7 fijne activiteiten tijdens Antwerpen AutovrijOp zondag 17 september is de binnenstad autoluw. Kies een van de wandelroutes, geniet van de activiteiten en loop eens langs de mobiliteitsmarkt. Zeven tips voor de autovrije zondag.

 

1. Mobiliteitsmarkt
Op de markt op de Meir leert u de mobiliteitstrends kennen en kan u duurzame vervoersmiddelen uitproberen. De standen bieden alle mogelijke fietsen aan, van Stepperbike tot bakfiets of elektrische fiets. Er is ook een ruim aanbod aan hippe fietskleding.

2. Autodeelsalon
Bezoek op de Meir het autodeelsalon van Autodelen.net. Op deze belevingsbeurs voor jong en oud kan u al uw vragen stellen over autodelen en andere vormen van gedeelde mobiliteit.

3. Zoektocht met kinderen
Ga met de familie op stap in de oude binnenstad en beantwoord onderweg de quizvragen. De tocht leidt van de Meir naar Sint-Andries en het Steenplein. Daar kan u ineens een tochtje met het gratis veer over de Schelde maken.

4. Stempelwedstrijd
Doe op verschillende autovrije plekken mee met de spelletjes, zoals urban golf, hoverboard of de race simulator. U verdient per opdracht een stempel. Met een volle kaart maakt u kans op een fiets of andere leuke prijzen.

5. Rommelmarkt
Bewoners van het autovrije gebied mogen voor hun deur spulletjes verkopen. Tijdens deze 'Vrijmarkt' kan u tussen 10 en 18 uur leuke snuisterijen, boeken, platen of meubeltjes scoren.

6. Wieltjestoer
Verkent u Antwerpen graag met de fiets, op rolschaatsen of met uw step? U rijdt bij dit uitgestippeld traject kriskras door het autovrije gebied langs mooie pleinen. Van rustige oases tot drukke, populaire plekjes. Het startpunt van deze 10 kilometer lange route is de Groenplaats.

7. Infototems
Wilt u meer weten over Noorderlijn, Slim naar Antwerpen of de lage-emissiezone? Aan de totems op de Groenplaats vindt u allerhande info.

 

Autovrije zone

Tussen 10 en 18 uur is het gebied tussen de Leien en de Schelde voorbehouden voor fietsers en voetgangers. Lees meer over deze zone.

 

Bereikbaarheid

Gebruik uw fiets, openbaar vervoer of een park and ride om vlot naar de binnenstad te gaan. Meer tips op slimnaarantwerpen.be.

Meer info
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-09-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Antwerpen

Deurne
16-02-2018

Vanaf 19 februari start de Vrije Basisschool in de Antoon Van den Bosschelaan in Deurne met een schoolstraat. De stad Antwerpen en het district Deurne willen hiermee de Sint-Bernadetteschool van een verkeersveilige omgeving voorzien. ...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
>>
16-02-2018

Hoe vieren Chinezen Nieuwjaar? En wat hebben leeuwen daarmee te maken? Stadsreporter Sarah zocht het uit op de gratis expo 'Legends of Liondance' in bib Permeke. Mis vooral de Leeuwendansparade niet op zaterdag 17 februari in Chinatown. Meer info Expo Legends of Liondance tot en met zondag 25 februari bib Permeke permeke.org gratis Leeuwendansparade zaterdag 17 februari om 13 uur...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
15-02-2018

Hijs u in een lederbroek voor een avond bluegrassmuziek. Tel de mummies op het JEF jeugdfilmfestival. Volg de Olympische Winterspelen in het Korea House in sneeuwbaan Aspen. In een van de Antwerpse musea kan u zich opwarmen. Isolde Lasoen et les Bens vrijdag 16 februari, 20.15 uur, cc Merksem, Nieuwdreef 135, Merksem, 14/16 euro Isolde Lasoen bespeelt de drums en zingt eigen liedjes, veel...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
15-02-2018

Lijkt een triatlon u niet haalbaar door de grote afstanden? Dan hebben we goed nieuws. Tijdens het Triathlon Festival op 17 juni zwemt, fietst en loopt u minder dan een 1/8ste triatlon. En als u een team zoekt, wordt het nog haalbaarder. Sfeer is belangrijker dan prestatie. Op het Eilandje kan u op zondag 17 juni alleen of in team gaan voor de sportprestatie van uw leven. Doe mee aan het...


Meer info

AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het