Sociaal Huis Riemst viert dubbel jubileumOp donderdag 12 oktober vierde het Sociaal Huis Riemst een dubbeljubileum: vijf jaar Dienstencentrum De Linde en vijf jaar dorpsrestaurant Riemst. Met een feestlunch, een huldiging van alle vrijwilligers en een muzikale slotshow werd het jubileum op gepaste wijze gevierd in Zaal ’t Paenhuys.

 

Vijf jaar geleden nam het Sociaal Huis i.s.m. de gemeente Riemst het initiatief om een dienstencentrum op te starten, waar senioren terecht kunnen voor informatie, vorming en ontspanning.

 

Katja Onclin, Voorzitter Sociaal Huis: ‘Het voornaamste doel was en is het verbeteren van de levenskwaliteit en zelfredzaamheid van ouderen en het tegengaan van sociale vereenzaming. Ondertussen hebben al heel wat Riemstse senioren de weg gevonden naar het dienstencentrum voor tal van activiteiten zoals informatiesessies, creatieve workshops, ontspanningsoefeningen, persoonsvormingen en computer- en taalcursussen.

 

De naam ‘De Linde’ werd gekozen door een wedstrijd. En of de naam toepasselijk is.

 

Jean Geelen, secretaris Sociaal Huis: ‘Voor het dienstencentrum staat een oude lindeboom en vroeger al speelde de lindeboom een belangrijke rol in het gemeenschapsleven: de mensen kwamen er dagelijks samen om een praatje te slaan. Bovendien wordt er van een lindeboom gezegd dat hij heel oud en zeer groot(s) kan worden, waardoor hij perfect symbool staat voor het doel van het dienstencentrum.

 

Vorig jaar werden er in het dienstencentrum maar liefst 283 activiteiten georganiseerd, waaraan in totaal 4.209 personen deelgenomen hebben. Deze grote interesse toont aan dat het dienstencentrum tegemoet komt aan de behoefte van veel inwoners om de vrije tijd zinvol in te vullen, om iets bij te leren en om nieuwe contacten te leggen.


Mark Vos, burgemeester: ‘Deze werking is enkel mogelijk door de inzet van onze medewerkers en de ondersteuning van de vele vrijwilligers in het dienstencentrum, de dorpsrestaurants, de Voedselbank, De Mindermobielencentrale en de Klusjesdienst. We vinden het dan ook belangrijk hen op gepaste wijze te bedanken.

 

Recent startte het dienstencentrum ook met een cursusaanbod voor volwassenen, die zich wensen bij te scholen of louter deelnemen uit interesse.

 

Erik Coenegrachts, Centrumleider: ‘Hiervoor werd een succesvolle samenwerking opgezet met het Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs van Voeren (PCVO Voeren). Voor het nieuwe schooljaar hebben zich al 180 cursisten ingeschreven, verdeeld over 13 computer- en taalcursussen.

 

Met de opstart van dienstencentrum De Linde werd ook een dorpsrestaurant opgericht in Riemst, naast de bestaande dorpsrestaurants in Kanne en Vlijtingen. Wekelijks komen er gemiddeld 120 gasten eten.

 

Katja Onclin, Voorzitter Sociaal Huis Riemst: ‘In de dorpsrestaurants is iedereen welkom om gezellig samen een goede, maar goedkope, maaltijd te eten. De menu’s zijn één reden om te komen, maar voor veel gasten is het aangenaam gezelschap en het kunnen bijbabbelen nog belangrijker.’

 

In Riemst gaat het dorpsrestaurant telkens door op donderdag, vanaf 12.00 u. Wie dat wil, kan zelfs drie dagen na elkaar lekker en goedkoop eten: op dinsdag in Vlijtingen, op woensdag in Kanne en op donderdag in Riemst. De dagmenu’s zijn telkens anders. Voldoende variatie gegarandeerd!
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-10-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Riemst

Riemst
25-05-2018

Digitale leermiddelen zijn niet meer weg te denken uit deze tijd en zijn nodig om de leerdoelstellingen te halen. Om hieraan tegemoet te komen investeert de gemeente Riemst in de aankoop van 200 tablets voor het kleuter- en lager onderwijs. Mark Vos, burgemeester: “De tablets werden aangekocht voor het kleuter- en basisonderwijs in Riemst en dit zowel voor het gemeentelijk als voor het...


Meer info

Riemst
Riemst
18-05-2018

Op 31 maart organiseerden de Jeugdraad Riemst i.s.m. de Riemstse jeugdverenigingen en de gemeente Riemst voor de eerste maal een Paaseierenraap op het speelplein in Herderen. Een schot in de roos: meer dan 100 kinderen leefden zich uit tijdens de raap en maakten kennis met de paashaas. Bert Cilissen, schepen van Jeugd: “Het was een geslaagd evenement dankzij de vlotte samenwerking...


Meer info

Riemst
Riemst
08-05-2018

Op een warme lenteavond ontvingen de 13 muziekverenigingen uit ‘de Muzikaalste gemeente van Vlaanderen’ de opbrengst van de 11de feestnacht van burgemeester. Elk ontvingen zij 504,85 euro, goed voor een totaalbedrag van 6.563 euro. Vrijdag 13 oktober 2017 organiseerde burgemeester Mark Vos met zijn feestcomité de 11de editie van zijn feestnacht. 1.120 bezoekers dansten in...


Meer info

Riemst
Riemst
03-05-2018

Sinds begin april maakt de gemeente Riemst gebruik van het Geoportaal Omgeving. Dit is een online toepassing die in verbinding staat met het omgevingsloket van de Vlaamse overheid. De applicatie maakt het mogelijk om bekendmakingen van openbare onderzoeken en beslissingen over omgevingsvergunningen eenvoudig te raadplegen. Mark Vos, burgemeester: “Alle stappen in de behandeling van een...


Meer info

RiemstAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het