Fietsroute CulTour opnieuw gelanceerdCultureel en culinair genieten! Een unieke combinatie die volledig terug te vinden is in de fietsroute "CulTour". Deze fietsroute bestaat al enkele jaren, maar werd opnieuw onder de loep genomen.

Water en zand zijn de kernwoorden van dit dorp. Door de zandwinning zijn er enorme vijvers ontstaan die als grote meren het landschap een bijna onwezenlijk en adembenemend uitzicht geven. Bovendien lijken de kanalen met hun authentieke sassen en de unieke kruising van de kanalen aan sas 4 een magnetische aantrekkingskracht uit te oefenen op wandelaars en fietsers. Als je alle gaatjes nog opvult met bossen, weiden en heide, dan weet je dat een bezoekje aan Dessel zeker de moeite loont. De CulTour loodst je doorheen deze pracht. Maar we willen deze route ook een laagje cultuur meegeven.

Pleintjes met een verhaal

‘Pleintjes met een verhaal’ is een werkgroep, opgericht door het gemeentebestuur, met als doel om Desselse creatieve mensen de gelegenheid te geven hun kunstwerken tentoon te stellen op de talrijke pleintjes die de gemeente rijk is. Reeds meer dan 15 jaar heeft deze groep met veel enthousiasme eigentijdse werken geplaatst op pleintjes en andere locaties. De CulTour leidt je langs al deze werken. Zo krijg je naast het traditionele historische patrimonium van de gemeente ook een zicht op hedendaagse kunst van eigen bodem.

En alsof dat nog niet voldoende is, zorgt de Desselse horeca onderweg voor de culinaire genoegens. 

Op en top een CulTour! Waar wacht je nog op!

Praktisch

Starten doe je op het Marktplein van Dessel-Centrum. De fietsroute telt ongeveer 26 kilometers.

De nieuwe brochures zijn gratis verkrijgbaar is administratief centrum "De Plaetse", de Sas4-Toren en de Desselse horecazaken.

Meer info
Dienst toerisme
Hannekestraat 1
2480 Dessel
Tel. 014 38 99 20
E-mail: toerisme@dessel.be
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  03-07-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Dessel

Dessel
24-04-2018

In de gemeente Dessel werden eerder dit jaar AED toestellen op vier openbare plaatsen opgehangen. Als vervolg hierop organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met het Vlaams Kruis op 15 of 16 mei een gratis opleiding. Waarom nog wachten om samen mensenlevens te redden ? Wekelijks worden in ons land ruim 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een plotselinge hartstilstand....


Meer info

Dessel
Dessel
20-04-2018

Om de maand mei goed in te zetten, organiseert de gemeente Dessel samen met wandelclubs WSV DesSchel en CM Beweegt een uitgestippelde wandeling in Dessel op dinsdag 1 mei. Deelname is volledig gratis en verplicht tot niets. Je kan zelf je moment kiezen om te starten tussen 10 en 14 uur. Voor de geoefende wandelaar is er een tocht van 15 km, voor beginners en kinderen kan je een wandeling van 5...


Meer info

Dessel
Dessel
19-04-2018

De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 uur in de raadzaal van Administratief Centrum "De Plaetse". De agenda kan u hier raadplegen.


Meer info

Dessel
Dessel
19-04-2018

Op 1 mei 2018 worden de Desselse kapelletjes in de kijker gezet. De feestelijkheden gaan door aan de Kapel van het Heilig Kruis aan de Kristoffelzaal op de Heide. De alerte Desselaar had het misschien al opgemerkt: de kapellen verdwenen in februari 2018 (even) van hun sokkel of boom. Gelukkig ging het hier niet om diefstal. Naar aanleiding van de herstelwerken van de kapel van het Heilig Kruis...


Meer info

DesselAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het