Wordt jouw gezin het 20ste pleeggezin in Balen?Deze week is het de Week van de Pleegzorg. Wist jij dat er 19 pleeggezinnen zijn in Balen? 19 keer een onmisbaar engagement. Toch wachten in onze provincie nog heel wat kwetsbare kinderen en jongeren of volwassenen met een beperking op een pleeggezin. Interesse? Hier vind je de nodige info!

Veel kinderen wonen bij hun mama en hun papa, andere kinderen wonen bij één van de twee. En sommige kinderen wonen een tijdje in een ander gezin, een pleeggezin. Zij zorgen voor het kind, wanneer dat voor de ouders even niet lukt.

Maar er zijn ook volwassenen met een beperking of een psychiatrische problematiek in pleegzorg. Het zijn pleeggasten en ze wonen in een gastgezin. Vaak zijn hun ouders zelf te oud om nog voor hen te zorgen. Dankzij hun gastgezin kunnen ze weer genieten van het leven in een gezin.

Pleegzorg bestaat in heel veel verschillende vormen. Sommige pleegkinderen of pleeggasten wonen zeven dagen in de week bij hun pleeggezin. Anderen af en toe een weekend of tijdens de vakantie. Dat hangt af van wat het beste is voor het pleegkind of de pleeggast.

 

Zelf pleeggezin of gastgezin worden?

Of je nu holebi of hetero bent, getrouwd, single of een nieuw samengesteld gezin, een fulltime of parttime job. Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. Je volgt een voorbereidingstraject en gaat op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij jouw gezin.

 

Heb jij zin gekregen in pleegzorg?

Surf dan snel naar www.pleegzorgprovincieantwerpen.be en vraag een infopakket aan. Of kom naar een informatieavond in je buurt (bijvoorbeeld op 14 november in Geel, of op 14 december in Turnhout).

Info: 0800/30 181, info@pleegzorgvlaanderen.be
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Balen

Balen
19-01-2018

Het OCMW van Balen neemt op maandag 22 januari officieel de ‘RolMobiel Balen’ in gebruik. Deze minibus, aangepast voor vervoer van oudere mensen of personen met beperking, zal eerst ingezet worden voor vervoer van senioren naar de dagopvang. In een later stadium bekijkt men hoe men het aanbod kan uitbreiden met andere (groeps)ritten en inzetten op samenwerking met Mol, Retie en...


Meer info

Balen
Balen
19-01-2018

Kledingwinkels in de Kempen kunnen zich tot 22 januari 2018 via www.kempen2020.be kandidaat stellen voor een gratis energiescan door studenten van Thomas More. Je krijgt advies op maat en begeleiding om je energieverbruik te doen dalen. Het is al het derde jaar op rij dat de studenten energietechnologie aan Thomas More Kempen energiescreenings uitvoeren bij handelszaken. Dit jaar ligt de focus...


Meer info

Balen
Balen
19-01-2018

Vanaf donderdag 25 januari (16u) kan je online inschrijven voor kinderopvang tijdens de krokusvakantie bij Kikoen Balen via www.i-school.be/login. Wie geen toegang heeft tot internet, kan inschrijven in Kikoen Balen vanaf donderdag 25 januari tussen 16u en 17u30 of daarna tijdens de openingsuren van de administratieve dienst (Veststraat 46). Je kan het inschrijvingsformulier afhalen in de...


Meer info

Balen
Balen
19-01-2018

Vanaf vrijdag 26 januari haalt IOK enkel nog papier en karton op dat in een gele container aangeboden wordt. Als je container vol zit, mag je er altijd papier en karton naast zetten. Wie ervoor gekozen heeft om geen container te nemen, moet zelf zijn papier en karton naar het containerpark brengen. Info: IOK Infolijn, 0800/97 687 (gratis, weekdagen 8u30-18u, zaterdag 8u30-12u),...


Meer info

BalenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het