7 fijne activiteiten tijdens Antwerpen AutovrijOp zondag 17 september is de binnenstad autoluw. Kies een van de wandelroutes, geniet van de activiteiten en loop eens langs de mobiliteitsmarkt. Zeven tips voor de autovrije zondag.

 

1. Mobiliteitsmarkt
Op de markt op de Meir leert u de mobiliteitstrends kennen en kan u duurzame vervoersmiddelen uitproberen. De standen bieden alle mogelijke fietsen aan, van Stepperbike tot bakfiets of elektrische fiets. Er is ook een ruim aanbod aan hippe fietskleding.

2. Autodeelsalon
Bezoek op de Meir het autodeelsalon van Autodelen.net. Op deze belevingsbeurs voor jong en oud kan u al uw vragen stellen over autodelen en andere vormen van gedeelde mobiliteit.

3. Zoektocht met kinderen
Ga met de familie op stap in de oude binnenstad en beantwoord onderweg de quizvragen. De tocht leidt van de Meir naar Sint-Andries en het Steenplein. Daar kan u ineens een tochtje met het gratis veer over de Schelde maken.

4. Stempelwedstrijd
Doe op verschillende autovrije plekken mee met de spelletjes, zoals urban golf, hoverboard of de race simulator. U verdient per opdracht een stempel. Met een volle kaart maakt u kans op een fiets of andere leuke prijzen.

5. Rommelmarkt
Bewoners van het autovrije gebied mogen voor hun deur spulletjes verkopen. Tijdens deze 'Vrijmarkt' kan u tussen 10 en 18 uur leuke snuisterijen, boeken, platen of meubeltjes scoren.

6. Wieltjestoer
Verkent u Antwerpen graag met de fiets, op rolschaatsen of met uw step? U rijdt bij dit uitgestippeld traject kriskras door het autovrije gebied langs mooie pleinen. Van rustige oases tot drukke, populaire plekjes. Het startpunt van deze 10 kilometer lange route is de Groenplaats.

7. Infototems
Wilt u meer weten over Noorderlijn, Slim naar Antwerpen of de lage-emissiezone? Aan de totems op de Groenplaats vindt u allerhande info.

 

Autovrije zone

Tussen 10 en 18 uur is het gebied tussen de Leien en de Schelde voorbehouden voor fietsers en voetgangers. Lees meer over deze zone.

 

Bereikbaarheid

Gebruik uw fiets, openbaar vervoer of een park and ride om vlot naar de binnenstad te gaan. Meer tips op slimnaarantwerpen.be.

Meer info
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-09-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Antwerpen

Antwerpen
20-10-2017

P_Inleiding Start het persbericht met het voornaamste nieuws. Val met de deur in Donderdag 19 oktober 2017 vond de 12de Youth Action Day plaats. Meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren tussen de 15 en 20 jaar ruilden voor één dag de schoolbanken in voor een job en gingen aan de slag in een bedrijf, een overheidsinstelling of een organisatie. Hun loon? 50 euro die ze met...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
20-10-2017

Op 21 en 22 oktober wordt de Borsbeeksebrug richting de Singel volledig afgesloten. Lees meer over de omleidingen. Doorgaand autoverkeer gaat via de Bikschotelaan – Karel De Preterlei – Luitenant Lippenslaan. Lokaal autoverkeer volgt een omleiding Rodekruislaan – Zurenborgbrug. Ook de lijnbussen rijden om. Meer info www.slimnaarantwerpen.be


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
>>
20-10-2017

Smaakmeesters, dat is een maand lang culinair genieten. U kan dit weekend samen met een gids op wandel langs een Smaakmeestersroute op het Eilandje. Een lekkere wandeling, met onderweg enkele proevertjes. Het culinair festival Smaakmeesters loopt nog tot eind oktober. Tijdens de Smaakmeestersroute op het Eilandje vertelt de gids waarom deze wijk tussen haven en stad al eeuwenlang...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
>>
20-10-2017

Op zaterdag 28 oktober kan u in het Zuiderpershuis naar de première van de jeugdfilm GRUWELIJKE RIJMEN. Meteen ook het hoogtepunt van het feestweekend voor de lancering van jeugdfilmorganisatie JEF. Met uw A-kaart maakt u kans op een familieticket voor vier. Gruwelijke Rijmen Sneeuwwitje en Roodkapje worden beste vriendinnen. Lusten wolven liever biggetjes, grootmoeders of kleine...


Meer info

AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het