Evermaruscomité krijgt Prijs Marcel EngelborghsDe Prijs Marcel Engelborghs is dit jaar weggelegd voor het Evermaruscomité in Rutten. 

Burgemeester Dewael heeft vanavond de cheque t.w.v. 500 euro en het gedenkteken overhandigd in cafetaria De Pline. Alle groepen die op 1 mei deelnemen aan het evenement waren afgevaardigd: "De Evermarusfeesten zijn uitgegroeid tot een fantastisch evenement dat jaarlijks duizenden geïnteresseerden naar Rutten lokt. De Ruttenaren zijn nauw betrokken met het hele gebeuren". 

De prijs wordt sinds 2010 uitgereikt aan een persoon, vereniging of groep mensen die zich onderscheiden met een project ter bevordering van de sociale samenhang. 
In 2018 is het 1050 jaar geleden dat de Evermarus heilig verklaard werd. Dat wordt uitgebreid gevierd. Zo zal kleuterschool 't Evermaruske op 23 maart een eigen versie van het spel opvoeren in de heilige weide. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Tongeren-vandaag

Tongeren
17-03-2018

Fifty-One Tongeren heeft vanavond in de Infirmerie een cheque t.w.v. 2.000 euro geschonken aan Sint-Gerardus Diepenbeek. Het is een deel van de opbrengst van hun evenement ‘Let’s meat’ dat op 10 november plaatsvond in het Pliniuspark. “We gaan het geld gebruiken voor de ‘activiteitentuin’ voor de kleuters”, vertelde Ludo Vandewal, directeur op rust van...


Meer info

Tongeren-vandaag
Tongeren
17-03-2018

De Kaststraat in Sluizen wordt regelmatig getroffen door modderoverlast afkomstig uit een veldweg die tevens ook een holle weg is. Daarom legt de stad Tongeren een water- en modderbuffer aan in de holle weg. Patrick Dewael, burgemeester “Het erosiebestrijdingsplan van Tongeren beschrijft de prioritaire knelpunten en bepaalt maatregelen om de erosieproblemen in deze zones op te...


Meer info

Tongeren-vandaag
Tongeren
15-03-2018

Elk jaar kiest Voka Open Bedrijvendag enkele Hotspots in het bedrijvenlandschap, waar je op de eerste zondag van oktober meerdere bedrijven kan bezoeken binnen een beperkte straal. Ook in 2018 worden enkele steden, gemeenten en regio's omgetoverd tot 'Hotspot' op de Voka Open Bedrijvendag. Voka plaatst Tongeren op zondag 7 oktober graag in de kijker als Hotspot. In elke Hotspot...


Meer info

Tongeren-vandaag
Tongeren
14-03-2018

Laura Schoofs (23) uit Heers is de eerste winnaar van de actie 'Win een Fashionbudget met je Ambi.pas'. Het levert haar 5.000 punten, goed voor 500 euro op. De uitreiking vond voor de 2de keer plaats bij schoonheidsinstituut 'Venus' (Pliniuswal). Laura ging er vorige week langs.


Meer info

Tongeren-vandaagAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het