Bezoek de ateliers van Antwerpse kunstenaarsEind september verwelkomen een 50-tal Antwerpse kunstenaars u in hun atelier. U maakt er kennis met verschillende kunstvormen en –stijlen, van schilderen en beeldhouwen over fotografie tot juweelontwerp.

 

Via de gratis brochure van Open Ateliers stippelt u uw eigen route uit langs ateliers en kunstruimten. De brochure is verkrijgbaar in het districthuis van Antwerpen, op de overzichtstentoonstelling in het Zuiderpershuis, bij Info Cultuur in de Wisselstraat en digitaal.

Brochure Open Ateliers 2017 .pdf 6.8 MB

Op de overzichtstentoonstelling krijgt u een selectie te zien van de werken van alle deelnemende kunstenaars. Wie meer inzicht wil krijgen in de achterliggende ideeën van de kunstwerken of de manier van werken van de kunstenaars kan deelnemen aan de rondleidingen van Vormingplus.

Muziekliefhebbers kunnen op zaterdag 23 september om 15 uur genieten van een optreden van muziekmaker Jeroen Baeken in het Zuiderpershuis. Hij treedt niet alleen op, maar samen met zijn twee broers. Don Vitalski, de legendarische volksdichter en gerenommeerd graficus Serge Baeken. Hun optreden wordt een mengeling van poëzie, muziek en projectie van live modeltekenen.

Op zondag 24 september en 1 oktober kunnen fotografiefans bovendien tussen 14 en 17 uur een workshop straatfotografie met smartphone volgen.

Open ateliers is een initiatief van het district Antwerpen en de Cultuurraad district Antwerpen en georganiseerd door Anne Marie Parys, coördinator van Open Ateliers.

Praktisch

  • Open Ateliers met overzichtstentoonstelling in het Zuiderpershuis, Leuvenstraat 2000 Antwerpen
  • 23 en 24 september en 30 september en 1 oktober telkens van 11 tot 18 uur
  • rondleidingen Vormingplus op zaterdagen om 11 uur, op zondagen om 15 uur
  • performance van Jeroen Baeken, Don Vitalski en Serge Baeken op zaterdag 23 september om 15 uur
  • workshop straatfotografie met de smartphone op zondagen van 14 uur tot 17 uur
  • gratis, inschrijven niet nodig 
  • op www.openateliers.be vindt u een overzicht van alle deelnemers. 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-09-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Antwerpen

Antwerpen
20-10-2017

P_Inleiding Start het persbericht met het voornaamste nieuws. Val met de deur in Donderdag 19 oktober 2017 vond de 12de Youth Action Day plaats. Meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren tussen de 15 en 20 jaar ruilden voor één dag de schoolbanken in voor een job en gingen aan de slag in een bedrijf, een overheidsinstelling of een organisatie. Hun loon? 50 euro die ze met...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
20-10-2017

Op 21 en 22 oktober wordt de Borsbeeksebrug richting de Singel volledig afgesloten. Lees meer over de omleidingen. Doorgaand autoverkeer gaat via de Bikschotelaan – Karel De Preterlei – Luitenant Lippenslaan. Lokaal autoverkeer volgt een omleiding Rodekruislaan – Zurenborgbrug. Ook de lijnbussen rijden om. Meer info www.slimnaarantwerpen.be


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
>>
20-10-2017

Smaakmeesters, dat is een maand lang culinair genieten. U kan dit weekend samen met een gids op wandel langs een Smaakmeestersroute op het Eilandje. Een lekkere wandeling, met onderweg enkele proevertjes. Het culinair festival Smaakmeesters loopt nog tot eind oktober. Tijdens de Smaakmeestersroute op het Eilandje vertelt de gids waarom deze wijk tussen haven en stad al eeuwenlang...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
>>
20-10-2017

Op zaterdag 28 oktober kan u in het Zuiderpershuis naar de première van de jeugdfilm GRUWELIJKE RIJMEN. Meteen ook het hoogtepunt van het feestweekend voor de lancering van jeugdfilmorganisatie JEF. Met uw A-kaart maakt u kans op een familieticket voor vier. Gruwelijke Rijmen Sneeuwwitje en Roodkapje worden beste vriendinnen. Lusten wolven liever biggetjes, grootmoeders of kleine...


Meer info

AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het