Nieuwe Aalsterse bedrijvenvereniging Aalst Zuid vzw werkt aan de toekomst!Op vrijdag 21 april 2017 werd een nieuwe bedrijvenvereniging opgestart op het grondgebied van de stad: Aalst Zuid vzw.

Op initiatief van dhr. Paul Steenhaut, directeur van het Bedrijvencentrum Aalst en met de steun van de stad, de provincie en het streekoverleg werd het officiële startschot van het samenwerkingsverband op gepaste wijze gegeven. Ondernemers van de bedrijvenzones aan de Zuidelijke kant van de Dender zijn sinds het najaar intens met elkaar gaan nadenken over een duurzaam samenwerkingsverband. In navolging van Dender Noord is dit nu de tweede bedrijvenvereniging die het economisch weefsel in onze stad zal versterken.

 

Met de ondertekening van de statuten en de aanstelling van de bestuursleden zal vzw Zuid een nieuwe wind laten waaien in de Aalsterse bedrijfswereld.

 

De subsidiemogelijkheden van de provincie heeft de bedrijven ertoe aangezet zich te verenigen en zoveel mogelijk bedrijven (een 125-tal) te betrekken bij de opstart.

Tijdens bijeenkomsten in het najaar van 2016 werd onder meer gepolst naar thema’s die de aanwezige bedrijven belangrijk vonden. Zo werden veiligheid, signalisatie en duurzaamheid als prioriteit aangeduid. Meteen heel wat werk op de plank dus voor het samenwerkingsinitiatief.

 

Burgemeester Christoph D’Haese (NV-A): “Bedrijvenverenigingen zijn broodnodig als motor voor de kwaliteitszorg op de bedrijventerreinen. Zij versterken bovendien het ondernemersklimaat en het ondernemersvriendelijk, duurzaam en toekomstgericht imago van onze stad en regio.”

 

Schepen Katrien Beulens (CD&V): “De stad beschouwt de bedrijvenverenigingen als een volwaardige gesprekspartner voor de uitvoering van het ruimtelijk-economische beleid.

Voor ondernemers is het van belang om zich samen sterk te maken op een

bedrijventerrein. De stad en de verenigingen respecteren elkaar en houden elkaar in evenwicht.”

 

Paul Steenhaut, ondervoorzitter vzw Zuid: “Vorig jaar werd Erembodegem door ‘Trends’ verkozen tot beste zakengemeente van Vlaanderen. En dit willen we zo houden. Aalst Zuid is een dynamische en creatieve industriezone  met sterke bedrijven waar het goed is om werken, goed voor het personeel, de klanten, leveranciers en stakeholders.

Samenwerken is onze boodschap, samen met de stad en de overheid, maar ook en vooral tussen de bedrijven onderling. Iedereen wordt hier beter van. Door ons vandaag te verenigen zetten we een stap naar een mooie toekomst met een volgende generatie sterke ondernemers. Mis deze historische stap niet en wordt lid van de bedrijvenvereniging Aalst Zuid vzw.”

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  21-04-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Aalst

Aalst
23-06-2017

Tijdens de laatste weken van het schooljaar trakteert de stad de leerlingen die zich een heel jaar lang hebben ingezet voor de ‘Woensdag Samdag’ op een ijsje. Deze actie kadert in de ‘Aalst Ontknoopt’-campagne. De stad wil zoveel mogelijk ouders en kinderen sensibiliseren om te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar school te gaan. Scholen die dit jaar...


Meer info

Aalst
Aalst
23-06-2017

De Aalsterse fractie Groen is al geruime tijd tegenstander van een bijkomende parkeergarage onder het Esplanadeplein. In de hoop dat hij dit stadsproject zou afschieten, daagde fractieleider Andreas Verleysen het stadsbestuur uit om hierover het advies van de Vlaamse Bouwmeester in te winnen. Het Aalsterse stadsbestuur ging graag op deze vraag in. Het advies van de Vlaamse bouwmeester is...


Meer info

Aalst
Aalst
22-06-2017

Van dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 juni is een bezoekje aan het winkelhart van onze stad nóg interessanter, tijdens de Zomerbraderie. Tijdens deze vierdaagse zomershopping krijgen de handelaars uitzonderlijk de toestemming om in de sperperiode voor de solden hun klanten fikse kortingen aan te bieden. Deze dagen zijn dus het ideale moment om de leukste zomerkoopjes op de kop te tikken! ...


Meer info

Aalst
Aalst
21-06-2017

Aalst moet je beleven, dat is het uitgangspunt van de nieuwe www.visit-aalst.be. Exact één seizoen na de lancering van de aalst.be, pakt ook Toerisme uit met een frisse nieuwe website. De dienst Toerisme streeft ernaar de jaarlijks meer dan 25 000 toeristen een onvergetelijk verblijf in Aalst te bezorgen. Met meer dan 81 000 surfers per jaar, verdient de bezoeker ook een centrale...


Meer info

AalstAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het