Bezoek de ateliers van Antwerpse kunstenaarsEind september verwelkomen een 50-tal Antwerpse kunstenaars u in hun atelier. U maakt er kennis met verschillende kunstvormen en –stijlen, van schilderen en beeldhouwen over fotografie tot juweelontwerp.

 

Via de gratis brochure van Open Ateliers stippelt u uw eigen route uit langs ateliers en kunstruimten. De brochure is verkrijgbaar in het districthuis van Antwerpen, op de overzichtstentoonstelling in het Zuiderpershuis, bij Info Cultuur in de Wisselstraat en digitaal.

Brochure Open Ateliers 2017 .pdf 6.8 MB

Op de overzichtstentoonstelling krijgt u een selectie te zien van de werken van alle deelnemende kunstenaars. Wie meer inzicht wil krijgen in de achterliggende ideeën van de kunstwerken of de manier van werken van de kunstenaars kan deelnemen aan de rondleidingen van Vormingplus.

Muziekliefhebbers kunnen op zaterdag 23 september om 15 uur genieten van een optreden van muziekmaker Jeroen Baeken in het Zuiderpershuis. Hij treedt niet alleen op, maar samen met zijn twee broers. Don Vitalski, de legendarische volksdichter en gerenommeerd graficus Serge Baeken. Hun optreden wordt een mengeling van poëzie, muziek en projectie van live modeltekenen.

Op zondag 24 september en 1 oktober kunnen fotografiefans bovendien tussen 14 en 17 uur een workshop straatfotografie met smartphone volgen.

Open ateliers is een initiatief van het district Antwerpen en de Cultuurraad district Antwerpen en georganiseerd door Anne Marie Parys, coördinator van Open Ateliers.

Praktisch

  • Open Ateliers met overzichtstentoonstelling in het Zuiderpershuis, Leuvenstraat 2000 Antwerpen
  • 23 en 24 september en 30 september en 1 oktober telkens van 11 tot 18 uur
  • rondleidingen Vormingplus op zaterdagen om 11 uur, op zondagen om 15 uur
  • performance van Jeroen Baeken, Don Vitalski en Serge Baeken op zaterdag 23 september om 15 uur
  • workshop straatfotografie met de smartphone op zondagen van 14 uur tot 17 uur
  • gratis, inschrijven niet nodig 
  • op www.openateliers.be vindt u een overzicht van alle deelnemers. 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-09-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Antwerpen

Antwerpen
13-12-2017

Op zaterdag 16 december ploeteren alle toppers uit het veldrijden in het mulle zand van Sint-Anneke op Linkeroever tijdens de Scheldecross. Kroont Van der Poel of Van Aert zich tot zandkoning? Of wordt het nog een outsider? Kom uw favoriet aanmoedigen. Deze veldrit maakt deel uit van de dvv verzekeringen trofee, een regelmatigheidscriterium. De renners zullen dus extra hun best doen om zo...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
13-12-2017

Stad Antwerpen biedt mee de opleiding ‘Jongeren actief in de thuiszorg’ aan De stad Antwerpen wil kortgeschoolde jongeren die moeilijk werk vinden op weg zetten naar een job. In de sector van de thuiszorg stijgt het aantal zorgbehoevenden en sociaal kwetsbare mensen die langer thuis blijven. Op deze twee tendenzen wil de stad Antwerpen inspelen. Samen met de provincie, thuiszorg...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
13-12-2017

Vanavond wordt tijdens een infomoment het definitieve masterplan van de Slachthuissite, het Noordschippersdok en het Lobroekdok toegelicht aan de buurtbewoners. Dat stadsdeel wordt een woongebied met ruimte voor recreatie, pleintjes, diensten, kleinschalige bedrijvigheid en lokale handel. Het masterplan is uitgewerkt door Palmbout Urban Landscapes, De Smet Vermeulen architecten en Feddes/Olthof...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
12-12-2017

Voortaan kan u uw reispas of rijbewijs thuis of op een adres naar keuze laten bezorgen. Dat is een primeur voor België. Deze nieuwe dienstverlening spaart Antwerpenaars een extra verplaatsing naar het stadsloket uit. Wat is het? Momenteel moet u voor een aantal loketproducten twee keer de verplaatsing naar een stadsloketten maken; een keer voor de aanvraag en een keer om het document...


Meer info

AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het