Evermaruscomité krijgt Prijs Marcel EngelborghsDe Prijs Marcel Engelborghs is dit jaar weggelegd voor het Evermaruscomité in Rutten. 

Burgemeester Dewael heeft vanavond de cheque t.w.v. 500 euro en het gedenkteken overhandigd in cafetaria De Pline. Alle groepen die op 1 mei deelnemen aan het evenement waren afgevaardigd: "De Evermarusfeesten zijn uitgegroeid tot een fantastisch evenement dat jaarlijks duizenden geïnteresseerden naar Rutten lokt. De Ruttenaren zijn nauw betrokken met het hele gebeuren". 

De prijs wordt sinds 2010 uitgereikt aan een persoon, vereniging of groep mensen die zich onderscheiden met een project ter bevordering van de sociale samenhang. 
In 2018 is het 1050 jaar geleden dat de Evermarus heilig verklaard werd. Dat wordt uitgebreid gevierd. Zo zal kleuterschool 't Evermaruske op 23 maart een eigen versie van het spel opvoeren in de heilige weide. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Tongeren-vandaag

Tongeren
21-11-2017

Rond 09u15 heeft een auto vuur gevat op de Maastrichtersteenweg in Berg t.h.v. de verkeerslichten. De bestuurster heeft de Volvo V40 diesel veilig aan de kant langs de weg kunnen achterlaten. De brandweer heeft de vlammen kunnen doven, maar de motor is volledig vernield.


Meer info

Tongeren-vandaag
Tongeren
+1
21-11-2017

Gisteravond zijn de Michelinsterren uitgedeeld. Tongeren beschikt vanaf nu over 3 restaurants met elk 1 ster: Altermezzo (Riksingen) is de nieuwkomer. Het zijn hoogdagen voor Jean-Pierre Jaeken en zijn team. Onlangs werd hun kok Jo Grootaers door Gault & Millaud uitgeroepen tot 'Jonge topchef van Vlaanderen' en vandaag ook nog eens ook tot 'Beste jonge chef BeLux'! De twee...


Meer info

Tongeren-vandaag
Tongeren
21-11-2017

Sonja Milkers (58) uit Mal is de derde winnaar van de actie 'Win een Speculoosbudget met je Ambi.pas'. Het levert haar 5.000 punten, goed voor 500 euro op. De uitreiking vond al voor de tweede plaats bij lingerie 'Vanclee' (Maastrichterstraat). Tegenwoordig zijn er al 23.000 gebruikers van de Ambi.pas. Niet iedereen heeft zich laten registreren en die komen dus niet in...


Meer info

Tongeren-vandaag
Tongeren
21-11-2017

* Burgemeester Deael heeft de punten Algemeen bestuur toegelicht: "Voor de hulpverleningszone ZW-Limburg bedraagt de gemeentelijke dotatie 1,2 miljoen euro voor volgend jaar. De brandweerkazerne en omliggende gronden worden overgedragen en in erfpacht gegeven voor 99 jaar. De jaarlijkse vergoeding bedraagt 1 symbolische euro. Het recht van doorgang voor de aanpalende eigenaars blijft...


Meer info

Tongeren-vandaagAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het