Gouden huwelijksjubileum voor echtpaar Bonny-DecorteEddy Bonny en Annie Decorte vierden op zaterdag 9 september 2017 hun 50stehuwelijksverjaardag in restaurant Schildia. Het echtpaar kreeg er felicitaties uit naam van het gemeentebestuur bij monde van schepen Piet De Groote. Eddy en Annie stapten in het huwelijksbootje in Lissewege op 8 september 1967.

Eddy Bonny is geboren op 19 september 1945 in Blankenberge. Hij groeide op in een gezin met 4 kinderen. Zijn vader Albert Bonny was schilder-behanger en baatte in de Pannenstraat 122 een winkel uit. Net na de oorlog werkte Albert eerst nog bij schepen Parez. Eddy liep school in de gemeenteschool van Heist en daarna bij de broeders Xaverianen. Vanaf zijn 16de werkte Eddy bij zijn vader. Hij volgde nog 4 jaar avondschool in Gent om zelfstandig ondernemer te kunnen worden. In 1979 nam hij de zaak van zijn ouders over. Naast de winkel van zijn ouders, huurde hij ook nog 40 jaar lang een handelspand in de Pannenstraat 94-96. Uiteindelijk runde hij met Annie 3 winkels tot hij de meubelzaak uiteindelijk overliet aan zijn zoon Chris. 

Hij vervulde 12 maanden zijn legerdienst. Na zijn opleiding in Chièvres en Koksijde werd hij gekazerneerd bij de Luchtmacht in Kleine Brogel. Hij werkte er in de verkeerstoren, maar heeft ook diverse vluchten met transportvliegtuigen meegemaakt. Wielrenner Eric De Vlaeminck was een van zijn bekende mede-miliciens.

Annie Decorte zag het levenslicht op 24 september 1946 in Lissewege. Ze komt uit een gezin met 7 kinderen en groeide op in de Uitkerstraat in Lissewege. Als oudste fungeerde ze een beetje als extra moederkloek voor de jongere broertjes en zusjes. Haar vader werkte in de cokesfabriek van Zwankendamme en bouwde als naarstige en handige metser op zijn eentje ook heel wat huizen. Haar mama deed het huishouden en zorgde zoals Sneeuwwitje voor haar 7 kleine ‘knaspers’. Annie liep school in de Weststraat in Blankenberge. Ze volgde de richting snit en naad en ging als 13-jarige al vlug aan de slag bij Fientje Vlietinck om er mee te helpen in de winkel en het huishouden te verzorgen. Ze bleef daar werken tot haar huwelijk met Eddy.

Het paar heeft 3 kinderen en 7 kleinkinderen.

Zoon Chris is samen met Carine. Chris heeft 3 kinderen Gregory, Annelies  en Charlotte. Carine heeft zelf ook 2 kinderen: Bert en Eline.

Dochter Sandra is gehuwd met Antoine Vlietinck en heeft 2 kinderen: Eline (die samenwoont met Peter Coudeville) en Cedric.

Kathleen is gehuwd met visser Jeffrey. Zij hebben 2 zonen Dylan (die samen is met Chaveli De Muynck) en Daimen. 

Eddy is altijd heel sportief geweest. Hij was een uitstekend loper en voetballer. Nu het met zijn fysieke conditie wat minder gesteld is, gaat hij enkel nog naar het voetbal kijken. Hij drinkt ook graag een pintje in Heist. Hij houdt van biljarten en is een ster aan de kickerbak. Zelfs op hogere leeftijd “kuist” hij samen met zoon Chris heel wat jonge gasten af. Hij maakt ook graag een ritje met de fiets.

Annie zegt altijd dat ze geen echte hobby’s heeft en eigenlijk heel haar leven in de meubelzaak stond en hard gewerkt heeft. Maar ze staat altijd klaar om haar kinderen en kleinkinderen te helpen met het brengen van een soepje in de winter, het herstellen van een gescheurde broek of het uitvoeren van een boodschap. Ze trekt er ook graag op uit met Eddy en passeert dan vaak aan haar ouderlijk huis dat nog altijd veel emoties bij haar losweekt. Ze is een echte keukenprinses die overheerlijke oliebollen, pannenkoeken en wafels bakt voor heel de familie.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-09-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je een familiebericht?
 Meer nieuws over Knokke-Heist

Knokke - Heist
20-10-2017

Op zondag 22 oktober 2017 om 10 uur kun je terecht in Museum Sincfala voor een lezing door Jan Van Acker over Niklaas De Roover, een weldoener uit de vroege 19deeeuw. Jan Van Acker is een wetenschappelijk medewerker van het Abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde. In 1833 stierf Niklaas De Roover, de allerlaatste cisterciënzermonnik van de vroegere Duinenabdij. Hij was de enige beheerder van het...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
20-10-2017

Durf jij voor slechts 4 euro een laatste bezoek brengen aan het luguber gebouw van de school Sibe dat klaar staat voor de sloophamer? Raap je moed bijeen en kom op zaterdag 28, zondag 29, maandag 30 of dinsdag 31 oktober 2017 naar het Halloween-event. Op woensdag 1 november wordt het gebouw gelukkig definitief gesloopt en zijn we van alle zorgen af! Diegenen die durven en levend het pand...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
20-10-2017

De bibliotheek pakt op woensdagavond 25 oktober om 20 uur uit met een boeiende lezing over cybercrime door specialist Kurt Callewaert. De Apple club verzorgt het avondprogramma. In samenwerking met de lokale politie van Knokke-Heist geeft Kurt Callewaert een lezing over cybercrime en cybersecurity. Kurt Callewaert is professor en onderzoeker in de toegepaste informatica. Hij heeft meer dan 30...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
19-10-2017

Op woensdagnamiddag 25 oktober 2017 kun je van 14 tot 17 uur terecht in de bibliotheek voor een kennismaking met de 3D-printer en drone. Een 3D-printer is een apparaat waarmee je driedimensionale objecten kunt maken. In de bibliotheek kun je zo’n 3D-printer aan het werk zien. Diezelfde namiddag zal ook een drone in de bibliotheek rondvliegen. Uitkijken dus! Van 20 oktober tot 5 november...


Meer info

Knokke-HeistAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het