7 fijne activiteiten tijdens Antwerpen AutovrijOp zondag 17 september is de binnenstad autoluw. Kies een van de wandelroutes, geniet van de activiteiten en loop eens langs de mobiliteitsmarkt. Zeven tips voor de autovrije zondag.

 

1. Mobiliteitsmarkt
Op de markt op de Meir leert u de mobiliteitstrends kennen en kan u duurzame vervoersmiddelen uitproberen. De standen bieden alle mogelijke fietsen aan, van Stepperbike tot bakfiets of elektrische fiets. Er is ook een ruim aanbod aan hippe fietskleding.

2. Autodeelsalon
Bezoek op de Meir het autodeelsalon van Autodelen.net. Op deze belevingsbeurs voor jong en oud kan u al uw vragen stellen over autodelen en andere vormen van gedeelde mobiliteit.

3. Zoektocht met kinderen
Ga met de familie op stap in de oude binnenstad en beantwoord onderweg de quizvragen. De tocht leidt van de Meir naar Sint-Andries en het Steenplein. Daar kan u ineens een tochtje met het gratis veer over de Schelde maken.

4. Stempelwedstrijd
Doe op verschillende autovrije plekken mee met de spelletjes, zoals urban golf, hoverboard of de race simulator. U verdient per opdracht een stempel. Met een volle kaart maakt u kans op een fiets of andere leuke prijzen.

5. Rommelmarkt
Bewoners van het autovrije gebied mogen voor hun deur spulletjes verkopen. Tijdens deze 'Vrijmarkt' kan u tussen 10 en 18 uur leuke snuisterijen, boeken, platen of meubeltjes scoren.

6. Wieltjestoer
Verkent u Antwerpen graag met de fiets, op rolschaatsen of met uw step? U rijdt bij dit uitgestippeld traject kriskras door het autovrije gebied langs mooie pleinen. Van rustige oases tot drukke, populaire plekjes. Het startpunt van deze 10 kilometer lange route is de Groenplaats.

7. Infototems
Wilt u meer weten over Noorderlijn, Slim naar Antwerpen of de lage-emissiezone? Aan de totems op de Groenplaats vindt u allerhande info.

 

Autovrije zone

Tussen 10 en 18 uur is het gebied tussen de Leien en de Schelde voorbehouden voor fietsers en voetgangers. Lees meer over deze zone.

 

Bereikbaarheid

Gebruik uw fiets, openbaar vervoer of een park and ride om vlot naar de binnenstad te gaan. Meer tips op slimnaarantwerpen.be.

Meer info
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-09-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Antwerpen

Antwerpen
13-12-2017

Op zaterdag 16 december ploeteren alle toppers uit het veldrijden in het mulle zand van Sint-Anneke op Linkeroever tijdens de Scheldecross. Kroont Van der Poel of Van Aert zich tot zandkoning? Of wordt het nog een outsider? Kom uw favoriet aanmoedigen. Deze veldrit maakt deel uit van de dvv verzekeringen trofee, een regelmatigheidscriterium. De renners zullen dus extra hun best doen om zo...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
13-12-2017

Stad Antwerpen biedt mee de opleiding ‘Jongeren actief in de thuiszorg’ aan De stad Antwerpen wil kortgeschoolde jongeren die moeilijk werk vinden op weg zetten naar een job. In de sector van de thuiszorg stijgt het aantal zorgbehoevenden en sociaal kwetsbare mensen die langer thuis blijven. Op deze twee tendenzen wil de stad Antwerpen inspelen. Samen met de provincie, thuiszorg...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
13-12-2017

Vanavond wordt tijdens een infomoment het definitieve masterplan van de Slachthuissite, het Noordschippersdok en het Lobroekdok toegelicht aan de buurtbewoners. Dat stadsdeel wordt een woongebied met ruimte voor recreatie, pleintjes, diensten, kleinschalige bedrijvigheid en lokale handel. Het masterplan is uitgewerkt door Palmbout Urban Landscapes, De Smet Vermeulen architecten en Feddes/Olthof...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
12-12-2017

Voortaan kan u uw reispas of rijbewijs thuis of op een adres naar keuze laten bezorgen. Dat is een primeur voor België. Deze nieuwe dienstverlening spaart Antwerpenaars een extra verplaatsing naar het stadsloket uit. Wat is het? Momenteel moet u voor een aantal loketproducten twee keer de verplaatsing naar een stadsloketten maken; een keer voor de aanvraag en een keer om het document...


Meer info

AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het