Nieuwe Aalsterse bedrijvenvereniging Aalst Zuid vzw werkt aan de toekomst!Op vrijdag 21 april 2017 werd een nieuwe bedrijvenvereniging opgestart op het grondgebied van de stad: Aalst Zuid vzw.

Op initiatief van dhr. Paul Steenhaut, directeur van het Bedrijvencentrum Aalst en met de steun van de stad, de provincie en het streekoverleg werd het officiële startschot van het samenwerkingsverband op gepaste wijze gegeven. Ondernemers van de bedrijvenzones aan de Zuidelijke kant van de Dender zijn sinds het najaar intens met elkaar gaan nadenken over een duurzaam samenwerkingsverband. In navolging van Dender Noord is dit nu de tweede bedrijvenvereniging die het economisch weefsel in onze stad zal versterken.

 

Met de ondertekening van de statuten en de aanstelling van de bestuursleden zal vzw Zuid een nieuwe wind laten waaien in de Aalsterse bedrijfswereld.

 

De subsidiemogelijkheden van de provincie heeft de bedrijven ertoe aangezet zich te verenigen en zoveel mogelijk bedrijven (een 125-tal) te betrekken bij de opstart.

Tijdens bijeenkomsten in het najaar van 2016 werd onder meer gepolst naar thema’s die de aanwezige bedrijven belangrijk vonden. Zo werden veiligheid, signalisatie en duurzaamheid als prioriteit aangeduid. Meteen heel wat werk op de plank dus voor het samenwerkingsinitiatief.

 

Burgemeester Christoph D’Haese (NV-A): “Bedrijvenverenigingen zijn broodnodig als motor voor de kwaliteitszorg op de bedrijventerreinen. Zij versterken bovendien het ondernemersklimaat en het ondernemersvriendelijk, duurzaam en toekomstgericht imago van onze stad en regio.”

 

Schepen Katrien Beulens (CD&V): “De stad beschouwt de bedrijvenverenigingen als een volwaardige gesprekspartner voor de uitvoering van het ruimtelijk-economische beleid.

Voor ondernemers is het van belang om zich samen sterk te maken op een

bedrijventerrein. De stad en de verenigingen respecteren elkaar en houden elkaar in evenwicht.”

 

Paul Steenhaut, ondervoorzitter vzw Zuid: “Vorig jaar werd Erembodegem door ‘Trends’ verkozen tot beste zakengemeente van Vlaanderen. En dit willen we zo houden. Aalst Zuid is een dynamische en creatieve industriezone  met sterke bedrijven waar het goed is om werken, goed voor het personeel, de klanten, leveranciers en stakeholders.

Samenwerken is onze boodschap, samen met de stad en de overheid, maar ook en vooral tussen de bedrijven onderling. Iedereen wordt hier beter van. Door ons vandaag te verenigen zetten we een stap naar een mooie toekomst met een volgende generatie sterke ondernemers. Mis deze historische stap niet en wordt lid van de bedrijvenvereniging Aalst Zuid vzw.”

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  21-04-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Aalst

Aalst
16-12-2017

Tijdens een speciale zitting keurde het college van burgemeester en schepenen vandaag de opmaak van een charter voor zwaar werfverkeer goed. Schepen voor mobiliteit Dylan Casaer (SD&P) ijvert al jaren voor dit akkoord en is dan ook erg tevreden: “Onze diensten zullen de komende maanden een charter op maat voor Aalst uitwerken,” vertelt hij. Concreet is een charter zwaar verkeer...


Meer info

Aalst
Aalst
16-12-2017

Winteracts in winkelstraten Twee handige naaisters op antieke Hollandse fietsen die live je kledij vermaken tot kleine kunstwerkjes in hun mobiele naaiatelier! Kijk tijdens het wintershoppen ook af en toe omhoog en kom de mysterieuze Frozen-dames tegen. Hoor je getrappel, gehinnik en gebries? Kijk even achterom. Witte paardjes slenteren doorheen de Aalsterse winkelstraten. Laag bij de grond vind...


Meer info

Aalst
Aalst
16-12-2017

Stad Aalst vernieuwt de riolering en wegenis in het laatste deel van de Rooms-Hofstraat en Keppestraat. Door voorbereidende nutsleidingwerken zijn er volgende week wijzigingen in de voorziene omleiding. Vanaf maandag worden er enkele dwarsingen op de rijweg gemaakt ter hoogte van de Rooms-Hofstraat en Burgemeester De Cocklaan (Welleweg), dit heeft enkele gevolgen voor het verkeer komende van de...


Meer info

Aalst
Aalst
16-12-2017

In 2018 wil Stad Aalst haar inwoners met (huis)dieren nog beter informeren over hun rechten en plichten. Stad en politie ontvingen vorig jaar immers 586 meldingen van achtergelaten of mishandelde dieren. “Dat zijn er 586 teveel,” zo stelt schepen van Welzijn Dylan Casaer (SD&P). Hij lanceert dan ook een emotionele oproep: “Denk alsjeblieft goed na voor je een dier in huis...


Meer info

AalstAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het