Kindlint Oosterlo: klaar om te gebruiken!Op vrijdag 19 mei om 13.30u opende schepenen Nadine Laeremans en Bart Julliams het kindlint in Oosterlo. In navolging van eerdere projecten rond ‘trage wegen doen bewegen’ en ‘spelen in beweging’ in Oosterlo sloegen stad Geel, Freinetschool De Steltloper, MPI Oosterlo vzw en Huis Perrekes vzw de handen in elkaar om deze kindvriendelijke route uit te werken.  

 

De opening van het kindlint vindt plaats in het Oosterlosepad (tegenover Huis Helena). Na een korte toespraak van schepenen Nadine Laeremans en Bart Julliams wordt het kindlint ingewandeld. De kinderen van de Freinetschool zijn hierbij aanwezig. Ook de zorginstellingen MPI Oosterlo vzw en Huis Perrekes vzw zijn van de partij. Bewoners van Oosterlo en andere geïnteresseerden zijn welkom om mee te wandelen.

 

Veilige verbinding

De bedoeling van het kindlint is om een veilige maar ook toffe verbinding aan te geven tussen een aantal interessante plekken in de parochie. De stad hoopt dat niet alleen kinderen, maar ook het doelpubliek van de Oosterlose zorginstellingen en alle bewoners van Oosterlo de trage weg gebruiken.

 

Speelse rustplekken

Houten paaltjes geven de route duidelijk aan. Ze hebben bovenaan een uitsnijding als een soort kijker waardoor je naar de omgeving kan kijken. De stad richtte een aantal speelse rustplekken in met een picknickbank, groenaanleg of een speels element. Je vindt dergelijke plekken naast het Oosterlosepad, langs het paadje in Van Merodestraat en het kleine pleintje in Berthoutsdreef. Het kindlint loopt ook langs het eerder aangelegde Kloosterpad en over de Kikkerweide van Natuurpunt. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  19-05-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Geel

Geel
08-12-2017

Op dinsdag 12 december gaat de groendienst van de stad Geel creatief aan de slag met wilgen. Op de speelplaats van SAIO Larum in Velveken bouwen ze met de hulp van een ervaren wilgenvlechter een of meerdere constructies met wilgentakken. Het is de bedoeling om ruimte te creëren waar de kinderen tot rust komen, een frisse neus halen of ravotten tijdens de speeltijd.


Meer info

Geel
Geel
06-12-2017

Geel Wintert! tovert nog tot zondag 7 januari de Geelse markt om in een feeëriek wintertafereel. Vanaf 11 uur kan je schaatsen of de winterbar en kraampjes bezoeken. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is de sluitingstijd om 22 uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag kan je tot 23 uur Geel Winteren. Tijdens de feestdagen gelden andere openingsuren. Op maandag 25 december en maandag 1...


Meer info

Geel
Geel
06-12-2017

Zes van de mooiste Geelse stadsbeelden, waaronder de Sint-Dimpnakerk, de Sint-Amandskerk en de molen van ’t Veld werden met een flinterdun laagje suiker op lekkere Belgische chocolaatjes aangebracht. Het ideale excuus om je kennis over Geel te etaleren bij een tas koffie of gewoon een leuk tussendoortje voor zoetebekken. Ook onder de kerstboom zal de geschenkdoos zeker niet misstaan. In elk...


Meer info

Geel
Geel
06-12-2017

De stad krijgt veel vragen over de dag waarop kinderen gaan nieuwjaarszingen. Dit jaar valt 31 december immers op zondag. Stad Geel raadt aan om het nieuwjaarszingen te laten doorgaan op zondag 31 december. Voor autobestuurders: hou er alvast rekening mee dat veel kinderen op pad zijn voor lekkers of centjes. Ook met Driekoningen, op zaterdag 6 januari, trotseren de kinderen het winterweer om een...


Meer info

GeelAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het