Bezoek de ateliers van Antwerpse kunstenaarsEind september verwelkomen een 50-tal Antwerpse kunstenaars u in hun atelier. U maakt er kennis met verschillende kunstvormen en –stijlen, van schilderen en beeldhouwen over fotografie tot juweelontwerp.

 

Via de gratis brochure van Open Ateliers stippelt u uw eigen route uit langs ateliers en kunstruimten. De brochure is verkrijgbaar in het districthuis van Antwerpen, op de overzichtstentoonstelling in het Zuiderpershuis, bij Info Cultuur in de Wisselstraat en digitaal.

Brochure Open Ateliers 2017 .pdf 6.8 MB

Op de overzichtstentoonstelling krijgt u een selectie te zien van de werken van alle deelnemende kunstenaars. Wie meer inzicht wil krijgen in de achterliggende ideeën van de kunstwerken of de manier van werken van de kunstenaars kan deelnemen aan de rondleidingen van Vormingplus.

Muziekliefhebbers kunnen op zaterdag 23 september om 15 uur genieten van een optreden van muziekmaker Jeroen Baeken in het Zuiderpershuis. Hij treedt niet alleen op, maar samen met zijn twee broers. Don Vitalski, de legendarische volksdichter en gerenommeerd graficus Serge Baeken. Hun optreden wordt een mengeling van poëzie, muziek en projectie van live modeltekenen.

Op zondag 24 september en 1 oktober kunnen fotografiefans bovendien tussen 14 en 17 uur een workshop straatfotografie met smartphone volgen.

Open ateliers is een initiatief van het district Antwerpen en de Cultuurraad district Antwerpen en georganiseerd door Anne Marie Parys, coördinator van Open Ateliers.

Praktisch

  • Open Ateliers met overzichtstentoonstelling in het Zuiderpershuis, Leuvenstraat 2000 Antwerpen
  • 23 en 24 september en 30 september en 1 oktober telkens van 11 tot 18 uur
  • rondleidingen Vormingplus op zaterdagen om 11 uur, op zondagen om 15 uur
  • performance van Jeroen Baeken, Don Vitalski en Serge Baeken op zaterdag 23 september om 15 uur
  • workshop straatfotografie met de smartphone op zondagen van 14 uur tot 17 uur
  • gratis, inschrijven niet nodig 
  • op www.openateliers.be vindt u een overzicht van alle deelnemers. 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-09-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Antwerpen

Antwerpen
19-06-2018

Van 18 tot 22 juni vindt de Kimberley Process Intersessional Meeting plaats in de wereldhoofdstad van de diamant, Antwerpen. Ter gelegenheid van dit congres worden de ‘Fenix’, een nieuwe revolutionaire technologie in het slijpproces, en de nieuwe collectie van ethische diamantjuwelen van ‘My Fair Diamond’ voor het eerst voorgesteld. Tijdens de Kimberly Process...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
19-06-2018

Provincie publiceert jaarlijkse cijfers over gemeentelijke detailhandel Voor het vijfde jaar op rij bezorgen de Vlaamse provincies aan elke Vlaamse gemeente de meest recente detailhandelsgegevens, in de zogenaamde Feitenfiche. Sinds dit jaar is de Feitenfiche beschikbaar in een online tool, wat gebruiksvriendelijker is voor de gemeenten. In de Feitenfiche krijgt elke Vlaamse gemeente...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
18-06-2018

De stad Antwerpen en het district Deurne zetten in op een kwalitatieve verbetering van de woon- en leefomgeving in de wijk Deurne-Noord. Naar aanleiding van de hoge nood aan schoolcapaciteit wensen stad en district versneld werk te maken van een aantal concrete plannen voor de site. Om die in de praktijk om te zetten maakt de stad eerst een ruimtelijk uitvoeringsplan op voor de groene zone aan de...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
17-06-2018

Vandaag lanceerde het district Berchem het belevingspakket Park Brialmont. Met dit pakket laat het district Berchem bezoekers kennismaken met de troeven van het toekomstige Park Brialmont: natuurlijke rijkdom en waardevol erfgoed. De deelnemers wagen zich met het spelpakket aan fictieve spelen van de vroegere geniesoldaten van Brilschans. Om geïnteresseerden te laten kennismaken met het...


Meer info

AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het