36 West-Vlaamse bedrijven ontvangen certificaat Voka Charter Duurzaam OndernemenNa een jaar intensief werken aan de implementatie van duurzaam ondernemen binnen hun organisatie, ontvingen 36 West-Vlaamse bedrijven het jaarcertificaat 2019 van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. “Een bekroning voor hun beleid en realisaties rond duurzaam ondernemen het afgelopen jaar”, aldus Bert Mons, algemeen directeur Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen. Daarnaast bevestigen 4 nieuwe bedrijven hun engagement om deel te nemen aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen.

Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen biedt ondernemingen, ongeacht sector of grootte, de mogelijkheid om duurzaam ondernemen ook praktisch te implementeren binnen de eigen organisatie. Via een actieplan op maat neemt ieder bedrijf concrete initiatieven om op een meer verantwoorde manier te ondernemen.

36 ondernemingen stapje dichter bij het internationaal certificaat van de Verenigde Naties

Al deze initiatieven zijn te linken aan één van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Een goede jaarbeoordeling levert uiteindelijk een jaarcertificaat van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen op. Wanneer de eindbalans na drie jaar positief is, krijgen de ondernemingen het internationaal erkende Unitar-certificaat gelinkt aan de Verenigde Naties.

“Ook ondernemers moeten positief actief bijdragen aan de mondiale ontwikkelingsdoelstellingen. Als werkgeversorganisatie is het onze plicht om hier sensibiliserend én actief mee aan de slag te gaan. Daarom zetten we onze schouders mee onder dit project”, vult Bert Mons aan.

36 certificaten

36 West-Vlaamse bedrijven hebben dit werkjaar de eerste fase binnen het traject met glans doorlopen.

“Het is voor ons heel belangrijk om in te zetten op duurzaamheid. Niet alleen voor onze omgeving, maar ook voor onze mensen want onze mensen zijn onze grootste troef. Momenteel lanceren we een campagne rond veiligheid op de werkvloer, want ook dat is duurzaam ondernemen”, aldus Jeroen Adam, Health Safety Environment Manager Mowi.

“Waarom wij deelnemen? Vroeger deden wij al heel wat kleine dingen, weliswaar op een weinig gestructureerde manier. Het charter is de ideale gelegenheid om structurele verbeteringen door te voeren. Onze focus ligt momenteel op het verduurzamen van ons mobiliteitsbeleid”, getuigt Pieter De Pauw, PMO bij Ingenium.

Bovendien bevestigen ook 4 nieuwe deelnemers hun deelname voor volgend werkjaar. “We zijn trots om al deze bedrijven nu én in de toekomst te begeleiden om het prestigieuze Unitar certificaat te behalen”, besluit Bert Mons.

 

 

 

 

De 36 West-Vlaamse bedrijven die in Ter Eeste in Roeselare het Voka Charter Duurzaam Ondernemen in ontvangst namen:
 

Abriso

KAMO

Ardo

Kringloopcentrum Leefbaar Wonen

Barias Frozen Food Co-packing Expert

Kringloopcentrum Zuid-West-Vlaanderen

Betafence Belgium

Mariasteen

Biostoom

Milcobel – Ysco

Bouwbedrijf Furnibo

Milcobel cvba - Kallo

Cargill GEOS

Milcobel cvba - Moorslede

Daikin Europe

Milcobel Drinks

Degels Metal

Mowi Belgium

Delaware

Pepsico Veurne/Veurne Snack Foods

Dupontcheese

Prosafco

Elicio

REO Veiling

Fermette

’t Veer

Nv Frans Hanssens – Hanssens Catering

TE Connectivity Belguim

Inagro

TUI Belgium

Ingenium

TVH – Thermotte & Vanhalst

IWVA

Vandecasteele Houtimport

KeyPharm

WAAK

 

De 4 nieuwe West-Vlaamse deelnemers zijn Wasserij Cailliau, Hydro Extrusion & Hydro Precision Tubing Lichtervelde, Carpentier Hardwood Solutions en Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen.

Wilt u ook werken aan duurzaam ondernemerschap? Meer informatie via https://voka.be/vcdo.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  22-06-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over VOKA west-vlaanderen

Kortrijk
22-08-2019

In het kader van de onderhandelingen voor de vorming van een nieuwe Vlaamse Regering, had een delegatie van Apzi-Voka West-Vlaanderen gisteren een gesprek met Wilfried Vandaele, voorzitter van het Vlaams Parlement en burgemeester van de kustgemeente De Haan. Een bespreking van de noden en uitdagingen voor de West-Vlaamse kusthavens stond hierbij centraal. Ook uittredend Vlaams minister Ben Weyts,...


Meer info

VOKA west-vlaanderen
Kortrijk
19-08-2019

Naar goede gewoonte organiseert Voka - Vlaams netwerk van ondernemingen individuele Zomerstages voor politici tijdens het parlementaire reces. Voka wil met dit initiatief parlementsleden nauwer in contact brengen met het bedrijfsleven. Meer dan 90 parlementsleden, waaronder 19 uit West-Vlaanderen, nemen deel aan het initiatief en gaan deze zomer een dag meedraaien in de ondernemingen. In onze...


Meer info

VOKA west-vlaanderen
Dudzele - Zeebrugge - Lissewege
30-06-2019

Apzi-Voka West-Vlaanderen is verheugd over de definitieve beslissing van de Vlaamse Regering omtrent de tweede zeesluis in Zeebrugge. Dit is een positief verhaal voor heel Zeebrugge, aldus Marc Adriansens van Apzi-Voka West-Vlaanderen.Na een principiële goedkeuring voor een tweede zeesluis in Zeebrugge op 10 mei 2019 ging de Vlaamse Regering vandaag over tot de definitieve goedkeuring....


Meer info

VOKA west-vlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het