Nieuwe Aalsterse bedrijvenvereniging Aalst Zuid vzw werkt aan de toekomst!Op vrijdag 21 april 2017 werd een nieuwe bedrijvenvereniging opgestart op het grondgebied van de stad: Aalst Zuid vzw.

Op initiatief van dhr. Paul Steenhaut, directeur van het Bedrijvencentrum Aalst en met de steun van de stad, de provincie en het streekoverleg werd het officiële startschot van het samenwerkingsverband op gepaste wijze gegeven. Ondernemers van de bedrijvenzones aan de Zuidelijke kant van de Dender zijn sinds het najaar intens met elkaar gaan nadenken over een duurzaam samenwerkingsverband. In navolging van Dender Noord is dit nu de tweede bedrijvenvereniging die het economisch weefsel in onze stad zal versterken.

 

Met de ondertekening van de statuten en de aanstelling van de bestuursleden zal vzw Zuid een nieuwe wind laten waaien in de Aalsterse bedrijfswereld.

 

De subsidiemogelijkheden van de provincie heeft de bedrijven ertoe aangezet zich te verenigen en zoveel mogelijk bedrijven (een 125-tal) te betrekken bij de opstart.

Tijdens bijeenkomsten in het najaar van 2016 werd onder meer gepolst naar thema’s die de aanwezige bedrijven belangrijk vonden. Zo werden veiligheid, signalisatie en duurzaamheid als prioriteit aangeduid. Meteen heel wat werk op de plank dus voor het samenwerkingsinitiatief.

 

Burgemeester Christoph D’Haese (NV-A): “Bedrijvenverenigingen zijn broodnodig als motor voor de kwaliteitszorg op de bedrijventerreinen. Zij versterken bovendien het ondernemersklimaat en het ondernemersvriendelijk, duurzaam en toekomstgericht imago van onze stad en regio.”

 

Schepen Katrien Beulens (CD&V): “De stad beschouwt de bedrijvenverenigingen als een volwaardige gesprekspartner voor de uitvoering van het ruimtelijk-economische beleid.

Voor ondernemers is het van belang om zich samen sterk te maken op een

bedrijventerrein. De stad en de verenigingen respecteren elkaar en houden elkaar in evenwicht.”

 

Paul Steenhaut, ondervoorzitter vzw Zuid: “Vorig jaar werd Erembodegem door ‘Trends’ verkozen tot beste zakengemeente van Vlaanderen. En dit willen we zo houden. Aalst Zuid is een dynamische en creatieve industriezone  met sterke bedrijven waar het goed is om werken, goed voor het personeel, de klanten, leveranciers en stakeholders.

Samenwerken is onze boodschap, samen met de stad en de overheid, maar ook en vooral tussen de bedrijven onderling. Iedereen wordt hier beter van. Door ons vandaag te verenigen zetten we een stap naar een mooie toekomst met een volgende generatie sterke ondernemers. Mis deze historische stap niet en wordt lid van de bedrijvenvereniging Aalst Zuid vzw.”

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  21-04-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Aalst

Aalst
18-08-2017

Op zondag 20 augustus 2017 vindt de twee editie van de archeologische rondleiding plaats. Van 10 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 18 uur is iedereen welkom in de Sint-Martinuskerk om de restauratiewerf te bezoeken. Ervaren archeologen staan klaar om meer uitleg te geven over de voorlopige vondsten. Van graven tot grafkelders en funderingen, de ondergrond van de Sint-Martinuskerk geeft zijn geheimen...


Meer info

Aalst
Aalst
16-08-2017

Vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus sluiten de artiesten van Cirk! de zomervakantie in Aalst af. Op het programma: dans, acrobatie, theater, circus en humor. En dat helemaal gratis, in hartje binnenstad. De voorbije 2 jaren zette Vlammelina Cirk! in vuur en vlam, voor de 9e editie toverde huistekenaar Randall Casaer een nieuw figuurtje uit zijn pen: Aspierro. “Het is een...


Meer info

Aalst
Aalst
12-08-2017

De stad Aalst legt een nieuwe ontsluitingsweg met gescheiden riolering aan tussen de Denderstraat en het rond punt ter hoogte van de Dekkersweg. De Denderstraat wordt ook ondertunneld om via die weg het nieuwe parkeergebouw op de Pendelparkingsite in de toekomst te kunnen bereiken. Momenteel wordt de nieuwe tunnel onder de Denderstraat aangelegd. Maandag 7 augustus 2017 zijn in de Tragel, ter...


Meer info

Aalst
Aalst
12-08-2017

Op maandag 21 augustus 2017 starten in opdracht van Stad Aalst werken ter hoogte van Utopia in de Esplanadestraat. Er worden aansluitingen gemaakt op de hoofdriolering en op het drinkwaternet. Hiervoor wordt er tijdelijk éénrichtingsverkeer ingesteld vanaf het Esplanadeplein tot aan de Graanmarkt. Het verkeer richting Esplanadeplein kan omrijden via de André Sierensstraat en...


Meer info

AalstAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het