Laatste loodjes voor werken MeerhoutsebaanDe werken aan de Meerhoutsebaan naderen hun einde. Na voorbereidende werken op maandag 8 juli en het plaatsen van de kleeflaag op dinsdag 9 juli, wordt op woensdag 10 juli de toplaag geplaatst. Bij een vlot verloop geraakt de aannemer mogelijk nog klaar tegen het bouwverlof, dat start op 15 juli.

Maandag 8 juli: borstelwagen

Op maandag 8 juli wordt de rijweg volledig proper gemaakt met een borstelwagen. Plaatselijke bewoners wordt gevraagd om hun auto vóór 7u van de rijweg te verwijderen.

 

Dinsdag 9 juli: kleeflaag

Vermoedelijk in de loop van dinsdag 9 juli wordt een kleeflaag aangebracht om de hechting tussen de verschillende lagen te verzekeren. Rijd of stap niet over deze kleeflaag, want het kan je voertuig of vloerbedekking beschadigen. Het goedje blijft immers aan banden en schoenzolen kleven, met mogelijk spatten tegen het koetswerk en afdrukken op klinkers/vloer tot gevolg.

Plaatselijke bewoners wordt opnieuw gevraagd om hun auto vóór 7u van de rijweg te verwijderen en eventueel buiten de volledige werfzone te zetten indien ze zich er in de loop van dinsdag en/of woensdag nog mee willen verplaatsen.

 

Woensdag 10 juli: toplaag asfalt

In de loop van woensdag 10 juli wordt de toplaag van het asfalt geplaatst. Vanaf 19u zal de straat vermoedelijk opnieuw toegankelijk zijn voor personenwagens.

 

Einde van de week: zo ver mogelijke afwerking

Op het einde van de week worden de markeringen aangebracht en probeert de aannemer de werf zo ver mogelijk af te werken. Hij streeft ernaar om alles klaar te hebben tegen het bouwverlof, dat start op maandag 15 juli, maar mogelijk is dit pas kort erna. Des te minder de werklui gehinderd worden door plaatselijk verkeer, des te sneller zullen de werken klaar zijn. Dit zal alleszins ruim vóór de oorspronkelijke timing van 1 oktober het geval zijn.

 

Start bouwverlof: rijweg en fietspad open voor plaatselijk verkeer

De rijweg en het fietspad zullen sowieso tegen het bouwverlof volledig toegankelijk zijn voor het plaatselijk verkeer. De werf- en omleidingssignalisatie voor het doorgaand verkeer zal echter nog behouden blijven totdat de werken voor 100% afgewerkt zijn. Doorgaand verkeer dient dus nog steeds de omleiding te volgen via Rosselaar, Zuiderring en Meerhout (en omgekeerd).

Downloads
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  04-07-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Balen

Balen
>>
04-07-2019

Wil je dit najaar graag Balense gezinnen helpen en hen coachen bij het zuinig verwarmen van hun woning? Meld je dan vóór eind september aan als verwarmingscoach. Na een opleiding kan je tijdens huisbezoeken tips op maat geven en help je zo gezinnen om te besparen op hun energiekosten.Als vrijwillige verwarmingscoach ga je op huisbezoek bij geïnteresseerde huishoudens in jouw...


Meer info

Balen
Balen
04-07-2019

Met de campagne 'Winkelhier' roept UNIZO de consument op om bewuster te kopen bij ondernemers van hier. Zij adviseren je graag met kennis van zaken, investeren mee in de lokale gemeenschap door tewerkstelling en sponsoring. Dus kies voor een ondernemer met een fysieke zaak en/of webshop van hier.Want als je iets uitgeeft bij een ondernemer van hier, krijg je er onrechtstreeks iets voor...


Meer info

Balen
Balen
22-06-2019

De vzw ArmenTeKort wil in samenwerking met het ocmw ook in Balen kansarmoede aanpakken door buddywerking. Het doel daarbij is om minder kansrijke Balenaars te helpen op eigen kracht hun situatie te verbeteren. Geëngageerde vrijwilligers krijgen een opleiding als buddy en worden vervolgens gekoppeld aan buurtgenoten die minder kansen kregen, voor een begeleid traject van twee jaar.Heb je...


Meer info

BalenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het