Sociaal Huis Riemst viert dubbel jubileumOp donderdag 12 oktober vierde het Sociaal Huis Riemst een dubbeljubileum: vijf jaar Dienstencentrum De Linde en vijf jaar dorpsrestaurant Riemst. Met een feestlunch, een huldiging van alle vrijwilligers en een muzikale slotshow werd het jubileum op gepaste wijze gevierd in Zaal ’t Paenhuys.

 

Vijf jaar geleden nam het Sociaal Huis i.s.m. de gemeente Riemst het initiatief om een dienstencentrum op te starten, waar senioren terecht kunnen voor informatie, vorming en ontspanning.

 

Katja Onclin, Voorzitter Sociaal Huis: ‘Het voornaamste doel was en is het verbeteren van de levenskwaliteit en zelfredzaamheid van ouderen en het tegengaan van sociale vereenzaming. Ondertussen hebben al heel wat Riemstse senioren de weg gevonden naar het dienstencentrum voor tal van activiteiten zoals informatiesessies, creatieve workshops, ontspanningsoefeningen, persoonsvormingen en computer- en taalcursussen.

 

De naam ‘De Linde’ werd gekozen door een wedstrijd. En of de naam toepasselijk is.

 

Jean Geelen, secretaris Sociaal Huis: ‘Voor het dienstencentrum staat een oude lindeboom en vroeger al speelde de lindeboom een belangrijke rol in het gemeenschapsleven: de mensen kwamen er dagelijks samen om een praatje te slaan. Bovendien wordt er van een lindeboom gezegd dat hij heel oud en zeer groot(s) kan worden, waardoor hij perfect symbool staat voor het doel van het dienstencentrum.

 

Vorig jaar werden er in het dienstencentrum maar liefst 283 activiteiten georganiseerd, waaraan in totaal 4.209 personen deelgenomen hebben. Deze grote interesse toont aan dat het dienstencentrum tegemoet komt aan de behoefte van veel inwoners om de vrije tijd zinvol in te vullen, om iets bij te leren en om nieuwe contacten te leggen.


Mark Vos, burgemeester: ‘Deze werking is enkel mogelijk door de inzet van onze medewerkers en de ondersteuning van de vele vrijwilligers in het dienstencentrum, de dorpsrestaurants, de Voedselbank, De Mindermobielencentrale en de Klusjesdienst. We vinden het dan ook belangrijk hen op gepaste wijze te bedanken.

 

Recent startte het dienstencentrum ook met een cursusaanbod voor volwassenen, die zich wensen bij te scholen of louter deelnemen uit interesse.

 

Erik Coenegrachts, Centrumleider: ‘Hiervoor werd een succesvolle samenwerking opgezet met het Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs van Voeren (PCVO Voeren). Voor het nieuwe schooljaar hebben zich al 180 cursisten ingeschreven, verdeeld over 13 computer- en taalcursussen.

 

Met de opstart van dienstencentrum De Linde werd ook een dorpsrestaurant opgericht in Riemst, naast de bestaande dorpsrestaurants in Kanne en Vlijtingen. Wekelijks komen er gemiddeld 120 gasten eten.

 

Katja Onclin, Voorzitter Sociaal Huis Riemst: ‘In de dorpsrestaurants is iedereen welkom om gezellig samen een goede, maar goedkope, maaltijd te eten. De menu’s zijn één reden om te komen, maar voor veel gasten is het aangenaam gezelschap en het kunnen bijbabbelen nog belangrijker.’

 

In Riemst gaat het dorpsrestaurant telkens door op donderdag, vanaf 12.00 u. Wie dat wil, kan zelfs drie dagen na elkaar lekker en goedkoop eten: op dinsdag in Vlijtingen, op woensdag in Kanne en op donderdag in Riemst. De dagmenu’s zijn telkens anders. Voldoende variatie gegarandeerd!
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-10-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Riemst

Riemst
12-12-2017

Ook in 2018 timmeren we verder aan ons actieplan 2020, een financieel verantwoord investeringsplan waarin de inwoners centraal staan. De opening van de seniorenwoningen aan de Welzijnscampus, multifunctionele schoolinfrastructuur, klimaatneutrale initiatieven, fietsen in de grotten en een verdere uitbouw van ons stoepen- en pleinenplan. Dat zijn enkele investeringen die je in 2018 mag verwachten....


Meer info

Riemst
Riemst
08-12-2017

De gemeente Riemst wil samen met de verschillende eigenaars en gebruikers inzetten op de ontwikkeling van de schoolsite aan de Kloosterstraat in Vlijtingen. Op deze site komen verschillende functies samen en een vernieuwing van gebouwen dringt zich op. Het gemeentebestuur wil de ontwikkeling in zijn geheel bekijken en hier een coördinerende rol in spelen. Gezien de complexiteit van het...


Meer info

Riemst
Riemst
07-12-2017

Op 20 november 2017 werd de stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van drie windturbines met bijhorende infrastructuur, inclusief transformatoren, kabeltracé en middenspanningscabines in Millen goedgekeurd. Het gemeentebestuur van Riemst adviseerde nochtans negatief voor die plannen van NV Eneco Wind en gaat nu ook in beroep tegen die beslissing. Eind vorig jaar adviseerde de...


Meer info

Riemst
Riemst
06-12-2017

De Elderenweg in Millen wordt voorzien van een gescheiden rioleringsstelsel en ook de weg zelf wordt heringericht. De handelaars blijven bereikbaar tijdens de werken, die tot aan het bouwverlof zullen duren. De Elderenweg krijgt een volledig nieuw en gescheiden rioleringsstelsel. Het regenwater wordt gescheiden van het afvalwater opgevangen en afgevoerd. Er komt aan de Elderenweg ook een...


Meer info

RiemstAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het