Negen zomerse uitstappen om met uw kinderen te doenOp verkenning in de natuur of een duik nemen in de geschiedenis? Het kan allemaal in Antwerpen. Boekenliefhebbers moeten dan weer in de Zomerbibliotheek of op het Strip- en Boekenplein zijn. Sportievelingen kunnen minigolfen of een fietstocht maken.

 

Picknicken in de stad

Eten in openlucht? In de stad zijn er heel wat groene plekjes waar u terechtkan. Maar ook minder groene plekjes kunnen interessant zijn. Denk maar aan het dak van het MAS of het ponton aan het Steenplein. Hieronder vindt u alvast enkele tips.

www.antwerpen.be

 

Minigolf in Antwerpen

Openingsdagen, -uren en prijs afhankelijk van locatie

Leuk en sportief tegelijk: op verschillende locaties in Antwerpen kan u terecht voor zeker 18 holes spelplezier.

Minigolf Antwerpen, 2020 Antwerpen

Minigolf Rozemaai, 2030 Antwerpen

Minigolf Linkeroever, 2050 Antwerpen

Minigolf Rivierenhof, Deurne

 

Op ontdekking met de fiets

Fietszoektocht, van 1 juli tot en met 31 augustus, Rivierenhof, Deurne, gratis

Lekker genieten op de fiets, bijleren en kans maken op een mooie prijs? Gezinsbond Deurne-Zuid biedt het allemaal aan in één evenement: een fietszoektocht. U fietst 22 kilometer in een lus door Antwerpen en Berchem. Onderweg stopt u op vijf plekken om vragen te beantwoorden.

www.gezinsbonddeurnezuid.be

 

Trek de natuur in

Datums en prijs afhankelijk van de locatie, in Hoboken en Ekeren

Natuurpunt organiseert verschillende activiteiten voor gezinnen. In Hoboken ontdekt u met Whoppie de natuur van de Hobokense Polder. In de Oude Landen in Ekeren verstopten de twee deugnieten Snor en Eikeldop de code van een schatkist. Gelukkig lieten ze een boekje achter met daarin tips om de code terug te vinden.

Natuurpunt Hobokense Polder

Natuurpunt Antwerpen Noord

 

Zomerbibliotheek - Comp.Marius

Van 26 juni tot en met 3 september, van 14 tot 20 uur, Zomerbar, Sloepenweg, Antwerpen, gratis

Voor de kleintjes zijn er prenten- en audioboeken. Voor de grotere kinderen liggen er stapels mooie, gekke en spannende verhalen te wachten. Daarnaast neemt een verteller hen elke dag mee naar een andere wereld. Wie meer van knutselen houdt, kan drie keer per week terecht bij de boekenboefjes.

www.zomervanantwerpen.be

 

Maak het mee met Speel-O-Rama

Van 17 juli tot en met 11 augustus, van 10 tot 16.30 uur, Zuiderpershuis, Leuvenstraat, Antwerpen, 2 euro

Kinderen tussen 7 en 13 jaar ontdekken zowel binnen als buiten verschillende activiteiten: workshops, open ateliers, spelletjes, knutselen, attracties … Allemaal rond het thema ‘Maak het mee!’ Ondertussen geniet u van een drankje in de zomerbar.

www.speelorama.be

 

Bezoek eens een bunker

Zaterdag 5 augustus van 13 tot 17 uur, zondag 6 augustus van 10 tot 17 uur, Bunkermuseum Antwerpen, Acacialaan, Wilrijk, 4 euro

De vzw ‘Bunker en vliegtuigarcheo Antwerpen’ houdt een volledig bunkerdorp uit de Tweede Wereldoorlog in stand, verstopt onder de bomen van het Middelheimpark. De leden van de vzw vertellen meer over de geheimen van bunkers en oorlogvoering. Verken de verborgen gangen en versterkte kamertjes en duik de geschiedenis in.

www.bunkervliegtuigarcheo.com

 

Open Ateliers in HETSTEEN

Elke zaterdag en zondag van 13 tot 16 uur, Steenplein 1, 2000 Antwerpen, gratis

Het Open Atelier is een creatieve denk-, doe- en droomplek waar kinderen samen met een (groot)ouder aan de slag gaan. Ze nemen deel aan een verrassende activiteit en ontdekken de gelijkenissen en verschillen tussen vroeger en vandaag. Elk kind moet tijdens het atelier vergezeld worden door een volwassene.

Programma HETSTEEN

 

Rondkuieren op het Strip- en Boekenplein

Zondag 20 augustus, van 10 tot 16 uur, De Coninckplein, Antwerpen, gratis

Elke derde zondag van de maand kan u op het De Coninckplein snuisteren tussen duizenden boeken en strips. Nieuw of tweedehands, grote namen uit de wereldliteratuur of kleine onbekende meesterwerkjes. U vindt ze op het Strip- en Boekenplein.

www.permeke.org

 

Meer info

Nog meer zomertips vindt u op www.visitantwerpen.be.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  01-08-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Antwerpen

Antwerpen
17-03-2018

Bij Zorgbedrijf Antwerpen is iedereen op de Dag van de Zorg welkom op 10 locaties: in Antwerpen gaan de deuren op zondag 18 maart van 10 tot 17 uur open in de districten Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem, Wilrijk, en in Berendrecht en Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Op zondag 18 maart zet de zorgsector de deuren open. Ook bij Zorgbedrijf Antwerpen zijn bezoekers welkom...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
17-03-2018

Duizenden vrijwilligers houden hun omgeving proper Aan het begin van de lente zetten traditioneel duizenden vrijwilligers over heel Vlaanderen hun schouders onder propere buurten. Mooimakers – het Vlaamse samenwerkingsverband tegen zwerfvuil en sluikstort – ondersteunt die jaarlijkse grote lenteschoonmaak met opruimmateriaal en een uitgebreide communicatiecampagne. Al in meer dan de...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
17-03-2018

Zaterdag 17 maart vindt de finale van Violencia Belgium plaats in de Arenberg. Violencia is een sociaal-artistiek project dat, in samenwerking met de stad, jongeren hun talenten helpt ontwikkelen via workshops en groepsactiviteiten. Tijdens de slotshow brengen de 13 finalisten een zelfgeschreven nummer en worden de 3 winnaars uitgeroepen. Violencia werd in 2010 opgericht in Rotterdam door...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
16-03-2018

Het Antwerpse Havenhuis heeft de prijs voor ‘Best Refurbished Building’ gewonnen tijdens de MIPIM Awards 2018 in Cannes. MIPIM is een van de grootste vastgoedbeurzen ter wereld en zet spraakmakende vastgoedprojecten in de kijker. Het Havenhuis is de hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Om een dynamische werkplek voor de werknemers van het Havenbedrijf en een...


Meer info

AntwerpenAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het