Al fietsend genieten van ongerepte natuurOntdek het enige Nationaal Park van België via de toegangspoort Lieteberg, de ideale uitvalsbasis voor een prachtige fietstocht. Zeker ook doen: Het Blotevoetenpad!

 

 

Onthaal- en bezoekerscentrum Lieteberg ligt midden in de prachtige natuur in hartje Limburg, in een voormalige zand- en grindgroeve. Hier word je helemaal één met de natuur. Lieteberg ligt aan knooppunt 64, het vertrekpunt voor jouw fietstocht doorheen het Nationaal Park Hoge Kempen. Uitgestrekte dennenbossen en bloeiende heiden wisselen elkaar af. Grote waterplassen en grindgroeves geven de omgeving nog extra karakter. Via het fietsroutenetwerk ontdek je de mooiste plekjes van het Nationaal Park. Je kan zelf je fietstocht samenstellen via het knooppuntensysteem of één van de uitgestippelde fietstochten volgen. Er zijn zelfs grensoverschrijdende fietsroutes. Fietskaarten zijn te koop aan het onthaal.

Geen fiets bij de hand? Reserveer een glimmend groen exemplaar via fietsparadijslimburg.be. Lieteberg is een van de vele afhaalpunten. Kies voor een stadsfiets met of zonder kinderzitje, een kinderfiets of een co-pilot tandem voor een volwassene en kind. Nog een fietstas erbij? Klik, ... en je bent vertrokken!

Plan je je fietstocht tot na sluitingsuur van het bezoekerscentrum? Geen nood, de fietsenstalling is ook na sluitingstijd bereikbaar.

 

Huur hier jouw fiets bij Lieteberg

 

 

Blotevoetenpad

Trek je schoenen uit en wandel bijna 3 km op blote voeten over een parcours van hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water. Zo voel je de bijzondere prikkels van de bodem. Je beklimt zandheuvels en steile hellingen en waadt door waterpartijen. Ga zeker een kijkje nemen op de 18 meter hoge houten uitkijktoren en geniet van een prachtig vergezicht. Klik hier voor meer info en openingsuren.

 

 

Kriebelende beestjes

Bij Lieteberg valt nog veel meer te beleven. In het bijen- en insectencentrum ontdek je een fascinerende microkosmos. Je mond valt open van al die fladderende vlinderjuweeltjes en miljoenen wriemelende beestjes.
 

 

In de vlinderkoepel krijgen onze Europese vlinders maximale overlevingskansen en leer je hoe je zelf aan de slag kan om het leven van onze vlinders gemakkelijker te maken. Ook de bijen krijgen bijzondere aandacht in Lieteberg. Niet enkel imkers maar iedereen kan er kennis maken met de boeiende en wondere wereld van bijen. Wist je trouwens dat bijen heel belangrijk zijn voor het voortbestaan van de mensheid?

 

 

Tot in Zutendaal!
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
Fietsparadijs Limburg Reserveer
 
Op:  10-09-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Fietsparadijs Limburg

Hasselt
10-09-2019

Fietsers, wandelaars en spelende kinderen krijgen er vrij spel tussen 13 en 17 uur. Neem je fiets en kom mee genieten van optredens, workshops, snuisterkraampjes, drank- en eettentjes, ....Geen fiets? Reserveer er dan vlug eentje op fietsparadijslimburg.be en haal hem af bij het fietspunt aan het station van Hasselt of bij Abdijsite Herkenrode.Passeer... zeker ook eens bij onze collega's van...


Meer info

Fietsparadijs Limburg
Beringen
29-08-2019

Laat je onderdompelen inテつhet industriテδォle mijnerfgoed. Proef van andere culturen enテつkom gezellig snuisteren op de kunst- en ambachtenmarkt. Of waag jij je eraan de avonturenberg te beklimmen? Je wordt alvast beloond met een prachtigテつuitzichtテつop de top van de terril!テつテつProgramma Mijnhappening 7 & 8 september 2019Op zaterdag 7 september kan je tussen 20u en 21u wandelen langs kleurrijk...


Meer info

Fietsparadijs Limburg
Hasselt
07-08-2019

Het allereerste e-bike festival van België vindt op 15 en 16 september plaats in Hasselt. Start- en eindpunt van de zorgvuldig uitgestippelde gezins- en belevingstochten door het Fietsparadijs Limburg is deAbdijsite Herkenrode in Hasselt. Het e-bikefestival is een unieke sportieve belevenis voor iedereen die graag elektrisch fietst of eens een e-bike wil uittesten. 'S morgens ontvangen...


Meer info

Fietsparadijs LimburgAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het