Evermaruscomité krijgt Prijs Marcel EngelborghsDe Prijs Marcel Engelborghs is dit jaar weggelegd voor het Evermaruscomité in Rutten. 

Burgemeester Dewael heeft vanavond de cheque t.w.v. 500 euro en het gedenkteken overhandigd in cafetaria De Pline. Alle groepen die op 1 mei deelnemen aan het evenement waren afgevaardigd: "De Evermarusfeesten zijn uitgegroeid tot een fantastisch evenement dat jaarlijks duizenden geïnteresseerden naar Rutten lokt. De Ruttenaren zijn nauw betrokken met het hele gebeuren". 

De prijs wordt sinds 2010 uitgereikt aan een persoon, vereniging of groep mensen die zich onderscheiden met een project ter bevordering van de sociale samenhang. 
In 2018 is het 1050 jaar geleden dat de Evermarus heilig verklaard werd. Dat wordt uitgebreid gevierd. Zo zal kleuterschool 't Evermaruske op 23 maart een eigen versie van het spel opvoeren in de heilige weide. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Nieuws opgemerkt in jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Tongeren-vandaag

Tongeren
09-07-2018

Ze stapten 70 jaar geleden in 't huwelijksbootje bijdrage: JeDo


Meer info

Tongeren-vandaag
Tongeren
09-07-2018

Gisteren werden de echtparen die hun huwelijksjubileum vieren door burgemeester Dewael in cc de VELINX ontvangen. Vieren hun platina bruiloft (70 jaar): Henri en Angèle Souvereyns-Slangen. Zijn 60 jaar gehuwd (diamant): René en Gilberte Van Heers-Huyghe, Jan en Odile Poismans-Freson, Albert en Hilda Swennen-Vrydaghs. Vieren hun gouden bruiloft: Joseph en Marie-Rose Degraen-...


Meer info

Tongeren-vandaag
Tongeren
03-07-2018

Op de Sint-Truidersteenweg is rond 22u15 een zwaar ongeval gebeurd: een motorrijder is op het kruispunt met de Rode Kruislaan tegen de flank van een auto gereden. De man is zwaar ten val gekomen. De hulpdiensten hebben hem gedurende 45' gereanimeerd ter plaatse.


Meer info

Tongeren-vandaag
Tongeren
03-07-2018

Magda B. (74) uit Crisnée is de vierde winnaar van de actie: ‘Win een WK-budget' dankzij de Ambi.pas’. De overhandiging van de 5.000 punten, goed voor 500 euro, vond al voor de vierde keer plaats bij White reizen (Jaminéstraat). De uitgeweken Tongerse kon niet poseren voor de foto, want ze vertoeft al op haar vakantiebestemming


Meer info

Tongeren-vandaagAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren naar meer lezers. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het