KRC Genk - Opnieuw 5-0 winst in derde oefenwedstrijd - herbekijk de wedstrijd!Herbekijk de wedstrijd integraal op onze Youtube pagina.

Op de vierde dag van de zomerstage in Horst stond vanavond een oefenwedstrijd op het programma. Het nationaal elftal van de Verenigde Arabische Emiraten was de tegenstander. Nieuwkomers Paintsil en Gano maakten voor het eerst deel uit van de selectie.

Pittige start van Genk

Onze ploeg leek geen last te hebben van de warme zon. Al na tien minuten stond de 2-0 op het scorebord. Eerst kon Samatta de bal tegen de netten trappen, daarna krulde Pozuelo een vrije trap enig mooi voorbij de doelman. Vijf minuten later is het opnieuw Pozuelo die betrokken is bij een doelpunt. Een scherpe voorzet werd door Berge tegen de lat getrapt, maar Piotrowski was alert en knalde staalhard binnen, 3-0!

Veel kansen

Het was een leuke oefenpot, niet alleen voor de supporters langs het veld, maar ook de livestream op onze Youtube werd druk bekeken. Met Ndongala, Samatta en Trossard kregen we nog enkele kansen om de voorsprong uit te breiden. In minuut 40 even paniek op de Genkse bank. Ndongala krijgt een stoot terwijl hij op doel probeerde te trappen en ging neer. Hij werd vervangen door Benson, die op slag van rust na een prachtige combinatie met Trossard de 4-0 tegen de netten kon trappen.

Nieuwkomers Gano en Paintsil

Ook in de tweede helft trok onze ploeg naar voren. Met Paintsil en Gano kwamen twee nieuwe jongens tussen de lijnen. Zij maakten hun eerste minuten voor Genk. Paintsil toonde onmiddellijk initiatief en kon samen met Malinovskyi en Benson voor gevaar zorgen.

Een vijfde doelpunt viel na twintig minuten in de tweede helft. Malinovskyi bracht de bal hoog en aan de tweede paal voor tot bij Dewaest. Die kopte de bal voorbij de doelman, goed voor zijn 2e doelpunt in deze voorbereiding. 5-0, meteen ook de eindstand van deze oefenwedstrijd. Op naar zondag, dan spelen we opnieuw in Horst tegen Valenciennes! Forza Racing!

Opstelling KRC Genk 1e helft: Jackers, Khammas, Aidoo, Brabec, Maehle, Berge, Piotrowski, Pozuelo, Trossard, Ndongala (40’ Benson), Samatta.

Opstelling KRC Genk 2e helft: Jackers, Uronen, Wouters, Dewaest, Seigers, Heynen (75’ Adewoye), Malinovskyi, Paintsil, Zhegrova, Benson, Gano

Doelpunten :

6: 1 - 0 : Samatta
9’: 2 – 0 : Pozuelo
15’: 3 – 0 : Piotrowski
45’: 4 – 0 : Benson
65’: 5 – 0 : Dewaest

#samengenk
 
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  06-07-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
21-09-2018

Vladimir Screciu blesseerde zich vandaag tijdens de voormiddagtraining. Hij sloeg zijn enkel om, zonder contact met een medespeler. Na verder onderzoek werd er een breuk vastgesteld, waarna meteen een operatie volgde in het ZOL. Vladimir zal helaas voor langere tijd out zijn. KRC Genk en alle supporters wensen Vladi veel sterkte in zijn herstel. Come back stronger! #samengenk


Meer info

KRC Genk official
Genk
21-09-2018

Voor iedere thuiswedstrijd organiseren we de FRZA! Fanzone. Een gezellig supportersterras om iedereen op te warmen voor de wedstrijd die volgt. Zoals jullie tegen Anderlecht al konden zien, is er werk gemaakt van een mooie inkleding om alles nog gezelliger te maken. We maken de FRZA! Fanzone nog aangenamer voor alle supporters, en zorgen ervoor dat je er binnenkort met je clubcard zowel eten en...


Meer info

KRC Genk official
Genk
20-09-2018

“Malmö speelt zo een beetje als Anderlecht, met snel opkomende wingbacks en een goed middenveld,” vertelde Philippe Clement voor de wedstrijd. “Je zou kunnen zeggen dat we een goede algemene repetitie gehad hebben. We moeten ons eigen snel spelen en zo hoog en zo hard mogelijk druk zetten. Dat verwachten onze supporters ook van ons.” Jere Uronen was hersteld van zijn...


Meer info

KRC Genk official
Genk
19-09-2018

Eerste contract voor Arthur Théate Arthur zette op zijn 12de zijn eerste stappen op de velden van de Jos Vaessen Talent Academy. Als linkerflank verdediger en middenvelder is Arthur een jongen met veel discipline en strijdlust. Hij is ook jeugdinternational bij de Belgische U19. De club feliciteert Arthur met deze stap, en kijkt uit naar zijn verdere groei bij KRC Genk.


Meer info

KRC Genk officialAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het