KRC Genk - De Luminus Arena krijgt een hybride grasmat!Deze week zijn de werken gestart voor de installatie van een nieuwe, hybride grasmat in de Luminus Arena. De natuurlijke grasmat die in maart werd gelegd wordt verstevigd met maar liefst 20 miljoen hoog performante polypropyleenvezels.

 

Tarkett Sports (voormalige Desso Sports te Dendermonde) realiseert de GrassMaster mat, waarbij kunstvezels 18cm diep in de bodem worden geïnjecteerd, om de 2 cm. Het bijzondere gebeurt ondergronds, waar de natuurgraswortels zich hechten aan de kunstvezels, met als resultaat een verstevigde mat, goed bespeelbaar in alle weersomstandigheden.

 

KRC Genk neemt met GrassMaster een voortrekkersrol en is de enige met dit soort hybride mat in de Jupiler Pro League. In de Premier League spelen maar liefst 15 clubs op GrassMaster. Een bewuste investering in duurzaamheid en topkwaliteit dus, met als resultaat een betere mat in alle omstandigheden, eenvoudiger te onderhouden én met een langere levensduur. De club investeert hiernaast ook in haar mensen. Het groenteam van KRC Genk krijgt begeleiding en opleiding van GrassMaster Pitch Consultants waaronder Dan Duffy, drievoudig winnaar van de Premier League groundsman of the year award. Duffy was 10 jaar lang ‘groundsmaster’ voor Premier League club Swansea City.

 

Het injecteren van de vezels werd vandaag druk bijgewoond door de pers. De werken zullen een tiental dagen duren. De eerste aftrap op de nieuwe mat zal gegeven worden op zaterdag 21 juli, bij de galawedstrijd op de fandag tegen Olympiakos.

 

Leuk detail voor de supporters. Ook de kunstgraszone rond het veld wordt vernieuwd. Deze wordt volledig blauw, met hierop op twee plaatsen het clublogo in het wit met de slogan “Mijn ploeg. Voor altijd.” Het stadion zal dus nog méér blauw-wit uitstralen, samen met de supporters in de tribune.

 

Niet te missen, die aftrap in de Luminus Arena op de nieuwe mat. Samen Genk!
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  04-07-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
21-09-2018

Vladimir Screciu blesseerde zich vandaag tijdens de voormiddagtraining. Hij sloeg zijn enkel om, zonder contact met een medespeler. Na verder onderzoek werd er een breuk vastgesteld, waarna meteen een operatie volgde in het ZOL. Vladimir zal helaas voor langere tijd out zijn. KRC Genk en alle supporters wensen Vladi veel sterkte in zijn herstel. Come back stronger! #samengenk


Meer info

KRC Genk official
Genk
21-09-2018

Voor iedere thuiswedstrijd organiseren we de FRZA! Fanzone. Een gezellig supportersterras om iedereen op te warmen voor de wedstrijd die volgt. Zoals jullie tegen Anderlecht al konden zien, is er werk gemaakt van een mooie inkleding om alles nog gezelliger te maken. We maken de FRZA! Fanzone nog aangenamer voor alle supporters, en zorgen ervoor dat je er binnenkort met je clubcard zowel eten en...


Meer info

KRC Genk official
Genk
20-09-2018

“Malmö speelt zo een beetje als Anderlecht, met snel opkomende wingbacks en een goed middenveld,” vertelde Philippe Clement voor de wedstrijd. “Je zou kunnen zeggen dat we een goede algemene repetitie gehad hebben. We moeten ons eigen snel spelen en zo hoog en zo hard mogelijk druk zetten. Dat verwachten onze supporters ook van ons.” Jere Uronen was hersteld van zijn...


Meer info

KRC Genk official
Genk
19-09-2018

Eerste contract voor Arthur Théate Arthur zette op zijn 12de zijn eerste stappen op de velden van de Jos Vaessen Talent Academy. Als linkerflank verdediger en middenvelder is Arthur een jongen met veel discipline en strijdlust. Hij is ook jeugdinternational bij de Belgische U19. De club feliciteert Arthur met deze stap, en kijkt uit naar zijn verdere groei bij KRC Genk.


Meer info

KRC Genk officialAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het