KRC Genk - Opnieuw 5-0 winst in derde oefenwedstrijd - herbekijk de wedstrijd!Herbekijk de wedstrijd integraal op onze Youtube pagina.

Op de vierde dag van de zomerstage in Horst stond vanavond een oefenwedstrijd op het programma. Het nationaal elftal van de Verenigde Arabische Emiraten was de tegenstander. Nieuwkomers Paintsil en Gano maakten voor het eerst deel uit van de selectie.

Pittige start van Genk

Onze ploeg leek geen last te hebben van de warme zon. Al na tien minuten stond de 2-0 op het scorebord. Eerst kon Samatta de bal tegen de netten trappen, daarna krulde Pozuelo een vrije trap enig mooi voorbij de doelman. Vijf minuten later is het opnieuw Pozuelo die betrokken is bij een doelpunt. Een scherpe voorzet werd door Berge tegen de lat getrapt, maar Piotrowski was alert en knalde staalhard binnen, 3-0!

Veel kansen

Het was een leuke oefenpot, niet alleen voor de supporters langs het veld, maar ook de livestream op onze Youtube werd druk bekeken. Met Ndongala, Samatta en Trossard kregen we nog enkele kansen om de voorsprong uit te breiden. In minuut 40 even paniek op de Genkse bank. Ndongala krijgt een stoot terwijl hij op doel probeerde te trappen en ging neer. Hij werd vervangen door Benson, die op slag van rust na een prachtige combinatie met Trossard de 4-0 tegen de netten kon trappen.

Nieuwkomers Gano en Paintsil

Ook in de tweede helft trok onze ploeg naar voren. Met Paintsil en Gano kwamen twee nieuwe jongens tussen de lijnen. Zij maakten hun eerste minuten voor Genk. Paintsil toonde onmiddellijk initiatief en kon samen met Malinovskyi en Benson voor gevaar zorgen.

Een vijfde doelpunt viel na twintig minuten in de tweede helft. Malinovskyi bracht de bal hoog en aan de tweede paal voor tot bij Dewaest. Die kopte de bal voorbij de doelman, goed voor zijn 2e doelpunt in deze voorbereiding. 5-0, meteen ook de eindstand van deze oefenwedstrijd. Op naar zondag, dan spelen we opnieuw in Horst tegen Valenciennes! Forza Racing!

Opstelling KRC Genk 1e helft: Jackers, Khammas, Aidoo, Brabec, Maehle, Berge, Piotrowski, Pozuelo, Trossard, Ndongala (40’ Benson), Samatta.

Opstelling KRC Genk 2e helft: Jackers, Uronen, Wouters, Dewaest, Seigers, Heynen (75’ Adewoye), Malinovskyi, Paintsil, Zhegrova, Benson, Gano

Doelpunten :

6: 1 - 0 : Samatta
9’: 2 – 0 : Pozuelo
15’: 3 – 0 : Piotrowski
45’: 4 – 0 : Benson
65’: 5 – 0 : Dewaest

#samengenk
 
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  06-07-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
+32
15-02-2019

“Als een ploeg zich kwalificeert in een groep met Zenith St-Petersburg, Bordeaux en Kopenhagen dan zijn ze sterk. Daar bestaat geen twijfel over. Het is een ploeg die dan weer wel en dan weer niet erg aanvallend speelt. Het zal afwachten zijn wat het wordt vanavond. Ik merk in elk geval veel gretigheid bij de groep,” vertelde Philippe Clement voor de wedstrijd. Clement miste de...


Meer info

KRC Genk official
Genk
12-02-2019

In januari bereikte KRC Genk een rechtsgeldig akkoord met Alejandro Pozuelo dat hij zou blijven tot 14 juni 2019. Zijn management geeft nu aan dat Pozuelo de club eerder wil verlaten. Dat gaat voor KRC Genk in tegen haar engagement met de speler, de hele spelersgroep én haar supporters. Voor KRC Genk is in dit dossier het sportieve belangrijker dan het financiële. Het gaat de club...


Meer info

KRC Genk official
Genk
12-02-2019

KRC Genk is trots om te melden dat Ismael Saibari (18) vanavond zijn eerste contract tekende. Ismael is een polyvalente middenvelder die al twee jaar deel uitmaakt van de Jos Vaessen Talent Academy. Hij toont zich binnen de academie als speler met technisch vermogen, inzicht en leiderscapaciteiten. KRC Genk is opgetogen dat Ismael kiest voor het project in Genk, en kijkt uit naar zijn...


Meer info

KRC Genk official
Genk
>>
12-02-2019

Afgelopen maandag stelde KRC Genk zijn nieuwste aanwinst de Japanner Junya Ito voor. KRC Genk TV haalde hem voor de camera voor een korte introductie.


Meer info

KRC Genk officialAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het