Sociaal Huis Riemst viert dubbel jubileumOp donderdag 12 oktober vierde het Sociaal Huis Riemst een dubbeljubileum: vijf jaar Dienstencentrum De Linde en vijf jaar dorpsrestaurant Riemst. Met een feestlunch, een huldiging van alle vrijwilligers en een muzikale slotshow werd het jubileum op gepaste wijze gevierd in Zaal ’t Paenhuys.

 

Vijf jaar geleden nam het Sociaal Huis i.s.m. de gemeente Riemst het initiatief om een dienstencentrum op te starten, waar senioren terecht kunnen voor informatie, vorming en ontspanning.

 

Katja Onclin, Voorzitter Sociaal Huis: ‘Het voornaamste doel was en is het verbeteren van de levenskwaliteit en zelfredzaamheid van ouderen en het tegengaan van sociale vereenzaming. Ondertussen hebben al heel wat Riemstse senioren de weg gevonden naar het dienstencentrum voor tal van activiteiten zoals informatiesessies, creatieve workshops, ontspanningsoefeningen, persoonsvormingen en computer- en taalcursussen.

 

De naam ‘De Linde’ werd gekozen door een wedstrijd. En of de naam toepasselijk is.

 

Jean Geelen, secretaris Sociaal Huis: ‘Voor het dienstencentrum staat een oude lindeboom en vroeger al speelde de lindeboom een belangrijke rol in het gemeenschapsleven: de mensen kwamen er dagelijks samen om een praatje te slaan. Bovendien wordt er van een lindeboom gezegd dat hij heel oud en zeer groot(s) kan worden, waardoor hij perfect symbool staat voor het doel van het dienstencentrum.

 

Vorig jaar werden er in het dienstencentrum maar liefst 283 activiteiten georganiseerd, waaraan in totaal 4.209 personen deelgenomen hebben. Deze grote interesse toont aan dat het dienstencentrum tegemoet komt aan de behoefte van veel inwoners om de vrije tijd zinvol in te vullen, om iets bij te leren en om nieuwe contacten te leggen.


Mark Vos, burgemeester: ‘Deze werking is enkel mogelijk door de inzet van onze medewerkers en de ondersteuning van de vele vrijwilligers in het dienstencentrum, de dorpsrestaurants, de Voedselbank, De Mindermobielencentrale en de Klusjesdienst. We vinden het dan ook belangrijk hen op gepaste wijze te bedanken.

 

Recent startte het dienstencentrum ook met een cursusaanbod voor volwassenen, die zich wensen bij te scholen of louter deelnemen uit interesse.

 

Erik Coenegrachts, Centrumleider: ‘Hiervoor werd een succesvolle samenwerking opgezet met het Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs van Voeren (PCVO Voeren). Voor het nieuwe schooljaar hebben zich al 180 cursisten ingeschreven, verdeeld over 13 computer- en taalcursussen.

 

Met de opstart van dienstencentrum De Linde werd ook een dorpsrestaurant opgericht in Riemst, naast de bestaande dorpsrestaurants in Kanne en Vlijtingen. Wekelijks komen er gemiddeld 120 gasten eten.

 

Katja Onclin, Voorzitter Sociaal Huis Riemst: ‘In de dorpsrestaurants is iedereen welkom om gezellig samen een goede, maar goedkope, maaltijd te eten. De menu’s zijn één reden om te komen, maar voor veel gasten is het aangenaam gezelschap en het kunnen bijbabbelen nog belangrijker.’

 

In Riemst gaat het dorpsrestaurant telkens door op donderdag, vanaf 12.00 u. Wie dat wil, kan zelfs drie dagen na elkaar lekker en goedkoop eten: op dinsdag in Vlijtingen, op woensdag in Kanne en op donderdag in Riemst. De dagmenu’s zijn telkens anders. Voldoende variatie gegarandeerd!
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-10-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Riemst

Riemst
14-08-2018

Vandaag voerde een gespecialiseerde firma stabiliteitswerken uit aan de woningen die tijdens de nacht van zaterdag op zondag 12 augustus getroffen werden door een verzakking op de Mgr. Trudojansstraat in Zussen. Er werden horizontale stutbalken geplaatst aan de gevels, maar de situatie blijft gevaarlijk. Mark Vos, burgemeester: “Momenteel is verder onderzoek nodig om te kunnen beslissen...


Meer info

Riemst
Riemst
13-08-2018

UPDATE VERZAKKING ZUSSEN Tijdens de nacht van zaterdag op zondag 12 augustus vond er een verzakking plaats op de Mgr. Trudojansstraat in Zussen. De gevel van één woning en het wegdek zijn gedeeltelijk ingestort, vijf woningen werden geëvacueerd. Vandaag zal een gespecialiseerde firma uit Gent de woningen stabiliseren en wordt het nodige gedaan om opvang voor de getroffen...


Meer info

Riemst
Riemst
02-07-2018

BEZOEK AMBASSADEUR SENEGAL TER ERE VAN HET WATERPROJECT SENEGAL In februari 2017 bracht de familie Janssen een bezoek aan Cap Skirring, een dorpje ten zuidwesten van Senegal. Hier werden ze geconfronteerd met de moeilijke omstandigheden waarin er onderwijs wordt aangeboden in dit land. Bij hun thuiskomst beslisten ze om twee schooltjes te voorzien van water en andere basisvoorzieningen. Ter...


Meer info

Riemst
Riemst
21-06-2018

In februari diende het gemeentebestuur van Riemst bij het Agentschap Sport Vlaanderen een subsidieaanvraag in voor de tweede projectoproep naschools openstellen van schoolsportinfrastructuur. Die aanvraag werd positief beantwoord. GBS De Driesprong krijgt een subsidie van 148.076 euro toegekend door Sport Vlaanderen. Mark Vos, burgemeester: “Onze visie leunt aan bij de visie van de...


Meer info

RiemstAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het