volgde de richting snit en naad en ging als 13-jarige al vlug aan de slag bij Fientje Vlietinck om er mee te helpen in de winkel en het huishouden te verzorgen. Ze bleef daar werken tot haar huwelijk met Eddy.

Het paar heeft 3 kinderen en 7 kleinkinderen.

Zoon Chris is samen met Carine. Chris heeft 3 kinderen Gregory, Annelies  en Charlotte. Carine heeft zelf ook 2 kinderen: Bert en Eline.

Dochter Sandra is gehuwd met Antoine Vlietinck en heeft 2 kinderen: Eline (die samenwoont met Peter Coudeville) en Cedric.

Kathleen is gehuwd met visser Jeffrey. Zij hebben 2 zonen Dylan (die samen is met Chaveli De Muynck) en Daimen. 

Eddy is altijd heel sportief geweest. Hij was een uitstekend loper en voetballer. Nu het met zijn fysieke conditie wat minder gesteld is, gaat hij enkel nog naar het voetbal kijken. Hij drinkt ook graag een pintje in Heist. Hij houdt van biljarten en is een ster aan de kickerbak. Zelfs op hogere leeftijd “kuist” hij samen met zoon Chris heel wat jonge gasten af. Hij maakt ook graag een ritje met de fiets.

Annie zegt altijd dat ze geen echte hobby’s heeft en eigenlijk heel haar leven in de meubelzaak stond en hard gewerkt heeft. Maar ze staat altijd klaar om haar kinderen en kleinkinderen te helpen met het brengen van een soepje in de winter, het herstellen van een gescheurde broek of het uitvoeren van een boodschap. Ze trekt er ook graag op uit met Eddy en passeert dan vaak aan haar ouderlijk huis dat nog altijd veel emoties bij haar losweekt. Ze is een echte keukenprinses die overheerlijke oliebollen, pannenkoeken en wafels bakt voor heel de familie.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-09-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je een familiebericht?
 Meer nieuws over Knokke-Heist

Knokke - Heist
23-02-2018

Op zaterdag 24 maart 2018 vindt Earth Hour opnieuw plaats tussen 20.30 en 21.30 uur. Earth Hour is een initiatief van het World Wildlife Fund (WWF) dat de overdaad aan verlichting wil aanklagen. Er wordt volgens hen te veel en verkeerd verlicht. Het kan vaak met minder verlichting zonder dat de veiligheid in het gedrang komt. Ook wordt de verlichting vaak naar boven gestraald. Te veel nachtelijke...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
23-02-2018

Het beheerplan voor het Zwin Natuur Park ligt van 24 februari t.e.m. 24 maart 2018 ter inzage in het bezoekerscentrum van het Zwin Natuur Park. De kaarten en teksten kun je eveneens HIER downloaden. Op zaterdag 24 februari 2018 ben je vanaf 14 uur van harte welkom op een infowandeling over dit natuurbeheerplan in het bezoekerscentrum. Na een korte uitleg worden de maatregelen uit het beheerplan...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
23-02-2018

Op dinsdag 6 maart 2018 om 20 uur kun je in de filmzaal van CC Scharpoord terecht voor de vertoning van de film ‘Feel my Love’. Regisseur Griet Teck heeft een indringend portret gemaakt over mensen die leven met dementie. Feel My Love is een pakkende observatie van het menselijk bestaan en schetst een intiem portret over leven en oud worden met dementie. Louise, Bes, Denise, Louisa,...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
22-02-2018

Naar aanleiding van de voorbereidende wegwerkzaamheden van het project Heldentorens zal vanaf vrijdag 23 februari 2018 de Noordstraat ter hoogte van de elektriciteitscabine van Eandis worden afgesloten voor het doorgaand verkeer. Er is enkel nog plaatselijk verkeer toegelaten vanaf de Pannenstraat tot aan de werkzone in de Noordstraat. De werkzaamheden zullen vermoedelijk 3 tot 4 weken in beslag...


Meer info

Knokke-HeistAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het