Viering 100-jarige Jan Baptist SemailGeboren op 15 januari 1918

Voor familie en vrienden is het Jean.

Jean is geboren in Ganshoren, als oudste zoon in een gezin met 5 kinderen.

Hij had 4 zussen die hij samen met zijn mama grootbracht. Zijn vader was een zelfstandige koperslager.

Op 14-jarige leeftijd ging hij werken in de fabriek van zijn vader en later in een fabriek die knopen fabriceerde.

 

Op zijn 18de werd hij verliefd op Maria Stoffels. Ze trouwden in 1937, want hun 1ste en enige dochter Mady was op komst. Zij werd geboren in maart 1938.

Bompa Jean moest dan nog aan zijn legerdienst beginnen, hij diende bij de cavalerie.

Zijn legerdienst zou spijtig genoeg lang duren, want WOII brak uit en bompa maakte die van heel kortbij mee.

Hij werd aan het einde van WOII opgepakt en afgevoerd naar Duitsland. Maar den bompa was altijd “een durver en een snelle” en hij kon gaan lopen. Hij ging een huis binnen waar schilders aan het werk waren en trok een schilderskostuum aan. Zo kon hij ontsnappen en terugkeren naar zijn gezin in Neder-over-Heembeek.

 

Hij startte in de kelder van zijn appartement een zaakje, waar hij als houtbewerker aan de slag ging.

Hij maakte houten onderdelen van paraplu’s, houten handvaten van kookpotten en pannen. Al snel werd de kelder te klein en kochten ze een atelier (oude loods van de Duitsers in Diegem). Zijn vrouw hielp hem met de zaak.

Maar de komst van “bakeliet” zorgde voor een terugval en bompa moest de zaak verkopen.

Hij ging aan de slag als stellingbouwer bij de man van zijn zus. Hij werkte o.a. aan de bouw van de Martini-building in Brussel en in Namen aan de brug over de Maas.

Bobonne vond dit allemaal nogal gevaarlijk en ze gingen op zoek naar iets anders.

Ze werden conciërge bij Motorparts in Schaarbeek. Bompa zorgde voor het wagenpark, auto’s waren altijd een passie voor hem.

 

In 1953 kocht hij zijn 1ste auto, een Morris ten minor, waarmee ze vele uitstapjes maakten naar het strand van Hofstade en naar Sint-Anneke.

In 1958 kocht hij een Fiat 600 en een brommer.

 

In 1969 kochten ze een stuk grond en een stacaravan in Yvoir, waar ze vanaf dan elk weekend naartoe trokken. Met vrienden die ze daar leerden kennen gingen ze een aantal keren met de bus naar Spanje en in 1975 maakten ze hun enige vliegtuigreis naar Napels in Italië.

 

In 1958 trouwde hun dochter Mady met Ferdinand De Vos. Kort daarna kwamen hun kleinzonen Guy en Rudy.

De kleinkinderen gingen vaak mee naar de caravan in Yvoir, waar ze dan met den bompa op ontdekkingstocht trokken door de bossen.

 

In 1990 kwamen ze terug in Diegem wonen, in de bungalow naast dochter Mady en achter de kleinkinderen.

In 1995 en 1996 kwamen de achterkleinkinderen Niels en Kim.

 

Bompa zong graag, hij hoort graag de liedjes van Remy Ray (zijn ex-schoonbroer) en accordeonmuziek.

 

In 1997 vierden ze hun diamanten bruiloft. Daarna begon bobonne te sukkelen met haar gezondheid en in 2001, na 63 jaar huwelijk moesten ze afscheid van mekaar nemen.

 

Bompa, die moeilijk alleen kon zijn, leerde tijdens een uitstapje van de gemeentelijke seniorenraad nog iemand kennen, waarmee hij nog leuke uitstapjes kon maken. Hij kocht ook opnieuw een hond, Snoepie,  die hij met heel veel liefde verzorgde.

 

Tot 1996 woonde hij in Diegem, naast zijn dochter.

 

Alvast proficiat en als geschenk van de gemeente werd een bedrag van 500 euro op uw rekening gestort.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-01-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis een familiebericht plaatsen?
 Meer nieuws over Machelen

Machelen
17-10-2018

Machelen doet weer aan de Nacht van de Duisternis op 20 oktober. Dan doven we de buitenverlichting en klemtoonverlichting van een aantal openbare gebouwen. Zo kan je even proeven van de rust en gezelligheid van een donkere nacht. Van vrijdagavond 19 oktober tot maandagochtend 22 oktober doven we de verlichting aan de kerk van Machelen en van Diegem, aan de bib in Machelen en het Kasteel...


Meer info

Machelen
Machelen
12-10-2018

Met de opening van de nieuwe atletiekpiste gaan we een laatste fase in de realisatie van Vrijetijdssite Bosveld in. Een site waar sport, ontspanning, spel, jeugd, cultuur en gemeenschapsvorming elkaar ontmoeten in en rond het park van Machelen. Onze atletiekvereniging kent een enorm groeipotentieel. De gemeente wil dan ook alle kansen bieden aan haar inwoners om verschillende disciplines uit...


Meer info

Machelen
Machelen
+1
26-09-2018

Chantal Claessens, uitbaatster van taverne Nova in Machelen, kiest voor Fairtrade. Het gemeentebestuur juicht dit toe. We willen ze daarom in de kijker zetten! Momenteel wordt er al Fairtrade koffie en fruitsap geschonken, binnenkort wordt het assortiment nog uitgebreid. De gemeente Machelen werd in 2016 uitgeroepen tot Fairtradegemeente. We stimuleren nieuwe bedrijven, winkels en...


Meer info

Machelen
Machelen
20-09-2018

Vanaf 28 september kan de gemeente Machelen zich officieel ‘hartveilige gemeente’ noemen. Dan vindt de laatste sessie ‘reanimeren en het gebruik van een AED-toestel’ voor het personeel plaats. Samen met het Rode Kruis organiseerde de gemeente 4 succesvolle sessies in het leren reanimeren en het gebruik van een AED-toestel. Een dertigtal geïnteresseerde inwoners en...


Meer info

MachelenAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het