Sociaal Huis Riemst viert dubbel jubileumOp donderdag 12 oktober vierde het Sociaal Huis Riemst een dubbeljubileum: vijf jaar Dienstencentrum De Linde en vijf jaar dorpsrestaurant Riemst. Met een feestlunch, een huldiging van alle vrijwilligers en een muzikale slotshow werd het jubileum op gepaste wijze gevierd in Zaal ’t Paenhuys.

 

Vijf jaar geleden nam het Sociaal Huis i.s.m. de gemeente Riemst het initiatief om een dienstencentrum op te starten, waar senioren terecht kunnen voor informatie, vorming en ontspanning.

 

Katja Onclin, Voorzitter Sociaal Huis: ‘Het voornaamste doel was en is het verbeteren van de levenskwaliteit en zelfredzaamheid van ouderen en het tegengaan van sociale vereenzaming. Ondertussen hebben al heel wat Riemstse senioren de weg gevonden naar het dienstencentrum voor tal van activiteiten zoals informatiesessies, creatieve workshops, ontspanningsoefeningen, persoonsvormingen en computer- en taalcursussen.

 

De naam ‘De Linde’ werd gekozen door een wedstrijd. En of de naam toepasselijk is.

 

Jean Geelen, secretaris Sociaal Huis: ‘Voor het dienstencentrum staat een oude lindeboom en vroeger al speelde de lindeboom een belangrijke rol in het gemeenschapsleven: de mensen kwamen er dagelijks samen om een praatje te slaan. Bovendien wordt er van een lindeboom gezegd dat hij heel oud en zeer groot(s) kan worden, waardoor hij perfect symbool staat voor het doel van het dienstencentrum.

 

Vorig jaar werden er in het dienstencentrum maar liefst 283 activiteiten georganiseerd, waaraan in totaal 4.209 personen deelgenomen hebben. Deze grote interesse toont aan dat het dienstencentrum tegemoet komt aan de behoefte van veel inwoners om de vrije tijd zinvol in te vullen, om iets bij te leren en om nieuwe contacten te leggen.


Mark Vos, burgemeester: ‘Deze werking is enkel mogelijk door de inzet van onze medewerkers en de ondersteuning van de vele vrijwilligers in het dienstencentrum, de dorpsrestaurants, de Voedselbank, De Mindermobielencentrale en de Klusjesdienst. We vinden het dan ook belangrijk hen op gepaste wijze te bedanken.

 

Recent startte het dienstencentrum ook met een cursusaanbod voor volwassenen, die zich wensen bij te scholen of louter deelnemen uit interesse.

 

Erik Coenegrachts, Centrumleider: ‘Hiervoor werd een succesvolle samenwerking opgezet met het Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs van Voeren (PCVO Voeren). Voor het nieuwe schooljaar hebben zich al 180 cursisten ingeschreven, verdeeld over 13 computer- en taalcursussen.

 

Met de opstart van dienstencentrum De Linde werd ook een dorpsrestaurant opgericht in Riemst, naast de bestaande dorpsrestaurants in Kanne en Vlijtingen. Wekelijks komen er gemiddeld 120 gasten eten.

 

Katja Onclin, Voorzitter Sociaal Huis Riemst: ‘In de dorpsrestaurants is iedereen welkom om gezellig samen een goede, maar goedkope, maaltijd te eten. De menu’s zijn één reden om te komen, maar voor veel gasten is het aangenaam gezelschap en het kunnen bijbabbelen nog belangrijker.’

 

In Riemst gaat het dorpsrestaurant telkens door op donderdag, vanaf 12.00 u. Wie dat wil, kan zelfs drie dagen na elkaar lekker en goedkoop eten: op dinsdag in Vlijtingen, op woensdag in Kanne en op donderdag in Riemst. De dagmenu’s zijn telkens anders. Voldoende variatie gegarandeerd!
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-10-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Riemst

Riemst
09-10-2017

Via een samenaankoop met Infrax als opdrachtcentrale kocht de gemeente Riemst twee nieuwe wagens aan op CNG aardgas, de meest milieuvriendelijke fossiele brandstof. In 2015 kocht de gemeente Riemst een elektrisch voertuig aan en werden er twee elektrische laadpalen geïnstalleerd. Daarnaast stimuleert infrax ook het gebruik van CNG of Compressed Natural Gas, wat staat voor samengeperst...


Meer info

Riemst
Riemst
28-09-2017

Met enige trots kunnen we u melden dat de koninklijke harmonie Vreugd in Deugd uit Zussen (gemeente Riemst) op 5 oktober 2017 het wereldvermaarde koperkwintet “CANADIAN BRASS” uitnodigt voor een niet te missen éénmalig concert in België. Canadian Brass is reeds 45 jaar actief, heeft in vrijwel elke concertzaal ter wereld opgetreden, werd door honderden miljoenen...


Meer info

Riemst
Riemst
25-09-2017

Begin dit jaar was een eerste opfrissing in de communicatie van de gemeente Riemst merkbaar: een nieuw informatieblad. Kort, krachtig en kleurrijk. In diezelfde lijn lanceert de gemeente haar nieuwe website met e-loket. Voortaan staan niet meer de diensten, maar de inwoners centraal. De website werd ontworpen i.s.m. end2end Solutions. Hiermee koos de gemeente voor een eigen design, volledig op...


Meer info

RiemstAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het