Balen start met cambio-autodelen, infoavond op dinsdag 2 aprilVanaf april kan je ook in Balen een cambio-deelauto uitlenen. Ideaal voor wie niet zo vaak een wagen nodig heeft of om een tweede auto uit te sparen. Geïnteresseerden kunnen op dinsdag 2 april om 19u30 in VC De Kruierie terecht op de gratis en vrijblijvende infoavond. Hier zal een medewerker van cambio het autodeelsysteem van naaldje tot draadje uitleggen en antwoorden op allerhande vragen. Wie erbij wil zijn, schrijft liefst vooraf in aan de balie van VC De Kruierie of via het e-loket op www.balen.be/dekruierie.

 

Cambio is een eenvoudig autodeelsysteem waarbij op vaste standplaatsen auto’s ter beschikking staan die je na reservatie en tegen een vergoeding vrij kan gebruiken. Ideaal voor mensen die niet zo vaak een wagen nodig hebben of om een tweede auto uit te sparen. We starten in onze gemeente met twee deelwagens: één aan VC De Kruierie en één aan het station.

 

Geen vaste kosten, geen kopzorgen

Met cambio heb je een auto wanneer je er een wil, maar ook enkel dan. En dus betaal je ook enkel als je de wagen gebruikt. Er zijn – op het bescheiden maandelijks abonnement na – geen vaste kosten. Dit maakt het financieel interessant voor wie weinig met de wagen rijdt. Bovendien verlost cambio je van alle kopzorgen die een eigen auto met zich meebrengt: onderhoud, verzekeringen, herstellingen, brandstofkosten, autokeuring,… Cambio neemt alles voor haar rekening.

 

Ideaal voor wie weinig rijdt

 

Wie jaarlijks minder dan 10.000 km aflegt en de auto niet dagelijks gebruikt voor bvb. woon-werkverkeer, komt met cambio goedkoper uit. Ook gezinnen met een tweede (of derde) auto die niet vaak gebruikt wordt, kunnen hier voordeel uithalen. Hoe minder kilometers op de teller, hoe groter de winst. Zo kan wie slechts 7.000 km per jaar aflegt met de auto ca 1.100 euro op jaarbasis uitsparen. Voor wie heel weinig rijdt en bijvoorbeeld maar 3.500 kilometer per jaar rijdt, stijgt dit voordeel tot maar liefst 2.100 euro per jaar.

 

Verspreid over België maken al meer dan 35.000 mensen gebruik van cambio. Benieuwd hoeveel geld jij kan uitsparen door over te schakelen op cambio autodelen? Maak op www.cambio.be de vergelijking tussen wat jouw eigen wagen jou kost (op basis van je kilometerteller) en welke de kost zou zijn bij cambio.

 

Simpel als 1 2 3

In 3 eenvoudige stappen krijg je toegang tot het cambio-autodeelsysteem:

 

  • Inschrijven: doe je eenmalig via www.cambio.be of per post. Zodra je ingeschreven bent, ontvang je een cambio-kaart met pincode.
  • Reserveren: doe je telefonisch, via de cambioApp of via www.cambio.be. Je kan een auto reserveren voor één uur, enkele uren of voor meerdere dagen. Dat kan lang op voorhand, maar ook enkele minuten vóór je vertrek (als er een auto vrij is).
  • Rijden: je haalt de auto af aan zijn standplaats en opent hem met je persoonlijke kaart. Dankzij de tankkaart tank je op kosten van cambio en op het einde van de rit breng je de auto gewoon terug naar zijn standplaats: klaar voor de volgende gebruiker.

 

Milieuvriendelijker

Op www.cambio.be kan je zien welke auto’s er ter beschikking zijn. Bij de keuze van haar auto’s houdt cambio rekening met de ecoscore van de wagens. En elke cambio-wagen vervangt 8 tot 12 private wagens. De milieuvriendelijke auto’s van cambio verkleinen dus meteen ook jouw ecologische ‘bandafdruk’.

 

Geen instapkosten voor eerste 25 aanvragers

 

Snelle beslissers kunnen profiteren van het startaanbod: de eerste 25 aanvragers van een cambio-kaart in Balen betalen geen instapkosten (35 euro) en ontvangen hun cambio-kaart volledig gratis.

 

Info: Milieudienst, 014/74 40 90, milieudienst@balen.be
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  30-03-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Balen

Balen
12-09-2019

Van 13 t.e.m. 15 september verkopen vrijwilligers van Kom op tegen Kanker in het hele land al voor het 25ste jaar op rij azalea’s voor het goede doel. Dit jaar kan je daarvoor ook weer in Balen terecht, namelijk bij De Pershoek, Cosi Bello, Carrefour Wezel & Centrum, Aldi, JBC, Ziffiks/Torfs en Spar Schoeters. De voorbije jaren lag de klemtoon in de gemeente Balen vooral op infoavonden...


Meer info

Balen
Balen
>>
04-07-2019

Wil je dit najaar graag Balense gezinnen helpen en hen coachen bij het zuinig verwarmen van hun woning? Meld je dan vóór eind september aan als verwarmingscoach. Na een opleiding kan je tijdens huisbezoeken tips op maat geven en help je zo gezinnen om te besparen op hun energiekosten.Als vrijwillige verwarmingscoach ga je op huisbezoek bij geïnteresseerde huishoudens in jouw...


Meer info

Balen
Balen
04-07-2019

De werken aan de Meerhoutsebaan naderen hun einde. Na voorbereidende werken op maandag 8 juli en het plaatsen van de kleeflaag op dinsdag 9 juli, wordt op woensdag 10 juli de toplaag geplaatst. Bij een vlot verloop geraakt de aannemer mogelijk nog klaar tegen het bouwverlof, dat start op 15 juli.Maandag 8 juli: borstelwagenOp maandag 8 juli wordt de rijweg volledig proper gemaakt met een...


Meer info

Balen
Balen
04-07-2019

Met de campagne 'Winkelhier' roept UNIZO de consument op om bewuster te kopen bij ondernemers van hier. Zij adviseren je graag met kennis van zaken, investeren mee in de lokale gemeenschap door tewerkstelling en sponsoring. Dus kies voor een ondernemer met een fysieke zaak en/of webshop van hier.Want als je iets uitgeeft bij een ondernemer van hier, krijg je er onrechtstreeks iets voor...


Meer info

BalenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het