OCMW welzijnspartner binnen de eerstelijnszorgOp woensdag 19 april maakten artsen, kinesisten, verpleegkundigen en professionelen uit de welzijnszorg,… kennis met het OCMW. Boeiende workshops, interactieve ontmoetingen en een netwerkmoment op het OCMW maakten duidelijk wat een samenwerking voor hen kan betekenen. Goed doorverwijzen begint tenslotte met een goede kennis van de andere partner. De grote opkomst benadrukt het belang van een nauwe samenwerking.

 

Uit een bevraging vanuit het OCMW blijkt dat mensen in kansarmoede vaker moeilijkheden ervaren met onze gezondheidszorg. Daarnaast zijn verslavingsproblematieken en taalbarrières vaak struikelblokken in een vlotte communicatie met patiënten. Daarom organiseerde het OCMW een studiedag waarbij deze thema’s uitgebreid aan bod kwamen. De ziekenfondsen ontrafelden het kluwen van de derdebetalersregeling.

 

Makkelijker doorverwijzen

Waarvoor kunnen inwoners terecht bij het OCMW? Wat doet de sociale dienst? Hoe kan het OCMW een partner zijn voor artsen, kinesisten en andere zorgverstrekkers? Enkele medewerkers van het OCMW gidsten de aanwezigen door het dienstverleningsaanbod en lieten hen interactief ontdekken wat deze dienstverlening voor hen kan betekenen.

 

Zorg tot zorg

De studiedag werd georganiseerd binnen het project ‘Zorg tot zorg’. Gezondheidszorg toegankelijker maken voor kwetsbare personen en de samenwerking tussen de OCMW’s en artsen bevorderen: dat zijn de speerpunten van het project ‘Zorg tot zorg’ van de OCMW’s van Balen – Dessel – Mol – Retie. Het project startte in 2016 en slaat een brug tussen de OCMW’s en gezondheidszorg.

 

Meer info: Sofie Vanbroekhoven, coördinator zorg tot zorg, 014 33 15 23, samenlevingsopbouw@dsomol.be
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  20-04-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Mol

Mol
26-07-2017

Het voormalige feestzalencomplex ’t Steentje biedt een oplossing voor het nijpende plaatsgebrek van de Academie voor Beeldende Kunsten in De Zwaan. Dit gebrek aan ruimte ontstond dit voorjaar toen het gemeentebestuur een achterliggende vleugel van de academie wegens stabiliteitsredenen moest sluiten. Inmiddels is de oude vleugel van De Zwaan voldoende gestut én is alle gevaar...


Meer info

Mol
Mol
26-07-2017

Op dinsdag 1 augustus start de firma Lummense Wegenbouw met herstellingswerken aan het voetpad en fietspad in de Adolf Reydamslaan, gedeelte tussen Corbiestraat en Doornboomstraat. De werken worden in fases uitgevoerd waarbij telkens maar een gedeelte van het voetpad en fietspad wordt afgesloten. Fietsers en voetgangers moeten ter hoogte van de mobiele werf tijdelijk over de parkeerstrook rijden....


Meer info

Mol
Mol
26-07-2017

Het gemeentebestuur breidt vanaf 1 augustus de bestaande zones van de bewonersparkeerkaart uit. Bewoners met een geldige parkeerkaart krijgen daardoor meer mogelijkheden om hun auto gratis en langdurig te parkeren. Met de grotere zones vinden bewoners sneller een publieke parkeerplaats dan in de huidige kleinere zones.


Meer info

Mol
Mol
26-07-2017

Vanaf 1 augustus is het mogelijk je school- en studietoelage aan te vragen voor het volgende schooljaar (2017-2018) via www.studietoelagen.be. Velen vergeten het of durven het niet te vragen. Nochtans heeft één op vier leerlingen er recht op. Dit vanaf de eerste kleuterklas. Een toelage levert een mooie bijdrage om de kosten in het kleuter, lager, secundair en hoger onderwijs...


Meer info

MolAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het