Briljanten huwelijksjubileum van Robert Vanhullebus en Lucienne Van ParysOp zondag 11 maart 2018 vierden Robert Vanhullebus en Lucienne Van Parys hun 65ste huwelijksjubileum in Hof Ter Mude. Het paar trad op 14 februari 1953 in het huwelijksbootje in Brugge. Beiden geboren en getogen Bruggelingen verhuisden zes jaar geleden definitief naar Knokke-Heist. Schepen Jan Morbee feliciteerde Robert en Lucienne namens het gemeentebestuur. Het koppel houdt van reizen en wandelen. Met de rollator doen ze nog regelmatig een wandelingetje om iets te eten of een koffietje te drinken in de Lippenslaan. (foto Anne-Marie Maertens)

Levensloop van Robert

Robert is geboren in Brugge op 2 juni 1930. Hij komt uit een gezin met 2 kinderen. Zijn vader was metser, maar slachtte tussendoor ook varkens bij landbouwers. Het gezin woonde in de Doornstraat in Sint-Andries. Robert volgde vakschool in de Katelijnestraat. Na zijn schoolperiode heeft hij een tijd gewerkt bij meubelmaker Claeys in Brugge. Hij deed legerdienst gedurende 18 maanden bij de luchtmacht in Koksijde waar hij instond voor het onderhoud van de vliegtuigen. Hij ging ook op manoeuvres in Nederland. Na zijn huwelijk werd hij zelfstandig meubelmaker samen met zijn schoonbroer (broer van Lucienne). De onderneming groeide uit tot een bloeiend bedrijf met 15 werknemers. Robert werkte elke dag van ’s morgens 7.30 uur tot 20.30 uur. Een van zijn mooie realisaties is het raamwerk in het Brugse Zilverpand. Hij stopte met werken op 60-jarige leeftijd. Nu doet de zoon van de schoonbroer de zaak verder. De naam van het aannemersbedrijf is nog altijd Van Parys-Vanhullebus.

Levensloop van Lucienne

Lucienne zag het levenslicht in Brugge op 20 mei 1930. Ze komt uit een gezin met 2 kinderen. Haar vader was meubelmaker. Het gezin woonde in Brugge.  Lucienne liep school bij de “Papnunnen” in de Wijngaardstraat.  Ze leerde naaien bij privénaaisters. Na haar schoolperiode heeft ze een hele periode bij dokter Warmoes gewerkt als medisch secretaresse. Ze moest er foto’s ontwikkelen van ingewanden van patiënten. Op een dag moest ze ook een potje naar de dokterspraktijk brengen. Ze kon haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en maakte onderweg het potje open. Het bleek uiteindelijk om stoelgang te gaan. Sindsdien deed ze nooit meer een potje “meneer dokteur” open. Toen ze met Robert huwde kreeg ze eervol ontslag en ook een prachtige kristallen vaas die nog altijd in haar salon pronkt. Daarna werkte ze in hotel de Sablon in Brugge gedurende 18 jaar. In de zogenaamde “office” zorgde ze voor de koffie, thee, desserts en roomijs en deed ze ook de afwas.

Het paar leerde elkaar op de leeftijd van 16 jaar kennen op de foor in de “Botanieken Hof” (Koningin Astridpark) in Brugge. Het begon allemaal aan het kraam met de “spuitjes”. Ze woonden een hele tijd in bij de ouders van Lucienne in de Zwarte Leertouwersstraat. Daarna bouwden ze een huis in Sint-Andries, maar de mama van Lucienne zag het niet zitten om daar te wonen. Ze verkochten daarom dit huis en bouwden een villa in Assebroek. Na 1 jaar stierf de mama van Lucienne aan een hersenbloeding maar ze zorgde nog 9 jaar voor haar inwonende papa.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-03-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je een familiebericht?
 Meer nieuws over Knokke-Heist

Knokke - Heist
22-03-2018

In opdracht van Oostkustpolder zou aannemer Vanlersberghe vanaf maandag 19 maart 2018 een persleiding aanleggen die de Hazegrasstraat moet dwarsen ter hoogte van het Jagerspad. De start van de werkzaamheden is op vraag van de aannemer verschoven naar maandag 16 april 2018.


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
22-03-2018

Vanaf maandag 26 maart tot en met dinsdag 10 april 2018 zullen er oeververstevigingswerken uitgevoerd worden in de Oude Hoekestraat ten zuiden van de Dudzelestraat. Tijdens de duur van de werkzaamheden zal gemotoriseerd verkeer niet mogelijk zijn. Tijdens de uitvoering van de werken blijven de trottoirs steeds toegankelijk voor voetgangers en fietsers.


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
22-03-2018

Op zondag 18 maart 2018 vierden Roland Deetens en Marie-Claire Devolder hun 50ste huwelijksverjaardag in Carpe Diem in Sint-Laureins. Het echtpaar stapte in het huwelijksbootje in Ramskapelle op 19 maart 1968. Schepenen Piet De Groote en Kris Demeyere feliciteerden het koppel in naam van het gemeentebestuur. Roland Deetens is geboren in Dudzele op 19 maart 1942. Hij komt uit een gezin met 3...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
22-03-2018

De eerste namen voor Kneistival zijn bekend. Op dinsdag 17 juli 2018 om 20 uur hebben The Skadillacs de eer om het gratis rock- en popfestival te openen. Om 21 uur zorgen De Kreuners voor een daverende afsluiter van de 1ste Kneistivalavond. Op vrijdag 20 juli 2018 staan de Nederlandse groepen Navarone en op zondag 22 juli 2018 DeWolff in de put van Heist. The Skadillacs Als het aan deze 8...


Meer info

Knokke-HeistAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het