Inburgeraars verkopen azalea's voor Kom op tegen KankerKomend weekend organiseert Kom op tegen Kanker haar jaarlijkse fondsenwervingsactie. Vrijwilligers trekken de straat op om azalea’s te verkopen ten voordele van de organisatie. Ook mensen die een inburgeringscursus volgen bij het Agentschap Integratie en Inburgering in Mechelen, doen mee aan de actie. De inburgeraars brengen op donderdag 14 september hun azalea’s aan de man in het centrum van Mechelen.

Inburgeraars zijn mensen die een inburgeringstraject volgen bij het Agentschap Integratie en Inburgering. Zij zijn afkomstig uit een ander land en hebben zich in België gevestigd. Het traject bestaat uit een lessen Nederlands, een cursus maatschappelijke oriëntatie en individuele begeleiding. De groep die deelneemt aan de actie van Kom op tegen Kanker is net begonnen aan de cursus maatschappelijke oriëntatie in Mechelen. In de lessen leren zij alles over het wonen, werken en leven in België. De meeste inburgeraars wonen nog niet lang in ons land. De groep die in de voormiddag de straat op gaat, volgt de cursus in  het Nederlands, in de namiddag demonstreren de Arabischtaligen hun verkoopkunsten én kennis van het Nederlands.

“In de lessen maatschappelijke oriëntatie besteden wij veel aandacht aan het belang van vrijwilligerswerk”, vertelt Marjolijn Van Doren, coördinator Vorming bij het Agentschap Integratie en Inburgering. “Het is de ideale manier om Nederlands te oefenen, werkervaring op te bouwen en je te integreren. We kozen ervoor om mee te doen aan deze actie omdat kanker iedereen treft, overal ter wereld, ongeacht ras of nationaliteit.” Wie een plantje wil kopen van de inburgeraars, vindt hen op 14 september van 9u30 tot 12u00 en van 14u tot 16u30 in de buurt van het stadhuis, de Grote Markt en de Botermarkt in Mechelen. De azalea’s kosten 7 euro per stuk.

>> Meer informatie: www.integratie-inburgering.be, www.komoptegenkanker.be/plantjesweekend


 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-09-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Foto's of rechten van een artikel bestellen!

Wil je een bericht of één of meerdere foto's bestellen zonder watermerk? Géén probleem, wij kunnen ze je aanbieden!

Heb je nieuws te melden?
 


AdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het