7 fijne activiteiten tijdens Antwerpen AutovrijOp zondag 17 september is de binnenstad autoluw. Kies een van de wandelroutes, geniet van de activiteiten en loop eens langs de mobiliteitsmarkt. Zeven tips voor de autovrije zondag.

 

1. Mobiliteitsmarkt
Op de markt op de Meir leert u de mobiliteitstrends kennen en kan u duurzame vervoersmiddelen uitproberen. De standen bieden alle mogelijke fietsen aan, van Stepperbike tot bakfiets of elektrische fiets. Er is ook een ruim aanbod aan hippe fietskleding.

2. Autodeelsalon
Bezoek op de Meir het autodeelsalon van Autodelen.net. Op deze belevingsbeurs voor jong en oud kan u al uw vragen stellen over autodelen en andere vormen van gedeelde mobiliteit.

3. Zoektocht met kinderen
Ga met de familie op stap in de oude binnenstad en beantwoord onderweg de quizvragen. De tocht leidt van de Meir naar Sint-Andries en het Steenplein. Daar kan u ineens een tochtje met het gratis veer over de Schelde maken.

4. Stempelwedstrijd
Doe op verschillende autovrije plekken mee met de spelletjes, zoals urban golf, hoverboard of de race simulator. U verdient per opdracht een stempel. Met een volle kaart maakt u kans op een fiets of andere leuke prijzen.

5. Rommelmarkt
Bewoners van het autovrije gebied mogen voor hun deur spulletjes verkopen. Tijdens deze 'Vrijmarkt' kan u tussen 10 en 18 uur leuke snuisterijen, boeken, platen of meubeltjes scoren.

6. Wieltjestoer
Verkent u Antwerpen graag met de fiets, op rolschaatsen of met uw step? U rijdt bij dit uitgestippeld traject kriskras door het autovrije gebied langs mooie pleinen. Van rustige oases tot drukke, populaire plekjes. Het startpunt van deze 10 kilometer lange route is de Groenplaats.

7. Infototems
Wilt u meer weten over Noorderlijn, Slim naar Antwerpen of de lage-emissiezone? Aan de totems op de Groenplaats vindt u allerhande info.

 

Autovrije zone

Tussen 10 en 18 uur is het gebied tussen de Leien en de Schelde voorbehouden voor fietsers en voetgangers. Lees meer over deze zone.

 

Bereikbaarheid

Gebruik uw fiets, openbaar vervoer of een park and ride om vlot naar de binnenstad te gaan. Meer tips op slimnaarantwerpen.be.

Meer info
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-09-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Antwerpen

Antwerpen
21-06-2018

Heeft u het al gezien? In de stad is op veel plaatsen 'de stralende A' vervangen door een regenboog-A. Zo wil Antwerpen tonen dat ze achter holebi's en transgenders staat. Ook u kan die boodschap mee uitdragen. Haal vanaf 20 juni een regenboogpin en speld ze op. Antwerpen = regenboogstad Op 11 juni is Antwerpen ontwaakt in een regenboogstad. Op heel wat stadslocaties is het...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
21-06-2018

Op dit grote feest leert u mensen kennen in een ontspannen sfeer. Nieuwkomers en lang gevestigde inwoners: we zijn allemaal Antwerpenaars. Sommige mensen doorkruisten de wereld om in Antwerpen een nieuwe thuis te zoeken. Anderen wonen al generaties lang in de stad. Dit feest brengt iedereen samen. Doe mee aan een praatcafé in verschillende talen. Of kom samen breien, lezen of...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
21-06-2018

Fameus organiseert onder de noemer ‘GAST’ voor de tweede keer ateliers, toon- en creatiekansen in de Oude Beurs. Tijdens het gratis openingsfeest op vrijdag 22 juni presenteren kunstenaars en partnerorganisaties hun plannen met een drankje, muziek en een optreden in het middeleeuwse pand. Het project GAST dekt vele ladingen. Het is zowel een zomerbar en ontmoetingsplaats als een...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
21-06-2018

Op zondag 24 juni brengt Sporting A smaken en sporten vanuit de hele wereld naar Park Spoor Noord tijdens Couleur Sport. Dit gratis festival dompelt jong en oud onder in de cultuur van negentien gemeenschappen aan de hand van traditionele sporten, culinaire specialiteiten en muziek. Antwerpen telt meer dan 170 nationaliteiten onder zijn inwoners. Op een gratis festival in Park Spoor Noord...


Meer info

AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het