Wordt jouw gezin het 20ste pleeggezin in Balen?Deze week is het de Week van de Pleegzorg. Wist jij dat er 19 pleeggezinnen zijn in Balen? 19 keer een onmisbaar engagement. Toch wachten in onze provincie nog heel wat kwetsbare kinderen en jongeren of volwassenen met een beperking op een pleeggezin. Interesse? Hier vind je de nodige info!

Veel kinderen wonen bij hun mama en hun papa, andere kinderen wonen bij één van de twee. En sommige kinderen wonen een tijdje in een ander gezin, een pleeggezin. Zij zorgen voor het kind, wanneer dat voor de ouders even niet lukt.

Maar er zijn ook volwassenen met een beperking of een psychiatrische problematiek in pleegzorg. Het zijn pleeggasten en ze wonen in een gastgezin. Vaak zijn hun ouders zelf te oud om nog voor hen te zorgen. Dankzij hun gastgezin kunnen ze weer genieten van het leven in een gezin.

Pleegzorg bestaat in heel veel verschillende vormen. Sommige pleegkinderen of pleeggasten wonen zeven dagen in de week bij hun pleeggezin. Anderen af en toe een weekend of tijdens de vakantie. Dat hangt af van wat het beste is voor het pleegkind of de pleeggast.

 

Zelf pleeggezin of gastgezin worden?

Of je nu holebi of hetero bent, getrouwd, single of een nieuw samengesteld gezin, een fulltime of parttime job. Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. Je volgt een voorbereidingstraject en gaat op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij jouw gezin.

 

Heb jij zin gekregen in pleegzorg?

Surf dan snel naar www.pleegzorgprovincieantwerpen.be en vraag een infopakket aan. Of kom naar een informatieavond in je buurt (bijvoorbeeld op 14 november in Geel, of op 14 december in Turnhout).

Info: 0800/30 181, info@pleegzorgvlaanderen.be
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Balen

Balen
14-08-2018

Onlangs verscheen in de media dat je op je gemeentehuis een huisdiersticker kan afhalen. Hiermee kan je aan de hulpdiensten kenbaar maken of er huisdieren in de woning aanwezig zijn. De gemeente Balen heeft ingetekend op dit initiatief, maar de stickers zelf zijn pas vanaf september verkrijgbaar. We houden je via onze website, Facebook-pagina en nieuwsbrief op de hoogte wanneer je de...


Meer info

Balen
Balen
14-08-2018

De gemeentelijke diensten ruimen op donderdag 16 en vrijdag 17 augustus de grachten in de Peer Luytendijk. De straat zal tijdens de werken afgesloten zijn, uitgezonderd voor bewoners en hulpdiensten.


Meer info

Balen
Balen
>>
14-08-2018

Afgelopen zaterdag kregen G-sporters en jongeren een unieke kans om een ritje te maken met de crossmotor, quad, zijspan,... op de Motorinstapdag op het zandterrein van de Keiheuvel. Bekijk de foto's en het videoverslag van BalenTV! Bekijk de foto's op Facebook (beelden Jef Cleemput en sportdienst)


Meer info

Balen
Balen
14-08-2018

De gouverneur heeft de maatregelen tegen waterverspilling bijgesteld. Het gebruik van regen- of grondwater voor beregenen is vanaf nu toegestaan tussen 18u en 10u (i.p.v. tussen 20u en 8u). Rationeel en zuinig omspringen met water blijft evenwel de boodschap. Deze versoepeling maakt het vooral voor de landbouwsector draaglijker om hun akkers en gewassen te besproeien en is niet het gevolg van de...


Meer info

BalenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het