Bezoek de ateliers van Antwerpse kunstenaarsEind september verwelkomen een 50-tal Antwerpse kunstenaars u in hun atelier. U maakt er kennis met verschillende kunstvormen en –stijlen, van schilderen en beeldhouwen over fotografie tot juweelontwerp.

 

Via de gratis brochure van Open Ateliers stippelt u uw eigen route uit langs ateliers en kunstruimten. De brochure is verkrijgbaar in het districthuis van Antwerpen, op de overzichtstentoonstelling in het Zuiderpershuis, bij Info Cultuur in de Wisselstraat en digitaal.

Brochure Open Ateliers 2017 .pdf 6.8 MB

Op de overzichtstentoonstelling krijgt u een selectie te zien van de werken van alle deelnemende kunstenaars. Wie meer inzicht wil krijgen in de achterliggende ideeën van de kunstwerken of de manier van werken van de kunstenaars kan deelnemen aan de rondleidingen van Vormingplus.

Muziekliefhebbers kunnen op zaterdag 23 september om 15 uur genieten van een optreden van muziekmaker Jeroen Baeken in het Zuiderpershuis. Hij treedt niet alleen op, maar samen met zijn twee broers. Don Vitalski, de legendarische volksdichter en gerenommeerd graficus Serge Baeken. Hun optreden wordt een mengeling van poëzie, muziek en projectie van live modeltekenen.

Op zondag 24 september en 1 oktober kunnen fotografiefans bovendien tussen 14 en 17 uur een workshop straatfotografie met smartphone volgen.

Open ateliers is een initiatief van het district Antwerpen en de Cultuurraad district Antwerpen en georganiseerd door Anne Marie Parys, coördinator van Open Ateliers.

Praktisch

  • Open Ateliers met overzichtstentoonstelling in het Zuiderpershuis, Leuvenstraat 2000 Antwerpen
  • 23 en 24 september en 30 september en 1 oktober telkens van 11 tot 18 uur
  • rondleidingen Vormingplus op zaterdagen om 11 uur, op zondagen om 15 uur
  • performance van Jeroen Baeken, Don Vitalski en Serge Baeken op zaterdag 23 september om 15 uur
  • workshop straatfotografie met de smartphone op zondagen van 14 uur tot 17 uur
  • gratis, inschrijven niet nodig 
  • op www.openateliers.be vindt u een overzicht van alle deelnemers. 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-09-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Antwerpen

Berchem
24-02-2018

Het district Berchem wil de Saffierstraat en de ernaast gelegen groene zone aan de spoorwegberm duurzaam vernieuwen wanneer de provincie Antwerpen er de fietsostrade F11 tussen Lier en Antwerpen aanlegt. Er is nu een conceptontwerp voor een vernieuwde Saffierstraat. Vandaag kwamen de bewoners samen om van gedachten te wisselen over dat ontwerp. Het is niet de eerste keer dat de buurt samen...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
23-02-2018

Veel drank op Meug vrijdag 23 februari, van 16 tot 22.30 uur/ zaterdag 24 februari, van 14 tot 22.30 uur, Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, Antwerpen, 5/14/16 euro Tournée Minérale? Niet op dit smaakfestival. U proeft er van bieren, wijn, whisky en nog veel meer. Wie houdt van de leuke of smeuïge verhalen achter de drankjes moet zeker komen. Met een afterwork op vrijdagavond. ...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
23-02-2018

Ga het Snijders&Rockoxhuis ontdekken vanaf 24 februari. Het Rockoxhuis kon u eerder al bezoeken. Nu is ook het Snijdershuis open voor publiek. Twee huizen vol barokkunst en verhalen over het stadsleven in de 17e eeuw. In de 17e eeuw waren burgemeester Nicolaas Rockox en schilder Frans Snijders goede vrienden en buren in de Keizerstraat. Ze waren op cultureel en sociaal vlak belangrijke...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
23-02-2018

De oproep om een naam te vinden voor het nieuwe zwembadencomplex in Park Groot Schijn, leverde maar liefst 430 inzendingen op. Uit deze voorstellen werden 10 namen weerhouden voor de volgende ronde. Stem nog tot eind februari op uw favoriet! Buurtbewoners en toekomstige bezoekers zonden hun voorstellen in voor de nieuwe naam van het zwemcentrum in Park Groot Schijn in Deurne. Op 31 januari...


Meer info

AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het