Windsurfen, zeilen of SUPDe zeil- en surfclub VVW Zutendaal is gevestigd aan de Papendaalse plas in Zutendaal. De Papendaalse plas ontstond in de jaren ’60 door de ontginning van grind en zand in het gebied Papendaalheide op de grens tussen  Genk en Zutendaal.  Op het gedeelte van deze plas dat eigendom is van het gemeentebestuur van Zutendaal is sinds  1982 de  zeil- en surfclub V.V.W. Zutendaal gevestigd.

Door zijn ligging is dit water geschikt voor initiatie en recreatief zeilen en surfen. De kwaliteit van het water is uitstekend en wordt permanent gecontroleerd door de Vlaamse Milieu Maatschappij.

Naast de recreatieve clubactiviteiten nemen de leden van V.V.W. Zutendaal ook actief deel aan de provinciale zeil-  en surfcompetitie. Het actieve seizoen start tijdens de paasvakantie en loopt tot eind oktober. Tijdens de maanden juli en augustus is het clubhuis iedere namiddag open voor leden vanaf 13.00 u. en na 18u voor niet-leden. Daarbuiten op zondagnamiddagen  en  tijdens  de clubactiviteiten.

De infrastructuur omvat een clublokaal (met les- en vergaderruimtes), sanitaire voorzieningen, kleedkamers en bergplaatsen voor surfplanken en zeilboten. VVW  Zutendaal is een privé-vereniging.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-02-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over VVW Zutendaal
AdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het