Geen finale voor KRC Genk ladies. Beloften verliezen van Moldavo.KRC is er niet in geslaagd om voor de tweede opeenvolgende keer de finale van de Beker van België te bereiken. Ondanks de steun van heel wat supporters dankzij onze sponsor Wilms en een geslaagde supportersactie geraakte KRC niet aan de winst.

KRC kon niet rekenen op de zieke Yuna Appermont. Het begon nochtans goed. In het eerste half uur was KRC baas en dat ondanks het vroege uitvallen van Silke Leynen, voor wie een kruisbandletsel wordt gevreesd. We kwamen dan op het kwartier ook verdiend op voorsprong wanneer Celien Guns doorstak naar Liv Aerts die ons op 0-1 bracht. Aan de overzijde was keepster Rani Coenen bij de les op een poging van Lola Wajnblum. Maar een verre vrije trap van Noemie Gelders, die ongestraft 8 meter mocht pikken, verdween onder de lat in doel. KRC leek wat aangeslagen, zeker wanneer vijf minuten voor de rust Sanne Schoenmakers een hoekschop van Charlotte Cranshoff binnen knikte.
De bij de rust vers getankte moed werd snel de kop ingedrukt toen Gelders alweer met een erg verre vrije trap onder de lat mikte. Enkele scheidsrechterlijke beslissingen zorgden voor bijkomende frustratie. Toch probeerde KRC de bakens te verzetten, maar ondanks alle inzet, gesteund door de talrijke supporters, bleef het aantal kansen beperkt. In blessuretijd profiteerde Noëmie Gelders dan nog van een fout inspelen van keepster Rani Coenen om de overdreven 4-1 aan te tekenen.
Ontgoocheling troef. Het voetballeven gaat echter verder. Woensdag om half negen wacht Anderlecht aan het SportInGenk Park voor de eerste playoff-wedstrijd.
KRC: Rani Coenen, Lore Vanschoenwinkel, Nathalie Weytjens, Amber Tysiak, Lisa Verhoeven, Riete Loos, Yenthe Kerckhofs (74' Sylke Calleeuw), Aster Janssens, Silke Leynen (7' Janne Geers), Celien Guns, Liv Aerts.
Scheidsrechter: Amandine Lepage.
Doelpunten: 17' Liv Aerts 0-1, 22' Noëmie Gelders 1-1, 40' Sanne Schoenmakers 2-1, 47' Noëmie Gelders 3-1, 91' Noémie Gelders 4-1.
Gele kaarten: 45' Nathalie Weytjens, 58' Riete Loos, 65' Liv Aerts.

Nog meegeven dat onze U13-meisjes zich alvast plaatsten voor de finale van de Beker van België, ook op paasmaandag in Denderleeuw. Zij krijgen dan Brugge tegenover zich.

De Beloften verloren van Moldavo met 1-3. In de eerste twintig minuten kwamen we 0-2 achter. Een betere tweede helft werd niet beloond want Mol liep nog uit tot 0-3 vooraleer Jasmine Vebruggen kon tegenprikken.

De C-ploeg was vrij in het vooruitzicht van de terugwedstrijd van de Beker van Limburg tegen Hamont, waar het vorige week op 0-0 eindigde.

Om 10 uur ontving de U15 White in eigen huis Thor Hasselt. Er werd goed gevoetbald, maar toch verloren.

De U12 stuitte in Bocholt op een goede keeper, die onze winst verhinderde. In de laatste 10 minuten ging een 1-3 verloren en eindigde de match op 4-3.
De U15 Blue speelt zondag om 11.30 uur in Halveweg.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  15-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk Ladies

Genk
14-08-2019

KRC Genk Ladies sloot haar stage in Kattevenia en Genk VV af met een 2-0-overwinning tegen eredivisieclub AZ Alkmaar.Voor de rust trapte Eleen Kimps nog een strafschop tegen de kruising, maar na de kampwissel maakten Janne Geers en Nikki Janssen het verschil.Vooraf hielden de Beloftenploegen van beide clubs het op een 3-3-gelijkspel nadat KRC nochtans met 3-1 leidde.Ook de Jong Beloften namen het...


Meer info

KRC Genk Ladies
Genk
04-08-2019

Voor haar eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen kreeg KRC Genk Ladies de Interprovinciale U17 van Bocholt VV op bezoek.In een aangename en evenwichtige eerste helft scoorden beide partijen. Karlijn Knapen opende de scoorde in de 12de minuut met overhoekse trap. In de 35ste minuut maakten de jongens van Bocholt gelijk met een afstandsschot.Na vele wissels bij de start van de tweede helft...


Meer info

KRC Genk Ladies
Genk
18-07-2019

Als opener van het nieuwe voetbalseizoen organiseert KRC Genk op vrijdag 19.07 heel wat festiviteiten aan het stadion:16u: openen fandorp17u – 19u: handtekeningsessies en kinderanimatie19u: start FRZA run of walk21u: start optredensDe hele avond is gratis.Enkel voor de loop/wandel vragen ze 5 EUR in voorinschrijving en 8 EUR aan de kassa.Dit geld gaat integraal naar het communityproject...


Meer info

KRC Genk Ladies
Genk
18-07-2019

De explosieve groei van KRC Genk Ladies en van het vrouwenvoetbal in het algemeen brengt ons in een positieve flow waar je vandaag niet meer omheen kan en die onze club van morgen zal vormen.KRC Genk Ladies wil binnen deze snel groeiende damessport een toonaangevende rol blijven spelen en wil een draagvlak zijn van sportiviteit, samenhorigheid, clubgeest en vriendschap.En precies daarvoor hebben...


Meer info

KRC Genk LadiesAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het