Stadspeeltuin Speelhof helemaal vernieuwd: unieke kubustoren is primeur in EuropaOp zondag 8 juli werd de vernieuwde stadsspeeltuin in ‘t Speelhof feestelijk geopend. Het terrein kreeg de voorbije twee maanden een grondige herinrichtingsbeurt. Tal van nieuwe toestellen zullen tot de verbeelding spreken van jonge en iets minder jonge kinderen. De eyecatchers zijn de achtmeterhoge kubustoren - een primeur in Europa - en de interactieve speelboog.

 

De stadsspeeltuin in ‘t Speelhof steekt helemaal in het nieuw. Het stadsbestuur gaf het terrein een avontuurlijk tintje en koos vooral voor natuurlijke materialen. Dat was één van de aandachtspunten in het ‘Buitenpret’-project, de bevraging naar de toekomstige invulling van de Truiense speelpleinen.

 

Europese primeur
De vernieuwde speeltuin is onder meer uitgerust met veertoestellen, een vogelnestschommel, een speelhuisje, een evenwichtsbalk en een kabelbaan. Dé absolute blikvangers van het kinderparadijs zijn de sensationele kubustoren en de interactieve speelboog.

 

“De kubustoren is een Europese primeur. In het toestel van zo’n acht meter hoog zijn verschillende speelelementen verwerkt, zoals meerdere glijbanen en een klauternet. Alles is overal ook goed afgesloten, zodat kinderen er veilig kunnen ravotten”, vertelt schepen van Jeugd Hilde Vautmans.

 

Outdoor-computergame
De interactieve ‘Yalp Sona’ is de andere opvallende nieuwigheid van de stadsspeeltuin. Het toestel -dat in België in geen enkele andere openbare speeltuin te vinden is - ziet eruit als een gigantische regenboog. Met één druk op de knop krijgen kinderen de keuze uit negen verschillende spellen, zoals een loopparcours, een rekenopdracht of een danspartijtje.

 

“Een camera in het toestel registreert alle bewegingen die de kinderen op de grond maken. De ‘Yalp Sona’ is dus een soort outdoor-versie van een computergame. De vloer is ook rolstoeltoegankelijk, en het geluid en het volume van de spellen kan makkelijk aangepast worden. Zo is het toestel ook toegankelijk voor kinderen met een handicap”, verduidelijkt schepen van Jeugd Hilde Vautmans.

 

Volgende generaties
“De speeltuin in het Speelhof is één van onze grootste en mooiste speelterreinen. Middenin het groen én op wandelafstand van het centrum, kan jong en oud er zich naar hartenlust amuseren. Dankzij de vernieuwingswerken is de speeltuin klaar voor de toekomst. Ook de volgende generaties kinderen zullen er ongetwijfeld de tijd van hun leven hebben”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  08-07-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Sint-Truiden

Sint Truiden
19-07-2018

De algemeen directeur van het zorgbedrijf Rosanna Pascariello bevestigt dat er noch mondeling noch schriftelijk noch per mail een klacht van de heer Gunther Leenen bij het zorgbedrijf is binnengekomen. De directrice van het woonzorgcentrum, mevrouw Liliane Dorissen, bevestigt het verhaal van de algemeen directeur en de voorzitter : “Ook bij het woonzorgcentrum werd er door de heer...


Meer info

Sint-Truiden
Sint Truiden
16-07-2018

Met ‘Kijk op Sint-Truiden en Haspengouw’ heeft de stad een knap nieuwtje om de vele wandelaars en fietsers te blijven verwonderen. Op vier toplocaties langs het toeristische routenetwerk staan er vanaf nu inventieve panoramakijkers, die passanten een oneindige blik gunnen op de groene regio. In september komt er nog een vijfde hotspot bij. Het fietstoerisme zit in de lift in de...


Meer info

Sint-Truiden
Sint Truiden
16-07-2018

Met ‘Kijk op Sint-Truiden en Haspengouw’ heeft de stad een knap nieuwtje om de vele wandelaars en fietsers te blijven verwonderen. Op vier toplocaties langs het toeristische routenetwerk staan er vanaf nu inventieve panoramakijkers, die passanten een oneindige blik gunnen op de groene regio. Het fietstoerisme zit in de lift in de hoofdstad van Haspengouw. Vooral in het voorjaar...


Meer info

Sint-TruidenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het