Wanneer   :  8de editie We Are Chemistry Jobevent met recordaantal bedrijvenOp 20 maart stellen naar jaarlijkse traditie 24 bedrijven uit de chemie, farma- en kunststoffensector zichzelf voor aan studenten en werkzoekenden tijdens het We Are Chemistry jobevent van POM Antwerpen, met de steun van sectorfederatie essenscia vlaanderen en de provincie Antwerpen.


Om en bij de 500 deelnemers worden dit jaar met de bedrijven samengebracht in een gepaste locatie: Kinepolis Event Center. Werkzoekenden vernemen er alles over de jobmogelijkheden binnen de sector. Dat doen ze door te gaan luisteren en kijken naar de bedrijven van hun keuze. Werknemers van de bedrijven zetten hun beste beentje voor tijdens speedpresentaties van 8 minuten. Nadien staan ze de bezoekers te woord bij een hapje en een drankje in de joblounge.

 

4 nieuwkomers met uitzonderlijke jobopportuniteiten
Gedeputeerde Ludwig Caluwé: “Chemie, kunststoffen en life sciences zijn meer dan ooit economische speerpuntsectoren voor de provincie Antwerpen en ver daarbuiten. Dat ontelbare toepassingen voortkomen uit deze vernieuwende sector en de Antwerpse cluster naar veelheid aan producten de meest diverse ter wereld is, blijkt ook uit de deelname van nog maar eens 4 nieuwkomers aan het jobevent: Borealis, Vopak, ExxonMobil en Huntsman.”

Het Oostenrijkse chemiebedrijf Borealis investeert maar liefst 1 miljard euro in de bouw van een nieuwe fabriek op zijn site in de haven van Antwerpen. Het gaat om een van de grootste investeringen in de Europese chemiesector van de voorbije jaren en Borealis kreeg er deze week de Foreign Investment Trophy of the Year 2019 voor van Flanders Investment & Trade, het Vlaams agentschap voor internationaal ondernemen.

Karolien Vercauteren, Talent Acquisition Specialist Kallo/Antwerp/Mechelen: “Wij zoeken verschillende technische profielen zoals procesoperators en ingenieurs. We zetten ook sterk in op duurzaamheid, waarvoor we ook nieuwe mensen zoeken (vb. Energy managers). Voor de nieuwe propaandehydrogenatiefabriek die in Kallo wordt gebouwd, zijn we eveneens op zoek naar diverse profielen.”

 

Een tweede nieuwkomer is Vopak. Koninklijke Vopak N.V. is ’s werelds grootste onafhankelijke dienstverlener in tankopslag, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare bulkchemicaliën, gassen en olieproducten. Tim Van Tongerloo, HR Manager: “Momenteel zijn we op zoek naar technische profielen, zoals maintenance supervisors, en operationele functies zoals shiftleaders.  Vermits ons ‘vak’ niet te leren valt op de schoolbanken, zorgen we voor elke functie voor een doorgedreven training on-the-job, aangevuld met externe trainingen.”

 

Huntsman uit Everberg is de enige niet-Antwerpse deelnemer. Huntsman Corporation is een wereldwijde producent en leverancier van gedifferentieerde en specialistische chemicaliën. Het concern heeft meer dan 75 productie-, R&D- en operationele vestigingen in 30 landen, met ongeveer 10.000 werknemers. Er zijn vacatures voor de vestigingen in Everberg en Rotterdam. Sandra Hoeylaerts is Global Talent and Organisation Development Director, HR Global Leadership:

”Voor onze site in Everberg zijn we regelmatig op zoek naar Experimental Scientists, Polymer Scientists en Analytical Scientists, met een Bachelor of Master in chemie. Voor onze site in Rotterdam hebben we behoefte aan Engineers met een Bachelor in chemie. Daarnaast zoeken we procesoperators en techniekers met een diploma technisch secundair (3e graad).”

De vierde nieuwkomer is ExxonMobil, gespecialiseerd in het vervaardigen van chemische bouwstenen voor de kunststoffenindustrie. Exxon gebruikt daarvoor grondstoffen van haar raffinaderijen of eigen chemische fabrieken.  Polyethyleen is daar een voorbeeld van.

Geert Ducastel, AMPP Human Resources Site Manager: “We zijn op zoek naar gemotiveerde, leergierige masters of bachelors of houders van een A2 diploma met sterke relevante werkervaring, in elektromechanica, mechanica, elektriciteit & chemie.”

 

Nood aan talent

 

De sector van de chemie en life sciences is in Vlaanderen goed voor meer dan 60.000 jobs. Dankzij heel wat recente investeringen zit de tewerkstelling in stijgende lijn. In die mate dat 9 op de 10 sectorbedrijven openstaande vacatures heeft en op zoek is naar jong talent.

 

Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder essenscia vlaanderen: “In de chemie en life sciences maken mensen het verschil. De expertise van de ruim 60.000 werknemers in de sector zorgt voor wereldklasse in onderzoek en ontwikkeling, productie en logistiek. Maar de nood aan goed opgeleid technisch en wetenschappelijk talent is bijzonder hoog. Daarom is de sectorspecifieke formule van ‘We Are Chemistry’ zo waardevol om ondernemingen en talent met elkaar in contact te brengen. We hebben de jongeren van vandaag nodig om mee te werken aan de oplossingen van morgen. Want werken aan een duurzame en betere wereld kan nergens beter dan in de chemie- en farmasector.”

 

 

24 deelnemende bedrijven: Agfa Gevaert - BASF - Bayer - Borealis - Chemours - Covestro - DuPont - EuroChem Antwerpen -  Evonik – ExxonMobil - Huntsman - Imerys - Indaver – INEOS - Janssen Pharmaceutica – LANXESS - Lubrizol - Oiltanking - Oleon - Nippon Shokubai - Soudal - Total – Umicore  en VOPAK.

PRAKTISCHE INFO

Wanneer:
20 maart 17u – 21u

Waar:
Kinepolis Event Center Antwerpen, Groenendaallaan 394, 2030 Antwerpen

Meer info:

We Are Chemistry:
Kathleen Art, projectverantwoordelijke
M 0476 214 618 kathleen.art@pomantwerpen.be

essenscia vlaanderen:
Gert Verreth, Head of Communication
M 0477 46 42 27, gverreth@essenscia.be

 

https://www.wearechemistry.be/event
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  19-03-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Antwerpen

Antwerpen
19-04-2019

Ook nieuwsgierig naar hoe de werken vorderen aan de Antwerpse Scheldekaaien? Voortaan kan u uw ogen volop de kost geven vanop 2 uitkijkpunten. Tegelijkertijd kreeg het infopunt Scheldekaaien een nieuwe locatie én een nieuw jasje. Uitkijken over de werf Tussen het Steen en het Loodswezen zijn op dit moment de werken bezig om de kaaimuur te stabiliseren en een nieuwe cruiseterminal te...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
19-04-2019

Van eind april tot eind juli vinden in Antwerpen opnames plaats voor de Duitstalige televisieserie Dunkelstadt. Antwerpen fungeert in de zesdelige reeks als grootstad aan het water, waarin privédetective Doro iedere aflevering zaken probeert op te lossen. Dunkelstadt is een zesdelige Duitstalige detectivereeks, geïnspireerd op de visuele stijl en verhaallijnen van de klassieke...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
19-04-2019

Vanaf maandag 29 april krijgt het district Borgerhout er een schoolstraat bij, namelijk de Generaal De Wetstraat. Deze ingreep zal de verkeersveiligheid voor leerlingen en buurtbewoners verbeteren. Om grote drukte met draaiende voertuigen aan de schoolpoort te vermijden, wordt er in de Generaal De Wetstraat een schoolstraat ingevoerd. Ter hoogte van huisnummer 20 is de straat door middel van...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
18-04-2019

Hebt u een vraag over renoveren, huren, verhuren en woonkwaliteit? Dan kan u vanaf nu uw vraag online stellen of op afspraak langskomen in een woonkantoor. Digitaal en op afspraak De woonkantoren werken vanaf nu digitaal en op afspraak. U kan dus niet meer vrij langskomen in een woonkantoor. U kan vragen via telefoon, online formulier of op afspraak stellen. Hoe u uw vraag stelt, hangt af...


Meer info

AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het